ny

igår kväll kom jag på en alldeles utomordentlig idé..när jag kommer hem ska jag köpa en present till mig själv!! det ska bli en alldeles ny dator. denna har nu överlevt 2,5 år och en uppsats så det tycker jag att jag kommer vara värd!! :D

ni som kan mer än mig om sånna saker kan juh redan nu få ta och spana in några tjusiga modeller..jag kan inte säga så mycket om vad den ska kunna/ha för funktioner, dock kan jag hinta lite om vad den inte ska ha/göra:

* ta 10 minuter på sig att starta
* ta ytterligare fem minuter på sig att starta en webläsare
* firefox ska gå att använda även i Spanien, inte bara skit IE
* för min egen convenience så kan den gärna väga lite mindre än 10 kg

skulle kunna tänka mig att ett större ram-minne skulle kunna råda bot på en del av dessa problem, men då e en helt ny dator både bättre och roligare, och inte minst snyggare

för övrigt längtar jag mest till helgen, då händer massa skoj och så längtar jag till nästa torsdag för då kommer min mammis!

12 October är det faktiskt Día del España - nationaldagen, tänkte skriva att det e dags att jag lär mig Marseljäsen nu, men det var juh helt fel land...

La Marcha Real:

Gloria, gloria, corona de la Patria,
soberana luz
que es oro en tu Pendón.

Vida, vida, futuro de la Patria,
que en tus ojos es
abierto corazón.

Púrpura y oro: bandera inmortal;
en tus colores, juntas, carne y alma están.

Púrpura y oro: querer y lograr;
Tú eres, bandera, el signo del humano afán.

Gloria, gloria, corona de la Patria,
soberana luz
que es oro en tu Pendón.

Púrpura y oro: bandera inmortal;
en tus colores, juntas, carne y alma están.


Abrazos


oh my

gooooooood

trying to watch the soccer game
trying to write an application
trying to fix something to eat
trying to brush my teeth
trying to go to the toilet
trying to go to bed

slutsats: försök aldrig mer se en fotbollsmatch eller göra ngt annat hemma, hädanefter blir det till att rusa in på rummet och stänga dörren, sen använda balkongen om jag vill gå ut! *gaaaaaaaah*

tredje gången jag träffar människan och nu vet jag allt om heeeela hennes liv, hennes kompisars liv, hennes släktingars liv och mer därtill!! Paula har kommit, och tyvärr, för att stanna denna gång! :/

shit..när jag reste mig och gick till köket följde hon med, käften gick i ett, tom när jag försökte låsa in på toa står hon i dörröppningen och surrar och jag kan bara inte slänga igen dörren i ansiktet på henne.. shit Jag hade kunnat få en god natts sömn inatt för flera timmar sedan. Bara för att hon går upp vid 10, sover siesta at least 2 h varje dag, går i skolan 1 h varje dag..överskottsenergi, but please, använd den inte på mig!!!

Appropå dörrar så kan jag berätta att här går öppnas alla dörrar inåt :), tvärtom som jag är van vid. Har inte lärt mig det än, och kommer nog inte göra det heller! Jag står alltid som ett fån och trycker alla dörrar utåt, men det gör juh inte rummen större direkt när det ska in en dörr där dessutom - ex toaletter.

Där fick ni dagens klagolåt!

Vet iaf, tack vare newpapers online, att Barca vann matchen med 2-0. Det hade jag inte kunnat säga annars trots att jag satt framför tv:n hela matchen. :D

Godnatt people

navet?

är det jag?

ibland känns det så...och allt bara snurrar runt runt runt. Vara pa jobbet alldeles för många timmar om dagen, sedan stressa hit, till den tiden, vidare till nästa ställe, fixa det, dona med det, träffa den osv...tills man landar hemma i kvarteret vid den här tiden - helt slutkörd. då ska räkningar betalas, socialisering med folket back home ska ordnas, mail ska skickas osv...

Tiden går juh fort iaf...men frågan e juh: vill jag att den ska gå så fort?

Inte blir det mindre av att jag troligen kommer börja plugga spanska imorrn heller. blev dissad (tur var väl det) av 10h/vecka skolan, trots att jag gjort mig för och fixat ambassadörsöversättning och dyl av min examen. Nu blir det en annan variant, smått dyrare men bara 3 timmar per vecka. Dock tyckte de att jag inte skulle börja som nybörjare, utan i pre-intermediate - dock går två av mina kollegor den kursen och båda har bott här i 3 år...känns lite scary. Vi är nog inte riktigt på samma nivå :/ får ringa skolan imorrn och höra vad det finns för alternativ.

tiden ja...tyvärr blir man inte yngre med att den passerar heller. Känner mig för tillfället närmare döden än 20 :(

idag har jag äntligen gjort slag i saken och beställt mina första snusar på internet..*---* skatt de lägger på då, annars hade det juh varit riktigt billigt. finns tom en del folk här som tycker det e så tufft med snus att de också börjat :P en grabb var beroende efter första lilla mini eucalyptusen :) hihi (nu börjar vissa på jobbet tom tro att jag är anställd av Swedish Match och bara är här för att göra reklam för snus och få spanjorerna fast i beroendet lagomt tills EU kommer på att de ska göra det lagligt att sälja även på andra marknader än den skandinaviska)

Väntar med spanning på betyget på den nya cinnamon smaken i collectionen - känns lite suspekt...som att ha lite risgrynsgröt under läppen kanske.

22:30 snus - check, betalat de svenska räkningarna - check, spanska räkningar - uncheck (need to do that as well) listan nu: söka jobb! (hittat ett jag bara måste söka) dock tänker jag inte starta ngt förrän Vinterns OS är över. :P

Maste aven luska ut exakt hur jag ska bära mig åt för att fylla på mitt refillkort..det får bli helgens problem äventyr :D

Nu kom Paula - den okända flatmaten..back to quiet mornings, allt går sååå mycket fortare när jag kan föra så mycket oliv jag vill!!

Please, berätta om det hander ngt spännande dar hemma!!

Puss och Godnatt to all lovely people.


Break

ikvall har jag och Spotify en paus fran mitt liv...behövs efter de senaste veckornas krävande aktiviteter och socialiserande engagemang. Tärande att ligga på topp hela tiden!!! But what to do?

imorse anlände jag allra forst till kontoret och möttes av låsta dörrar :O vissa brukar annars vara där 0730, men av ngn anledning var visst mas o menos alla ute igar, bara jag som blir pigg på morgonen av att ha druckit en del vin och sovit alldeles för fa timmar tydligen. Vissa behagade dyka upp vid 1030 och produktiviteten har nog inte riktigt varit på topp under dagen. tack än än gång till vår vending machine full med iskalla refrescos :)

catchat up med veckans avsnitt av den grymma serien andra avenyn har jag iaf lyckats med ikväll :P tack svt play.

eventuellt har jag fått lön idag också, inte riktigt fått klart för mig när den utbetalas, och e alldeles för trött för att orka kolla....blir morgonens mission! lite handling står ocksa på schemat tror jag bestämt, det enda jag hade i kylen efter middagen var visst en liter sojamjölk och en flaska vin! Kommer tyvärr inte så långt på det.

mina vänner därhemma: det e superkul här, men saknar er allt ändå!! <3

Besos, som man säger till höger och vänster här

nombres hombres

I am now in a process of teaching the people at work how to pronounce my name..jag heter juh faktiskt Lina, inte Liina (som dock automatiskt blir det jag säger när jag presenterar mig på engelska el spanska) Detta har resulterat i att nu går folket omkring och säger mitt namn, Li-na, i träningssyfte hela dagarna. Muy bueno :) 

mer angående namn så har större delen av spanjorerna två förnamn och två efternamn, många gånger mycket exotiska och vackra namn. Det hela blir dock lite komplicerat när jag får ett mail med alla dessa namn i och sedan ska veta hur jag ska tilltala personen i fråga. Komiskt kan det också bli, t.ex heter min nya läkare Luis Pablo Rodriguez Rodriguez :D hade jag två likadana efternamn skulle jag nog föredra att använda bara ett av de i publika sammanhang. 

När folk gifter sig här så byter ingen namn utan man heter samma fortfarande och barnen får pappans och mammans första efternamn = ny kombination för ungen. 

Finns massa saker med Spanien som är mycket bättre än i Sverige, men det finns också en hel del saker som är bättre på hemmaplan!!

T.ex så inskränker min dagliga rehabilitering på mitt arbete så jag måste sluta 1745 istället för 1800, självklart är väl inte det några problem tänker jag, lär väl bara börja 0845 istället. Jo, tjena - en sån tillåtelse måste gå upp till högsta instans på kontoret och bli approved med diverse dokument från läkarhuset osv... *suck*

Tacka vetja flextid..........ni kan inte ana hur bortskämd man varit med det tidigare - dock får man faktiskt här åka till doktorn eller sjukhuset eller sånt när man vill på arbetstid bara man tar med sig ett bevis tillbaka på att man varit där. 

Kan även, med glädje, upplysa om att värmen kommit tillbaka. Efter nästan en vecka med lite kyligt väder, lite småregn och runt 13 grader på morgonen har jag mer eller mindre frusit ihjäl. Vantar har varit framme och tjocka vinterhalsdukar!! :P Det e inte så att lägenheten e så bra isolerad heller - utan det har varit kallare och framförallt råare inne än ute :O Nu är det dock tillbaka på mer normala och lättsamma 25 grader vid den här tiden - me gusta mucho 

snart - ny dag med massa nya möjligheter! Ska bädda i mitt nyinköpta täcke i mitt nyinköpta och tvättade påslakan nu (tror dock inte jag får användning av det inatt)

Puss
 

GODNATT FOLKET!

den som kan ge mina dygn typ 6 extra timmar kan hora av sig snarast mojligt! ar villig att betala mycket for det...

un beso


papél

saaa, da har jag besokt annu en lakare i den har staden! om det ar ngt jag kommer att kunna angaende Madrid sa ar det sjukhus, privata lakare och hur sjukvardssystemet och forsakringar funkar :O det var dock inte riktigt mitt mal med tripen..menmen. denna var mycket serios med tva st receptionister tom, located i Madrids posh area.

from idag har jag saledes en ny fritidssysselsattning :P ska pa behandling, typ laser/ultraljud mm en timme efter jobbet VARJE dag i 3 (!) veckor - todos los dias. men ar det vad som kravs sa e det val bara till att pallra sig dit :P

slutsats: om tre veckor, October 13, kanske jag kommer att vara back on track igen. och da vet jag vem som ska banka pa dorren till gymmet den 14 - miss it alot :/

back to my huge backlog

martes

jag längtar tills imorrn!! :) efter jobbet såklart. då får jag göra iordning lite i mitt rum. har efter nästan 7 veckor äntligen lyckats ta mig till det blågula shoppingmekkat..täcke (kommer nu överleva den narmsta manaden), lakan (sovsäcken kommer vara ett minne blott), handdukar, diskborste (sånt används visst inte av gemene man här), galgar och lite smått och gott blev skörden. Jag ska äntligen få hänga upp mina kläder istället för att bara hiva in de i garderoben :P läääängtar

sen har de juh sånna tuffa utomlandslakan här, man slipper det problemet jag iaf alltid står inför - att det på morgonen bara är en knul av lakanet i mitten av sängen! här har de sånna med resår runt kanterna som man klär in madrassen i, och sen kan de inte röra sig - me encanta mucho :D inte ens på imperiet hade de "vanliga" lakan. Tycker nog att det e dags att de utrotas även i sverige, e nog inte bara jag som har det problemet.

slutsats: importera utomlandslakan till sverige så kommer stora delar av svenska folkets bekymmer vara lösta ;)

estoy mucho cansado ahora, stressig dag det här. Inte ens haft tid att vare sig läsa DN eller kolla min privata mail en endaste gång. Hmmm, konstig känsla! Ligger lite efter känner jag - men finns så mycket att roa sig med här så vissa saker hamnar lite i skymundan.. :/

GODNATT folket

L <3 C

ikea in my ass - inte ens de har öppet på söndagarna :( på hemsidan står det domingos y festivos och öppettider, men tydligen är det bara söndagar som myndigheterna bestämt! undrar vilka det e... akte till båda, men icke! min boss som hade hyrt bil dagen till ära och allt. Inte mycket att göra åt det, så då tog vi och akte till Toledo istället, en liten stad 1h utanför Madrid, mycket gammal, vacker och kulturell - är med på UNESCOS världsarvslista...undrar hur många av de världsarven jag besökt vid det här laget? Och än mer intressant, hur många finns det?? :O

såå, för en stund sedan bestämde jag mig för att göra slag i saken - ska det bli jag och Cristiano innan mina 6 månader här är slut så e det väl på tiden att jag tar tag i saken. Real Madrid hade hemmamatch och vad e väl inte det bästa tillfället då? Jooo, spelarutgången visade det sig, som jag av en slump bumpade in i.

Där var det än en gång bevisat vad för sorts bilar som är de bästa - 98% av spelarnas bilar var olika AUDI'sar - mest Q5, men även en och annan A6 och TT :D En av spelarna hade en vit porsche, han representerar de 2% som inte korde AUDI, var bestamt Raúl! Káka fick jag ocksa en skymt av :P dock lös Crisse tyvärr med sin frånvaro :/ får göra ett nytt försök nästa söndag då nästa hemmamatch e ;-)

en sak har jag dock lite svårt att förlåta, vet att man inte ska bry sig om det förflutna och det som varit tidigare..men att han hängt lite för nära med Paris H kan bli lite halvtufft att acceptera - men jag lovar C, ska göra mitt allra bästa!

slutsats: 3 kulturella helger i rad!! oh my good, var ska detta sluta? nasta helg maste det nog bli några mindre seriosa aktiviteter.. (nedan foljer ett smakprov av dagens aventyr i bildform)



vanlig syn på gatorna i Madrid - slutsats: lite utrymme, många bilar



Toledo (lite suddigt, turisttåget stannade inte för att jag ville ta kort)



           Lutande staden i Spanien



forsta vattnet jag ser sen jag anlände - miss the water...(please note det lila staketet i denna världsarvsstad :O )



någon som kan hjälpa mig med namnet på denna Real Madrid spelare`


Muchos besos till Crisse och några till er andra också :)




 


already

back home? si, claro

riktigt trevlig girls night out! :) kul att byta ut grabbgänget för en gångs skull faktiskt..! more barhopping then culture tonight though - men det gör inget :P

nytt fenomen som jag inte trodde fanns: barer som inte serverar vin :O det räknas tydligen som sällskapsdricka och intas till mat, inte när det e fest - var juh då tvungen att trycka i mig en rom&coke :P (long time no see, since Vietnam - yo creo)

nu håller mitt externa element som bäst på att värma upp rummet så sängen väntar strax!

tomorrow - IKEA!


lördag

shopping, shopping och lite mer shopping har stått på schemat idag! Gått över förväntan faktiskt, det enda jag fortfarande saknar är ett par skor - men får väl fortsätta traska omkring i sommardojer, pumpsen de har vilat sen jag kom, och lär nog få vila ett tag till :(

siesta och en dusch senare är jag nu mycket redo för La Noche en Blanco - The White Night!! Ett event som sker i många större Europeiska huvudstäder.

den som, när jag kommit hem, föreslår att vi ska ses före 22:30 på en lördag kommer mötas av ett skratt av mig! kändes konstigt i början, men mycket hinns faktiskt med sånna här dagar och det viktigaste av allt - siestatimmen!! Den klarar jag mig numer inte utan :)  så fort man vänjer sig vid allt som e bra!! :P

La Noche - here I come

Besos

can not

- pay for my drinks
- open the doors
- carry my bags
- walk home by myself

starting to like this.. :P

no, really, it feels kind of strange...här är tydligen inte kvinnor självständiga och oberoende. eller så vill inte männen att vi ska vara det! :S hmmm




modetips

eftersom jag arbetar/spenderar mina dagar i madrids business area passerar jag en hel del snubbar i kostym dagligen - pa kontoret, pa vag till och fran, pa lunchen, ja overallt helt enkelt. jag har noterat en mycket vanlig matchning, en matchning jag sjalv tycker borde vara forbjuden - randig eller rutig skjorta och till det en slips som ar randig at andra hallet :O hort talas om enfargad skjorta till randig/monstrad slips, alternativt enfargad slips till randig/rutig skjorta (om man nu ska masta ha ngn slips till randig/rutig skjorta)...

gjort lite efterforskningar idag pa formiddag i var bank holiday calendar och det finns tva fina helger nar jag har mojlighet att ha 4 dagarshelg om ngn kanner for att komma och halsa pa: 6-9 november och 5-8 december (lite julshopping kanske) :P

La noche en blanco

*snark*

pa vag till puben och fotbollsmatchen igar hoppade jag in hos min grekiske chef!! vad ar obligatoriskt i ett grekiskt hem? jo, saklart ett stort urval ouzo. sjalvklart dricks inte ouzo heller som jag e van (typ en liten shot) nejnej, ett helt glas ska det vara, rent! :O detta plus det faktum att puben var öppen lite för länge och serverade lite för mycket vin alldeles för billigt står bakom att jag kanner mig lite halvdöd idag! Tur att det e torsdag och att vi har en vending machine med cola pa jobbet!! :D fotbollsmatchen finns väl inte sa mycket att orda om, hade bara varit lite roligare om zlatte hade scorat dar pa san siro.

veckobesöket hos min smått psyko doktor klarades av igar också..busy day ;) tror det blev 5 sprutor och benmassage i 30 minuter - I just wanted to go back to work. pa slutet erbjöd han mig att ta mig till sin lagenhet i fjallen nar jag var bra i benet (!) :O well, som det känns nu så kommer jag aldrig bli bra..så det e juh tur iaf för jag har INGA som helst planer pa att aka till fjällen med min arabisk-spanska läkare. jag tror han behandlar alla akommor pa samma satt, eftersom det han ger mig, är det enda han har pa kliniken. kvävde min smärta efter 1,5 timme och sa att jag inte hade ont längre, bara för att ta mig därifrån. I just wanted to go back to work!!!

oki, gotta run now, late late late

have a lovely day out there.


tala är silver men tiga är guld :O

eftersom jag inte riktigt KAN halla käften sa var jag tvungen att ta upp problemen med min chef idag..jag berättade väl kanske inte exakt hur ilsk jag var, men nog fick han hora vad jag tyckte iaf. He asked for it, and he got it. Jag far val helt enkelt forsoka kvava alla mina asikter och halla mig till reglerna den har tiden, oavsett jag gillar det eller inte..men tänka kan jag juh alltid gora! Men agera tvärtemot vad jag borde gjort om jag fatt bestamma pa egen hand.

efter frisorbesok som faktiskt gick over forvantan, med hjalp av ritningar och en fotbollsmatch nu som vi sjalvklart vinner sa kanns det lite battre iaf. Skulle tro att den kanslan kommer sitta i till ungefar 09:20 imorrnbitti :)

BIT IHOP ELLER BRYT IHOP???




anger

jag har sa mycket ilska inom mig for tillfallet..trodde det bara var igar for att jag var sjukt trott - men raknar tyst till 10 for mig sjalv pa alla sprak jag kan, runt, runt, runt! helst skulle jag vilja satta mig och grata, det tycker jag e bra nar jag e arg. dock skulle nog manniskorna runt omkring mig undra vilket freak jag e.. :P och nar jag kommer hem ar det ingen idé for da har jag inget att vara arg pa!! :O  

tuggummi e bra, haller mig sysselsatt sa jag inte sager rakt ut vad jag tycker for da skulle jag nog fa det dar 17:30 samtalet fran Human Capital i eftermiddag och sen vore det bara att ta sina belongings och ga hem..nagot jag bor undvika tror jag.


time is passing by

Kom faktiskt pa en positiv sak med att vara sjalv i lagenheten i garkvall: Jag kunde lyssna pa min musik hur hogt jag ville!!  :D:D:D:D:D  var ett tag sedan..

imorse kom jag aven pa att det i fredags var 8 (!) ar sedan 11 septemberkapningen..8 ar sedan, jag gick sista aret pa gymnasiet - kommer ihag det som om det var igar... Vad har hant med dessa 8 ar? okej, en del har jag val hunnit med, men kanns anda inte som om att 8 ar har passerat sedan den handelsen :O

Slutsats: tiden rinner sa kom ihag en sak ~DU LEVER BARA EN GANG~ gor det basta av varje situation och gor allt du tankt dig, annars kommer du angra dig senare och da ar det oftast for sent.

Strava efter att uppna dina drommar!!!

själv igen

så vemodigt det kändes att traska hem själv denna småregniga madridkväll efter att ha haft en adjöfika på den stora kaffekedjan som inte kommit till Sverige ännu..(har dock hört det ryktas, om an fran osakra kallor, att den ev öppnat en filial pa centralen efter renoveringen) Kanske bor tillagga att den ligger ca 150 m fran mitt hem. De kära tu vandrade vackra hemåt till hotellet omslingrade under ett paraply..

Pappsen och hans käresta har befunnit sig i landet i mas o menos 10 dagar - vi har haft den underbart och i helgen har vi turistat ordentligt!! :) Dock känner jag mig som en native och blir lite småirriterad pa alla människor som ska vara i stora horder overallt!!! :O  b

Nu e inte ens Mr J hemma och kan prata ihjäl mig.. :/ Jag som brukar tycka det e ganska sa skont att vara for mig sjalv - what has happened to me?

Forutom ett stor dos kultur (hor och hapna, men jag tyckte det var intressant - fraga mig vad som helst om stora konstnärer och jag har svaret:P) (bildbevis finnes nedan) har jag ocksa kommit fram till att jag har varldens mysigaste kvarterskrog i bottenvaningen på mitt hus :P ingen som kommer ogilla det stallet tror jag...kravdes några gånger dock innan jag kom fram till hur menyn funkade, men nu sa :D  och den mycket strategiska placeringen, me gusta mucho.

nu tillbaka till vardagen och sanna trakiga saker som jobb imorn :( dags att lagga in forra veckans klader i garderoben nu kanske och borja pa ny kula ;)


                   första palmerna jag ser i landet



                   en regnig natt i Gamla stan i Valencia


                              pappsen i ett nötskal! :D



                    den hett efterlängtade Mojiton


                     Picassos halvberömda Guernica


Salvador Dali's "Face of the Great Masturbator" (=Den store Onanisten) Denna kan ni få hjälpa till med att tolka - lite småklurig


jag och farsgubben (de riktiga rojalisterna) utanför kungliga slottet


                 räkfrossa med de kära tu i mitt hood


so long


sleeep

nu borjar det harda livet ta ut sin ratt..toooo little sleep and tooo much wine de senate dagarna gor att jag helst skulle vilja ga tillbaka till sängen och dra ngt gammalt over mig :/ dock ej mojligt da dagen e val inplanerad for att sa manga besok som mojligt ska hinnas med! VILL BARA SOOOOOOOOVA..

1. Konstmuseet Reina Sofia

jag har sagt det forr och jag sager det igen: Jag gillar INTE Indisk mat!! Varfor lyssnar jag bara inte pa mig sjalv?? Vid middagstid igarkvall var vi lite smaless pa tapas och vi gick till den enda, för tillfallet, öppna restaurangen (den Indiska-trots att 2/3 av oss inte gillar Indiskt). Modig e jag juh och tanker att, det kanske bara e som jag fatt for mig, but heeeelllllloooooooooooooo sa osmakligt det var..smakar verkligen indien av allt!! Saaa, den som nagonsin forsoker lura med mig till indien: Glom din drom!

I need to run


jodu

ser mycket framemot en skon sovmorgon imorrn, panshisarna skickas ivag till Pradomuseet pa egen hand! kulturella saker kommer jag nog fa nog av under helgen sa jag njuter hellre i min underbara sang nagra timmar extra!

mycket vin, mycket rakor, mycket jamon och melon har det blivit ikvall...kanner mig lite uppblast, men kan man inte sluta ata trots att man e matt sen lange, far man skylla sig sjalv. Jag tror nog att jag aldrig kommer att se mat mer i hela mitt liv varje gang jag ater :P maste ata tills det e slut...dangerous

for ovrigt pagar ett litet karleksdrama i min lagenhet (OBS: jag e ej inblandad) Mr Josef har juh som sagt skaffat tjej. Tydligen sa var han och tjejen som bor har ett par anda tills for ett halvar sen (jooo, de bor fortf ihop) och hon gillar visst inte riktigt det faktum att han skaffat en annan :/ jag för min del mycket svart att förstå hur ngn kan bli sa mycket som lite attraherad av Mr Josef. Sa omanlig som ngn kan vara, det e han! :) De manga gaypojkarna pa kontoret ar bra mycket mer manliga och har mer stake i sig an vad han har!!!! :O  skulle ngn (vem som helst) be Mr Josef traska till manen for att hamta en flaska vatten sa nog skulle han gora det..  Oki, killar ska inte vara svin, men de ska juh ha åsikter, en vilja och kunna sta för nagot atminstonde - inte vara totalt menlosa och oattraktiva. (det sista kanske inte riktigt horde hit, men det gor juh kanske inte saken battre direkt)

Tur det e jag som ska plugga spanska och inte en massa andra som ska plugga svenska!!

Hasta la vista baby

tips from españa

sitter nu pa fredageftermiddag, kl e over 16..de flesta borde val gatt hem vid det har laget, men inte nar arbetsplatsen heter IATA Spain. Pa spanska foretag arbetas det inte langre an till 14 pa fredagar! :O just det, kom av mig lite..sitter har pa fredagseftermiddag och tittar pa min manliga kollega som filar naglarna! Faktiskt noterat den nagelfilen nagra ganger denna vecka :) Bra att veta att jag har ngn jag kan fraga om rad nar det galler mina naglar och var jag kan ga for att fa de tilfixade :P

Laste forresten en sak i DN haromdagen (sjalvklart laser jag DN-varje dag, grundligare om jag har mycket trakigt pa jobbet) for att forhindra att H1N1 sprids som en lopeld sa fanns det en del tips, bla att anvanda handskar i mataffaren nar du tar frukt och gronsaker. Den mycket hygieniska bestammelsen infordes i espain for maaaaanga ar sen!! tog ett tag innan jag fattade varfor de hade en packe handskar bredvid pasarna.. :) sa det kan jag verkligen rekommendera att ni infor aven hemma, problemet e val att dar har butikerna inte rad med att forse kunderna med en plasthandske utan maste sakert ta betalt for det!! :/

en annan sak dock: fragade Mr Josef om man pantar plastflaskor har eller vad man gor med de, svaret: haha, pantar-det var back in the 90´s det, nu slanger vi de bara i soporna! :O

VIN, RAKOR, JAMON, MELON star pa kvallens schema!!!!!! only 1.5 h left now  *kisses*


debatt

http://www.dn.se/ekonomi/jobb/ringfingret-avgor-om-kvinnan-far-jobb-1.948393

Barbara Stcherbatcheff har frågat sina forna manliga arbetskolleger, nu chefer, om hur de rekryterar.

- De säger till mig att om de har en man och en kvinna med likvärdiga meriter så tittar de på kvinnans ringfinger. Har hon en ring anställer de mannen. Om hon ändå inte är gift, men är snygg, då väljer de mannen, säger hon.

Hmmm..vad ska vi gora at detta tjejer? Se riktigt skabbiga ut pa nasta anstallningsintervju? (tanker de att risken da e valdigt liten att man traffar nagon och drabbas av plotslig barnlangtan)  Ta av oss forlovnings/vigselring vore juh ngt..

sjalv tycker jag dock att det alltid gar battre pa en anstallningsintervju om jag ar lite uppkladd och kanner mig, for stunden, positivt installd till mig sjalv. det tror jag ocksa att den eventuelle arbetsgivaren noterar i ens uppforande och om man visar att man anstrangt sig lite infor intervjun, inte gar direkt efter gymmet oduschad och med traningsklader pa. Vissa jobb kan dessutom krava av dig att du ar representabelt kladd, och det ar da viktigt tror jag att visa sin framtida arbetsgivare att man kan representera foretaget (for det ar faktiskt det du gor) pa ett foredomligt satt redan i ett tidigt stadium sa det kan komma med vid en bedomning!

debatt i detta amne, por favor!! 


något utöver det vanliga

oh my vilket lakarbesok..vet inte riktigt vad jag ska säga, mer än att jag aldrig sett maken till privatklinik tidigare! :O Spenderade 1,5 timme i trosor och bh (pa de sjukhus jag tidigare besökt har läkarna rodnat, skämts och bett om ursäkt när de försynt frågat om jag skulle kunna ta av mig byxorna - för bövelen, det e juh i norra delen av benet jag har ont, klart som faan jag kan ta av mig byxorna).

Här var det inget snack om saken, lite bändande, lite vridande...var har du ont? jag pekar och han sprutar (!) i mig ngt intramuskulärt medel i varje del av benet där det gör ont. Ni kan ana en som var lite skraj när den arbisk-spanska mannen (det var bara han och jag på kliniken) tar fram och gör iordning sprutorna som jag skulle kunna tro var sömnmedel eller ngt. Låt det verka i fem minuter, var har du ont nu? pekar och han gor iordning en ny spruta för samma behandling av det stället och så fortsätter det några vändor.. :P

En gång i veckan ska jag nu komma tillbaka för samma treatment, i fyra veckor...fråga inte vad han sprutade in i mig men underverk gjorde det visst, för jag gick därifrån - eller gick och gick, sådär lagomt konstigt gick jag väl när jag hoppat på kryckor i 3,5 vecka!! ont gör det inte, och nu har jag tom överlevt en promenix till el supermercado.

Min undran e juh om det verkligen blir bättre av detta eller om det bara är tillfälligt så länge detta medel har verkan. Ska bli spännande att höra vad kära mor har att säga om saken när jag får tillfälle att berätta för henne om innehållet i denna "infiltración" som jag fick.

Medan jag låg där kunde jag inte annat än skratta åt hur placet såg ut, och jämförde det med de svenska sjukvårdsinrättningarna! :)  Bildbevis finnes:


     Notera 2litersflaskan med Glenfiddich längst ner till vänster!!


Ska bli spännande att vakna upp imorrn och känna om det fortfarande e bra. Säger då det, de har alltid dunderkurer utomlands!! :D så mycket restriktioner i sverige. 

1-X-2

vem ar villig att satsa pengar pa att Albanien kommer vinna over Danmark? jag kan anordna en liten egen bettingsite har.. for tillfallet ar oddsen 99 mot 1 pa att Albanien vinner. sjalv hejar jag pa Sverige, men kanns ganska dumt att odsla tid for att se pa matchen, eller se och se - uppdatera matchen pa internet menar jag - for ngn svensk fotboll lar de nog inte visa pa tv har, da de inte ens visade Friidrotts VM! Det var juh aven lite dum tid de forlagt den pa, knappt slutat jobbet vid 1830 ju och an mindre 1745.

ikvall ska jag aven ge mig pa den privata sjukvarden i spanien och se vad den har att erbjuda mig for losning pa mitt lilla ben..uppdatering lar folja


mys

det regnar faktiskt, och åskar..men tror ni föräldrarna går in med snorisarna för det? "nejdå-vi kan väl fortsätta vara ute och skrika ändå". de har det säkert så litet inne så de står inte ut! 

det e faktiskt väldigt mysigt när det regnar och jag kan vara inne och höra smattret på taket..tänk om det bara funnits en öppen spis också och om det vore ca -30 grader ute - då hade det varit ännu mysigare :P

något mer som e ganska mysigt e den sed som pågår här nere i sydeuropa (som jag trodde jag skulle ha svårt att vänja mig vid, men som nog varit det lättaste att anpassa sig till) kissing all the time :P well, not kissing kissing men små kindpussar och det görs oftare här än man kramas där hemma..det kommer bli svårt att sluta med det, så om jag när jag kommer hem ger ngn av er några pussar så behöver det inte betyda så mycket!! :O det sker på jobbet lite nu och då och om man ses ute och när man skiljs åt och overallt - tihi  Det var inte ens svårt att veta vilken kind man ska börja med, inte för att jag vet det nu men det ger sig självt när man är i situationen!! :)  En gång har jag blivit brydd och det var första dagen på jobbet då, en för mig helt okänd, grabb dyker på mig när jag står och pratar med några, skriker Liiiiina och börjar pussas...jag måste sett lite förskräckt ut för då efter en stund tar han och presenterar sig med namn-varpå jag vet vem han e, jobbat tillsammans via tele och mail i ett år men jag visste väl inte hur han såg ut heller..!! :O 

ny dag, nya möligheter

allt kan bara bli bättre än igar!!

kom på att nu nar hosten sa sakta borjar krypa sig pa sa brukar val allehanda tvserier/dokusapor starta..ser ngn ngt bra som kan vara värt att se - pls let me know. undrar om kvalitetsseriern Andra Avenyn kommer börja igen?:P det enda jag de senase åren lagt ner tid på att försöka följa. Blev glad när de ändrade från 3 till 1 avsnitt i veckan, mycket enklare att komma ihåg då!

vände & tillbaka

ngt har iaf gått bra idag och det var när jag tog min översatta Universitetsexamen och resterande ansökningshandlingar och på egen hand begav mig till spanskaskolan igen. De accepterade min ansökan och i slutet av veckan får jag reda på huruvida jag kom in eller inte. Dör inte om jag inte kommer in, då kan jag göra ngt roligare än att plugga 3 timmar varje vardag :P Men såkalrt vill jag juh lära mig språket......delvis därför jag e här!

dock vände min tur tillbaka snarast då jag besökte en av de små angenäma matbutikerna på vägen hem...tog såklart och krossade en kryddburk som en annan tant skulle köpa :/ blev rabalder och uppståndelse - rann blod från mitt finger och där står jag och kan inte göra mig förstådd, ej heller förstå vad alla andra säger. Avböjde vänligt men bestämt en omplåstring med orden: "mi casa es muy cerca" Vill helst inte att ngn ska pilla i mina sår i onödan!

sammanfattning: denna dag har gått i oturens tecken för mig, blir väl en dusch och tidig säng ikväll och hopppas jag vaknar på rätt sida imorrn för så här vill jag inte ha det ngt mer. Nu kom det än mer skit när jag läste jobbmailen..can't no one understand me?

the world hates me

Oki, Valencia var en mycket sevard stad, trots bristen pa sol och strandliv. Jag som alskar att titta pa vackra byggnader hittade min plats pa jorden :P Lots of vackra hus - tom lart mig hur jag ska sarskilja den gotiska stilen fran ovriga :) Religios som man e sag vi aven "den heliga graal" - och det pastas att detta ar den riktiga! Tog dock en stund innan vi insag vad det var vi tittade pa.. :D

for ovrigt sa gar det mesta fullstandigt kappratt at helvete nu for mig:

- taxichaufforen hittade inte dit han skulle nar jag skulle aka hem
- tunnelbanan gick inte till flygplatsen, utan bara halvvags och vande sedan tillbaka
- lina boardade (more or less gratande) planet 10 min innan avgangstid..resultat av de tva ovanstaende sakerna, trodde verkligen att jag skulle missa det den har gangen, nar gaten stangdes hade jag fortf inte lamnat city :/ MER CRED TILL RYAN AIR!!!
- valjer fel uppgang hela tiden nar jag ska ur tunnelbanan
- aker med den linje som sjalvklart ligger 8 vaningar under jord (vi som klagat pa bla linjen i sthlm kan skatta oss lyckliga)
- med mera med mera

Saaa sammanfattat: the world hates me now!!

Forhoppningsvis har den kommit pa battre humor till lite senare idag nar jag ska ge mig pa nasta utmaning! Tills dess tackar jag min alskade M for min mobil och Takida for att de hjalper mig brottas med mina kanslor. Nu skulle jag vilja ga till gymmet och trana bort lite ilska...det e det som funkar allra bast!! Tyvarr har mitt ben fortfarande inte visat sig vara pa battringsvagen :(

Hall er borta (for ert eget basta)

pyttsan

sa bra det gar med min strandsemester.. :( regn, blast och inte en tillstymmelse till sol ser jag genom de kilometertjocka molnen :/ pa mandag skulle solen visst vara tillbaka - jo och jag i Madrid!! Bast att stanna dar hadanefter, solsakert och bra - inte sett ett endaste moln pa en manad nu..

det blir val till att knoppa in da och ta igen nagra timmars forlorad somn fran natten sa kanske jag kan vara lite trevlig och belevad nar besoket anlander om sisadar 2.5 timmar..inte direkt vad jag kanner mig for tillfallet!

det igar namnda flygbolaget som kanske inte far den basta kritiken i allmanhet maste iaf fa cred for dagens flygning, om vi bortser fran en tvarbromsning vid starttillfallet sa var det en mycket angenam trip..flygvardinnorna var dessutom riktigt trevliga :P dock fick jag pynta ut med €3 for en liten flaska vatten - men vad gor man inte..

en liten spanjor som jobbade pa ett stalle vid stranden dar jag satt (INNE) blev alldeles kar i mig ocksa..han skulle borja plugga engelska nasta manad och sen komma till sverige och halsa pa!! hahahaha de e juh inte direkt blyga av sig manniskorna, en tant pa gatan forsokte forklara for mig att jag var tvungen att ga forsiktigt pa gatan som var gjord av en speciell sten nar jag hade kryckor..No kidding - det tog inte manga sekunder for mig att upptacka det pa egen hand. En annan tant i morse som jag fragade efter vagen erbjod sig att folja med mig anda dit jag skulle, trots att det var at helt motsatt hall fran dit hon var pa vag :) sota alla e... nar ska vi borja bli sa vanliga i sverige??? en annan som inte ens tar sig tid till att bara en gammal tants packning fran Domus till Ahlens i Osd :/ aja, tid e faktiskt en bristvara i dagens samhalle...

nu blir det till att forpassa sig till sangen och se om jag kan fa lite somn trots de 2.5 liter cola jag satt i mig idag...men det kanns inte som om att det kommer att bli ngt problem :P

strand

och sol och hav och trevligt sällskap e vad jag ska njuta av i helgen!  om 5 timmars sömn tar jag en taxi ut till flygplatsen och därifrån blir det vidare transport till Valencia (paellans hemvist) :) transporterandet i sig står ett av världens grymmaste flygbolag med världens skönaste stolar för! :P tur tröttheten antagligen kommer ta ut sin rätt hyffsat fort! ska också klara mig utan min älskling nr. 2 i två heeeeela dagar - hur ska detta gå? dock får jag juh återse älskling nr. 1 imorrn eftermiddag så oddsen på att jag ska överleva e inte jättehöga ändå ;)

önskar allesammans en härlig septemberhelg!! flytt, bär/svampplockning, krogbesök, återhämtning och allt annat som kan tänkas stå på schemat. Njut medan det varar hörrni, för snart e det måndag igen :/

tamtididam

aaaantligen fredag!!!

nog for att datorer ar ganska klipska och bra pa mycket och outlook ar ett mycket bra och anvandbart verktyg sa kanske jag inte ska forvanta mig att den fattar nar jag skriver "pappa" i TILL: faltet vem mailet ska ga till.. :P (kanske bor lagga in det i min adressbok isf)
 
Snabb fraga!! hur kan man ha en spanskaskola dar man maste kunna prata spanska for att gora en ansokan? Om jag kan spanska skulle jag val inte vilja ga dar - eller hur? Tur jag hade med min tolk mr Josef, synd bara att han e en mes och inte kan ifragasatta saker...hade jag varit talduglig hade de fatt hora min asikt om vad de kraver. Det racker inte med att ha examensbevis fran Universitetet pa bade svenska och engelska, maste aven vara oversatt till spanska av ett konsulat - vad problematiskt allt skulle vara da! :( MEN jag tanker inte lamna landet utan att kunna spraket sa antar att det blir till att fa mina dokument oversatta!!
 
Den dagliga frukten inhamtad sa jag overlever till lunch - ny sandning varje dag. En av mina absoluta favvisar har alltid varit Melocóton (peach) och det finns det riktigt gott om har, lika stora som en mango ocksa! jag e GLAD!!!

Hey horrrni - det e fredag, bara nagra (5.75 for att vara exakt) :(  timmar kvar till lite valbehovd ledighet.
 

:)

fick den extra dagen jag ansokte om ocksa :D yeeees - en riktigt lang ledighet att se framemot!!!!

mama, I´m coming home

for christmas anyway!! :D I just got my vacation approved....TACK! Nar det var sa enkelt sa lamnade jag genast in en anhallan om en extra dag. Jag som trodde att jag skulle vara stuck here by myself - ah sa glad jag e nu! Sista jag fragade var det verkligen out of question att jag skulle kunna vara ledig runt jul/nyar, men Tack annu en gang!  (tur min chef e hemma med svininfluensa sa jag var tvungen att fraga en annan) :P

nu ska jag aterga till mitt icke-jobbande (kommer bli en lang dag)

brrr

en sån härlig natt jag haft! Temperaturen har hållit sig runt endast 27 grader, så har haft täcke över mig. eller täcke och täcke - ett lakan iaf! :) men det går åt rätt håll.. jag har överlevt värsta tiden! Folket här säger faktiskt att Augusti i år har varit något utöver det vanliga när det gäller värmen. I will survive anything now :P

jag kan

jag har lyckats med ngt eget också när det gäller min bloggs design..kolla in länkarna :P (ni förstår säkert av mängden att jag e en riktig bloggnörd som inte gör annat än läser bloggar hela dagarna)

nu har jag skrattat åt min kära lägenhetskompis Jo igen (vi kan kalla honom Josef, ni vet - Josef & Maria var väl spanjorer) :P dags att betala räkningar igen och jag frågade om det var möjligt att göra överföringar på internet från spanska internetbanken -
svaret: "Jag vet inte"  öööhh
min följdfråga: Hur gör du då när du betalar dina räkningar?
varpå svaret blir: "jag går till banken" hehe, följt av ett litet gapflabb från min sida..
jag fortsätter då: ok, men jag ska undersöka på internetbanken om jag kan föra över till dig annars tar jag ut kontanter imorrn.
hans kommentar: "kontanter? men du kan juh gå till banken och föra över!"
min kommentar: GLÖM DET!!!
det krävdes inte många sekunder på internetbanken för att räkna ut att det var en mycket enkel procedur för att föra över pengar - ungefär lika komplicerat som på min egen svenska bank!! (dock fick man en påminnelse om att det kunde vara förenat med räntekostnader om det var så att man inte hade tillräckligt mycket pengar på kontot) no kiddding :D

nu ska jag lära min 29-åriga civilingenjörskompis Josef (!) ngt imorrn också :P hehe

varför har de andrat infon när jag loggar in på min blogg?? var mycket bättre förr - right?

only three more days before my phone arrives - och någon som kommer med den också...weeeei

Puss


still alive

no flu yet, as far as I concern!

Idag har jag faktiskt, for forsta gangen sen ankomsten, fatt ett ordentligt mal mat till lunch pa restaurang :P Jag har inte ett stort hal i magen - the feeling is amazing.

ledighetsansokan=inlamnad - tror dock chansen e ganska liten att jag ska fa ledigt over jul och nyar..de har en massa knappa regler har om att max 20 % far vara borta samtidigt :(

en annan knapp regel som IATA España ocksa anvander sig av e att eftersom de ar en SAAA Internationell Organisation sa har vi per automatik inte ledigt pa Spaniens roda dagar :O utover 25 dec & 1 jan. Daremot om jag tar ledigt dagen fore eller dagen efter en rod dag far jag ledigt aven den roda dagen "gratis" - dvs utan att forlora semesterdag for den! Vem kom pa denna roliga regel?

Daremot har IATA en massa andra battre regler, t.ex. om jag ska gifta mig far jag 15 gratisdagar, 1 dag om ngn annan ska gifta sig i min familj, 2 st om jag ska flytta, 3 om ngn i min narmaste familj ska opereras etc. Plus det faktum da som jag redan upplevt: Ingen karensdag vid sjukdom och 100% lon hela sjukdomstiden :D

nastan sa att jag skulle overvaga en liten sjukdom over Jul och jag far avslag pa min ansokan - verkligen inget jag med min arbetsmoral gor till vardags men inte vill jag fira Jul sjalv i Spanien heller... :P

T-34 min till hemhoppning :D

fräsch

och nyduschad är jag nu...frågan e hur länge det varar :)

längtar bara till jag får lägga mig och läsa min nypåbörjade bok Slumdog Millionaire.. Jag har nämligen hållit på sen i April med "Let the right one in" - inte den mest upplyftande och spännande bok jag läst direkt. Men det går faktiskt inte att påbörja en bok och sen inte läsa klart den.. Och det går definitivt inte att se filmen före boken är läst. Så nu kan jag se "Let the right one in" (förväntningarna på filmen är dock inte höga) och snart får jag även se "Slumdog" Great, den har väntat länge på mig nu!

Förresten, e det ngn som kan leverera ngt bra tips om var jag nu ska få alla filmer från när tydligen TPB inte längre funkar?? (har dock så jag klarar mig ett tag, men vore skoj med lite nya också)

nu måste jag stryka mina byxor, och stryka är väl den syssla som jag värdesätter som tråkigast, varmast, jobbigast när det gäller "hushållsarbete"

Todas, dormir bien

is back

langtar tills pa lordag..da kommer mitt liv tillbaka!! Mitt liv i form av min alskade mobil... :D sen kommer jag inte slappa den ur sikte pa valdigt laaaange.

Nu borjar ocksa planer pa mitt framtida liv gjutas i mitt huvud, allting har varit mycket oklart ett tag - men ett telefonsamtal imorse gjorde att det hela helt plotsligt kanns mycket solklart :D (dock kan mycket pa vagen forandra hela situationen)

Halva dagen har nu forflutit, snart dags for lunch..kommer nog overleva det har ocksa!

RSS 2.0