Ledigt

nu är det tisdagkväll och jag har så smått börjat återgå till det normala! gymmet fick sig ett besök i morse också, kändes mycket bra att få svettas ut de sista gifterna. på det här sätter går juh veckan mycket fortare, sweeeet, eftersom gårdagen inte existerade i min hjärna - eller rättare sagt för att min hjärna inte existerade under hela gårdagen :P

Ny TAKIDAlåt på radion hör jag nu! sweeet (never alone, always alone) e det något nytt album på G tro?

Idag har jag ansökt om 12 dagars ledigt..i rad! :) Min chef fick dåndimpen, det e säkert första gången i hennes historia någon har ansökt om så lång ledighet. Här är det aldrig någon som tar mer än 1, max 2 dagar åt gången - då för att ta hand om sina barn, för att skolan är ledig eller för att barnvakten (aka mormor & morfar / farmor & farfar) vill ha semester. (dagis existerar inte här)

mormor & morfar / farmor & farfar bor tillsammans med alla sina barn och alla barnens respektive samt deras barn under samma tak. e det inte smidigt? då kan juh gamlingarna ta hand om ungarna när föräldrarna jobbar. Jovisst, men inte faan skulle jag vilja BO tillsammans med mina syskon och deras familjer och mina föräldrar alternativt min mans syskon och deras familjer samt svärföräldrarna! Glöm din dröm! Men det blir juh billigare... (självklart det avgörande när det gäller ALLT för dessa Singaporeaner) 

fyi - jag fick ledigt när jag önskat! :D nu är det bara att önska att någon snart köper mig ett par flygbiljetter från singapore o tillbaka.

För övrigt så är det juh fruktansvärt att matcherna ska gå så förbannat sent här.. 02:30 inatt startar Spanien-Portugal, en toppmatch jag inte skulle vilja missa för allt i världen. Bara att önska att Spanien vinner och att de sänder nästa match den liite mer humana tiden, kl 22:00! :D

over and out - until next

__________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you see your non-Swedish friends utter display of confusion when you answer "there is no danger on the roof" in response to their comment of not having any money left o their bus card"


Midsommarfirande följt av The Hangover 2010

en middag senare och jag börjar förhoppningsvis snart känna mig som människa igen..

det enda som krävs för att kunna fira Midsommar är ett gäng svenskar någonstans i världen! :) Midsommarstången var det enda som saknades.

Picknick i Botaniska Trädgården tills mörkret föll följt av gathering hos min kollega Ioana, en vända på en pub som resulterade i att jag har två superfina vinglas hemma nu och sen blev det Pacific Mansion och mitt crib fram till klockan sex imorse :O 


min packning


Kan det se mer svenskt ut?


min rumänska vän Ioana som numer vet hur midsommar firas på bästa sätt, snapsen kanske inte blir det som lockar inför nästa gång..





vår supergoda picknick


hundar och kubb såklart




  
två midsommarfina babes


vi som höll ut lääänge


det var väl här någon gång som det började spåra ur..


Men dagen är överlevd och nu får jag gå o lägga mig :) och förhoppningsvis vakna upp till en ny människa imorrn :P detta har inte direkt varit min mest produktiva dag.

Detta e svenskhelgen av alla tider - Midsommar och så har jag tittat på Varg idag. Hade de inte kunnat hitta någon bättre skådis till den där Nils?

sova sova sova säng säng säng

_______________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when during one day in June, you sing and dance around a gigantic up-side down penis dressed in flowers and then proudly call it a Swedish tradition"



clean

nu har jag äntligen, för första gången sedan jag lämnade Sverige för 11 månader sedan, kunnat städa mitt rum på riktigt!

på riktigt:
- dammsugare
- skurhink
- mopp
- hett vatten (krävdes 6 omgångar i vattenkokaren för att få till en full hink, tur jag har två) :)
- skurmedel

det är rent, det luktar gott och vattnet är kolsvart! :D:D:D

häromdagen fick jag två presenter från min hyresvärd, nämligen en sprillans dammsugare och en hink (mopp fick jag förra månaden) och jag blev så glad att jag studsade omkring i lägenheten flera minuter efteråt..tänk så lite som krävs! ;)

renlighet är något som e lite struligt när man bor här.. :(

när lokalborna här diskar så her de det som behöver rengöras under kranen (finns ej varmt vatten i kranen) och så använder de fingrarna (utan diskmedel) och pillar lite på tallriken och sen anses den vara ren! :O

Det skulle min far se, som klagar när jag eller Johanna diskar..vi gör det under rinnande HETT vatten med diskborste OCH diskmedel!!

Jag kanske inte behöver tillägga att allt diskas före användning när jag måste använda publik köksutrustning!

_______________________________________________________

"you know you are from Sweden when you rate the size of a town/village due to the amount of pizza places found there"

sick

Det här landet har verkligen en sjukt hög sjukfrånvaro...det är något jag skulle vilja se statistik på! Och de går till doktorn för minsta lilla. En annan har fått lära sig att man härdar ut och mår man dåligt så går det bra att ta en alvedon eller två till natten. Doktorn? pyttsan, ja - då skulle man juh vara tvungen att vänta i 3 veckor på en tid först och främst. Nä och så svårt är det juh inte att självbota vardagliga problem.

en av mina kollegor åt något olämpligt på lördagen, spyr på kvällen, sover sig genom natten och mår allmänt bra på söndagen, måndagen sjukanmäler hon sig och går till doktorn (hallå, det har juh redan gått över) hon får några tabletter som hon käkar och är sedan arbetsför först på tisdagen..

Jag tyckte att det var hög sjukfrånvaro i Madrid, men det har slår alla rekord.

Tacka vetja karensdagen..ingen som e hemma i onödan då inte. Och det här med att man ska gå till doktorn för minsta lilla nageltrång verkar juh vara en vana som finns överallt. Inte konstigt att kulturberikarna som bor i Sverige kräver läkarbesök i tid och otid.

___________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you would never even think about falling sick on an evening or during the weekend since you know there are no doctors around anyway" 



bevis

Har e ormen fran i lordags forresten - nastan en hel anaconda! men garanterat 1 meter lang.



nu vantar en massa jobb

ha en toppendag alla


btw

det är stor skillnad på attraktiv och SNYGG. attraktiv i min (nuvarande) värld innebär att jag kan titta på personen utan att känna avsmak till vederbörandes utseende!

så nu vet ni!

ooops

ofta brukar ju folk hävda att de fått en hjärtattack när man blivit skrämd av något...jag kan säga att idag var jag nog så nära en hjärtattack jag någonsin kommer vara! :O

på väg upp från poolen har vi en klinkersbelagd stor golvyta med några stora bärande betongpelare. Jag står framför en av dessa pelare och tittar på något på marken framför mina fötter. Jag ser självklart att det e en plastORM och står kvar! När den sedan börjar väsa och förflytta sig kvickt i min riktning var det en som fick hjärtat i halsgropen, gav till ett illvrål och sprang fortare än kvickt ut på parkeringen!

Detta var vid lunchtid och hjärtat klappar fortfarande dubbla slag. Jag har nog aldrig varit så rädd, ormar e ju inte det djur som vi har massvis av hemma... (sett en lite en tidigare, i Malaysia, på Perhentian - på en stig mitt i natten när jag och vännerna var ute och traskade med ficklampa - detta var 2004!!!)

några kiddos kom för att titta vad det var för något som skrek, men vände när de såg att det bara var en orm. När jag hade slutat hoppa upp och er ute på parkeringen och fler än en taxibil tutat åt mig att flytta på mig och ormen hade väst ända till en vägg där det tog stopp (han verkar inte vara översmart..) vågade jag mig fram för att få ett bildbevis. En kinesgubbe kommer och frågar om den är riktigt, jotack svarar jag - varpå han säger att den är farlig och han ska gå och säga till vakterna. I det ögonblicket rymde jag upp till lght.

Nästa passage var kantat av en Lina som tittar runt varje knut innan hon tar ett steg på det klinkersgolvet..
_______________________________

för övrigt regerade smartheten själv här igår..jag kom fram till varför min Indiska flatmates mamma var här i två veckor och sedan avbytt av pappan i en vecka. Under deras besök kom det plötsligt fram att han (Amit) ska flytta tillbaka till Bombay i slutet av Juni. Amit själv är inte den pratglada typen men så igår stötte vi ihop i köket så jag frågade honom vad han skulle hem och göra, om han ville åka osv.. (hans mamma berättade att han skulle starta eget företag) jag frågade om det ocksa. Han sa att helst ville han stanna längre, men det passade sig inte just nu - varpå jag säger att han måste väl fixa med företaget, nja svarar han - senare kanske men jag måste hem nu! :S måttligt road

I know why...........de har hittat en fru åt honom :P (det har jag listat ut helt själv) i Indien funkar det ff så, trots att det e 2010, att föräldrarna hittar fru/man åt sina barn och de vet inte vem de ska gifta sig med förrän på bröllopet. :O det var därför de var här och det e därför han ska åka hem, hihihihih - måste fråga om det e så ;)

den som inte frågar får inga svar :P

fredag

detta e en eftermiddag av hemlangtan! :(

tarar trycker pa och vill ut, men kan juh inte sitta pa jobbet och lipa heller - far halla mig samman nagon timme till och grata ut ikvall tillsammans med ett glas vin :P

monarkist och kungahusalskare som jag VERKLIGEN e, tycker jag andock att det hade varit lite mysigt att vara i Stockholm i helgen och fa ta del av hela lyckoruset som jag kan tanka mig hagrar staden, fa vara en del av vad som pratas om i hela Europa (tro inte att det stracker sig anda hit...), fa vara en del av det som kommer pratas om i den svenska historien i manga manga ar framover.

"brita, kommer du ihag nar kronprinsessan Victoria gifte sig??" -jaa, ooooja men det var juh snart 50 ar sedan agda.

min alskade syster har ocksa tagit sin Universitetsexamen sa delar av familjen ar hos henne i Karlstad och firar handelsen - inget jag heller hade onskat missa.. Men Johanna - jag e stolt over dig som tusan!!

___________________________________________________

imorse pa channelnewsasia (de har en sandaringa rullist langst ner pa skarmen som visar de nyheter som ar viktiga men inte tillrackligt viktiga for att prata om - fotbollsVM hor till den avdelningen har borta) men imorse iaf sa stog det om coach Lagerback! :) synd att jag inte hade nagon att prata med, annars hade jag stolt berattat att han ar svensk!! :D

dock hade jag antagligen knipit kaft om det haromkvallen nar Carl-Henrik Svanberg holl sitt tal till det amerikanska folket med den varsta engelska accenten jag hort pa lange, eller ok - inte varre an singlish men pa andra plats kommer han atminstonde.

Fredag Fredag Fredag


ancient

det här landet visar sig bli bara tokigare och tokigare..hade väl tänkt/hoppats på att det skulle bli lättare med tiden, men icke! Självklart har jag juh min lilla ådra i mig som alltid vill avslöja mina åsikter om allt också, vet inte om det är väldigt uppskattat i alla sammanhang. Men de får ta mig som jag e :P

har juh vetat och insett att kyrkan är en väldigt stor del av människornas liv här, men när jag får höra att folk går till kyrkan VARJE söndag och helst varje dag efter jobbet funderar jag på vad de lägger sin tid..

Som bekant är jag inte särskilt gudfruktig av mig, men kan ändå förstå en viss tro men att gå till kyrkan varje vecka :S det tror jag inte ens större delen av de religiösa i Sverige gör. (eventuellt de som tillhör sånna där läskiga sekter då..)

och håll i er - här kommer det värsta:

jag blir alldeles svimfärdig och får svårt att andas när jag får veta att sånt här fortfarande pågår.. hallå - det e 2010 nu!

De betalar tionde (den som var riktigt uppmärksam i skolan vet vad det innebär)

För er andra - de betalar 10% av sin lön varje månad till kyrkan!!!!!!!! :O (här skulle jag nog pluggat tillbaka BanditRock i öronen..) detta var något jag vet att de sysslade med på 1400-talet när man även hade adel, präster, borgare och bönder men inte faan trodde jag att det fortskrider.

Mina följdfrågor efter informationsgivande var:

But why?
Före eller efter skatt?
Är man tvungen?
Vem vet att du betalar 10%?
Kan man fuska?

sen avslutade jag det hela med att berätta att de gånger jag varit i kyrkan i stort sett kan sammanfattas på mina fingrar och tår.

kanske inte ska prata så mycket men tycker väl ändå att de borde få lära sig något om hur det fungerar i den moderna världen. Eller hur?

____________________________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you don't really consider silence a problem in social situations"

det e det fler nationaliteter som inte gör - ex. singaporeaner som skulle kunna tiga någon till döds, vi känner oss juh lite obekväma iaf.

forstaelse

ibland undrar jag hur jag ska uttrycka mig for att folk i den har delen av varlden ska forsta mig..

exempelvis som nar jag i en pagaende mailkonversation med en pakistanier hade anvant orden
- hard copies
- white mail
- registered mail
och far tillbaka: "Dear Lina Pettersson, you forgot to attach your documents"

Vad var det som inte gick in undrar jag da?


Haromdagen hade jag fatt ett meeddelande inlast pa min telefonsvarare: "This is Mohammed fran Pakistan, please give me a call" that's all. Hmm..da undrar jag hur manga Mohammed det finns i Pakistan..hade kanske varit bra om han specificerat sin onskan med ett telefonnummer e.dyl for my easy reference. :S 

en sak till horrni - jag vet hur man uttalar ett namn som stavas Yi Xuan. Vet ni? hihihi forslag lamnas i kommentatorsfaltet :P

______________________________________________________________________________________

"you know your are from Sweden when you realise that someone is standing on your foot in the tube and you think that the best idea is to not say anything at all or maybe cough or nod a little in order to attract the attention of the person standing on your foot"


Min stad

Denna kväll var vi ute och roade oss i okända kvarter = Singapore Flyer! Motsvarigheten till London Eye.. Vi ville helst åka under solnedgången och vi lyckades precis passa in vår tur mellan sju och halv åtta - perfect var vi i vår tajming.


vi börjar utanför mitt kontor - den som aldrig sett IATA's logga förut kan juh säga till så ska jag stryka den från min kompislista!








i den gondolen kan man äta under turen, kan dock inte bli så romantiskt och lyxigt eftersom du måste kasta i dig champagnen och godsakerna på 30 minuter.

   








välförtjänt middag efter turen!


här har nog inte hälsovårdsmyndigheterna haft kontroller på länge ;)




Förstår om ni börjar bli less på alla bilder jag lägger upp. Men njut nu för sen kommer det inte vara någon som tar några kort på bra länge.. Som ni kanske förstår, är det inte jag som är fotografen här heller :P

Jag tycker alltid det är svårt att hitta saker värda att ta kort på när jag bor på ett ställe, hade jag varit här över helgen hade jag säkert tagit kort på allt men nu tycker jag inte att det är något häftigt eftersom jag ser allt varje dag - oavsett jag vill eller inte! :)

_________________________________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you feel bad if you're not outside on a sunny day"

med tanke på den underbara sommar ni verkar ha där hemma :P


Puss o Adjö


cykling

tog ledigt från jobbet en eftermiddag och så tog jag och mor oss till East Coast Park här i staden. Den sträcker sig nästan två mil längs med kustremsan och havet. Konstgjorda stränder finns där och badmöjligheter för den som vill (avråds dock i de flesta böcker). Utanför här var kollisionen som orsakade ett oljeutsläpp för några veckor sedan. Vi hyrde cyklar i tre timmar och tog oss runt, stannade och insöp stämningen bland fiskare och njöt av att se flygplanen lyfte på riktigt kort avstånd.

Flygplan är en maskin som fascinerar mig mycket, skulle kunna sitta och titta på när de startar och landar varje dag. Tur att vårt kontor inte ligger på flygplatsen, skulle inte bli mycket gjort. Tänk något så stort och tungt, fullt med människor och baggage ta oss från A till B över land, hav och berg på så kort tid. Vad skulle vi göra utan flyget?? Känns mycket spännande att jag är i den bransch jag är och jag hoppas verkligen jag har möjlighet att fortsätta på ett eller annat sätt.


familjerna har börjat samlas i East Coast Park framåt kvällskvisten



någon som hört talas om Cable Ski Park? Detta ska jag garanterat testa, vem e sugen på att följa med? Man åker skidor på vattnet och håller i ett rep som drivs av en ledning. På vattnet finns också hopp och dylika skojigheter. Den som tittar noga kan se den voltade grabben i luften! Svårt att tro att några singaporeaner håller på med denna stentuffa sport (mesiga som de är).



is this my life now? hard to believe...





en härlig eftermiddag som avslutades med grillade färska räkor med vitlök, grillad ananas (mor) och majskolvar (jag) på Seafood Centre! att personalstyrkan på 8 personer stog samlade runt oss runt hela måltiden gjorde dock att vi snabbt drog vidare. Det gjorde inte saken bättre direkt att vi kände oss lite småofräscha efter cykelturen i eftermiddagsvärmen och inte ville att folk skulle känna vår lukt ;)..och hur nice brukar man känna sig när man skalar räkor och intar en hel måltid med händerna?? de tyckte säkert de var jätteservicemindade som så fort vi lagt ner ett räkskal på tallriken var där och bytte ut den mot en ren.. :S


Min pool där mamma spenderat många timmar under sitt besök. Antagligen fler än jag gjort.. Har ett gäng vakter på mitt Mansion som jag aldrig sett utanför vaktkuren. Mor berättade dock att de brukade vara mycket vid poolen. Jag tror såhär: De har spanat in henne och använder sedan sitt jobb för att få sig en glutt på henne varje dag :P

________________________________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you don't see a congregation of trees being a "real" forest unless it takes at least 20 minutes to drive through it"


home alone

jaha, da var jag alldeles ensammen igen.. :(

slappte av mor pa Changi igarkvall/natt och forhoppningsvis sitter hon och sover nu tillsammans med ett gang burkakladda saudiarabier.

Det har varit en underbar tid iaf...dock alldeles for ohalsosamt som det verkar i mitt ansikte (fatt minst 4 fula saker..pa samma gang)  ingen traning, for lite somn, inga promenader, for mycket vin har visst gjort sitt till! Ska forsoka andra pa det nu. 




sista middagen, hummer och vitt vin pa en skaldjursrestaurang vid floden





     



nagon som vet vem som satte upp skeppet dit upp?


gamla chinatown

             
Clarke Quay, min tillflykt i vardagen!

   
marknad i Chinatown. Vid det har laget ar vi valkanda dar - folk fragar: visst var ni har igar ocksa va?? :P illa...


Nu far jag nog tid iaf att agna at mitt jobb - ska borja alldeles genast som det ser ut, bade i min hjarna, i min mailbox samt pa mitt skrivbord.

________________________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you put toilet paper on the seat in a public toilet and double fold it neatly" 

Oh, you have no idea how many times I double fold it!! :P



6 Juni 2010

Forsta gangen jag har FIRAT Sveriges Nationaldag. (om man inte raknar att vifta med en liten vimpel i Follinge nar man var 7 bast) Patriotismen hagrade mer an vanligt denna dag hos alla expats.

Om ni ser pa bilderna kanske ni forstar att det faktiskt kandes som att vara i Sverige en sommardag. Luftfuktigheten har var bara mattligt hogre.. ;)

Festligheterna agde rum pa the Swiss Club, en riktigt fancy country club dar medlemsskap och dresscode ar obligatoriskt! Det var en sagolik miljo och det kandes verkligen som att fly fran Asien for en stund! Maten som serverades var lovely, rokt lax i stora lass :D jag som inte answer att korv ar mat at tom en och jag tyckte den smakade ok, vad gor man inte for fadernelandet? :P

sommarsanger sjongs och dikter lastes av barn tills jag var alldeles tarogd av nostalgi och sverigelangtan! :)


ser det inte svenskt ut sa sag?






barnakoren



ursvenskarna, inga blandraser har inte!


efterratt som inte smakade helt fel! tom flaggan var gjord av choklad..

pa vagen hem passade vi pa att traska den forsta biten for att se en annan del av staden.. och det var verkligen en annan del av staden!! Tank er David Beckhamhus i Se&Hor och sa har ni de villor vi sag! det var skojigt, sarskilt eftersom vi bada verkligen alskar att titta pa hus. :D


ett som vi lyckades ta kort pa utan att de skulle fansgsla oss for intrang

___________________________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you believe there are no "real" traditions in Sweden. (Oh, how wrong you are...)


Bintan Island - Indonesia

Battre sent an aldrig... Hall till godo!



Singapore skyline fran baten ut till var semesterdestination


Dessa skapelser samt resterande familjemedlemmear fangade mig och mamma pa stranden pa Bintan forra helgen! Vi var pa vag tillbaka till "var" del av stranden efter en strandpromenad nar aporna hoppas ner pa stranden fran traden snett framfor oss. Vad gor vi? De tittar pa oss och gar mot vart hall, vi smyger sakta och forsiktigt bakat, fler apor joinar och vi funderar hur vi ska ta oss forbi de. Med tanke pa risken att bli anfallna tors vi inte ga forbi utan tanker att vi far val sova pa stranden da..

Ljushuvudet Lina kommer da pa att man aldrig ser apor i vattnet sa vi vadar ut en bit i havet. Aporna hittar ngt att tugga pa sa vi kan smyga i vattnet forbi de och sen var det bara att satta fart tillbaka till hotellet! Utan att titta bakat. Gissa vem som skulle vinna om det blev ett race..knappast vi! :( 

Med facit i hand var det roligt att fa se vilda apor i sin naturliga miljo men det var riktigt scary nar vi stod dar. Jag rakar juh dessutom ha erfarenhet av en apattack (turistapor) och det ar inget att rekommendera.


Poolbaren intas forsta dagen!! :) dock ingen mer dag...saft kan vi blanda sjalva! Vinet fran taxfreen smakar MYCKET battre.


Tur de hade sma kurer med tak over solstolarna sa vi kunde ha det mysigt trots det eviga regnandet! Bara lite kallt ibland. Taket stog dock inte emot de varsta skurarna utan da fick vi soka riktigt skydd.


vi ater faktiskt samma mat! och att rekommendera: Soba Soy Noodles - de enda nudlar jag nagonsin smakat som ar atbara! japanska har google hjalpt oss med och mor har tom inhandlat en forpackning for Kalarnebruk.

           
bade poolen och stranden var helt underbara!



Morsdag 30/5-10 Mamma is going local och satsar pa Indonesisk mat!



Lina ater Teriaki lax (riktigt smaskig) samt ris, om det var nagon som missade skalen som rymmer en hel kastrull med ris. Veckokonsumtionen uppfylld :P



sahar ser benen ut efter ovanstaende morsdagsmiddag..aven en vecka senare!

_________________________________________________________________________________
"you know you are from Sweden when you couldn't care less about 6th of June and consider celebrating Midsummer as beings as close to a proper nationalday as it will ever get"

forutom igar..!! next story :P

alive

har ej glomt!! :)

har bara valdigt ont om tid plus att jag ville lagga upp lite bilder fran Bintansemestern men sa funkar inte Internet klockrent hemma... :S

Men sa snart det e mojligt ska bidra med nagra pics fran helgens aventyr!

Mamma e har och vi har fullt upp, tyvarr maste jag jobba ocksa och vi ar inne i en period nar jag skulle behova jobba 14 timmar om dagen, men kan inte da min mor ar har sa vi e ute och turistar pa kvallarna! Var ledig fredag och mandag och pa den tiden hann valdigt manga mail ramla in och allt tar valdigt lang tid att genomfora eller svara pa! Detta e inget skamt men de narmsta veckorna (efter mamma akt) far jag ta igen allt! :D

Vart schema:

Fredag: Mamma anlander, champagne
Lordag-Mandag: Bintan - sol, bad, relax, regn
Tisdag: Promenad langs floden
Onsdag: Digital mall
Torsdag: Chinatown
Fredag: Cykeltur pa vastkusten
Lordag: Sentosa Island och Singapore Sling pa Raffles Hotel
Sondag: Botanic Gardens och Nationaldagsfirande med Svenska Ambassaden
Mandag: Singapore Flyer (som London Eye) och New Asia Bar (72:a vaningen, hort att usikten ar fantastisk)
Tisdag: Still open
Onsdag: Sistakvallenmiddag och sen flygplatsen

Inte sa konstigt att jag e trott pa jobbet......... :S

aja, e iaf toppenskoj att henne har.

aterkommer a det snaraste med bilder! promise

RSS 2.0