langkawi

nu e jag o min pappis pa langkawi =) han har varit har och kollat laget i nagra dagar och hittat det basta mojliga!! ett verkligt toppenstalle alldeles vid stranden - honom kan jag lita pa :) (hotellet e typ halvtyskt och allt star pa engelska och tyska, I can't complain - allt e battre an kinesiska :P)


med mig kom ocksa idag solen och jag hoppas att kunna bli iaf lite brun trots att det e regnsasong har. (har inte regnat en droppe idag, a andra sidan har solen inte direkt skinit heller men jag har hort att faktiskt kan bli brun genom molnen ocksa.. :P)

dagen bestod av en underbar lunch med vitt vin, rokt lax och rokt red snapper, middagen var BEARNAISESAS!! Detta maste nog aven vara det enda asiatiska landet dar det finns gott vin - maste bero pa tax free zonen =) gott vin = mycket vin!! (maste ju kompensera)

nu e det semester och bara semester i en hel vecka!

puss o kram

Utkast: Juli 25, 2011

i fredags fick pappisen folja med pa bondingBBQ med min division, hemma hos min chef


Nu har jag satt honom i en taxi pa vag till flygplatsen, han ska for forsta gangen flyga lagprisflyg och e jatteorolig.. ;) destination: Langkawi, sen far vi se var han hamnar efter - forhoppningsvis pa ngt underbart stalle med massvis med sol (jag ska mota upp honom till helgen)

ater till mitt superskojiga jobb

<3 norge <3

alla tankar gar till norge!

det som hant ar helt fruktansvart.. finner inga ord
 


puss

imåra

imorrn kommer min pappis!! :) lite hastigt och lustigt pakommet men vi ska ha ha det super tillsammans i tre hela veckor!!! pa sondag bar det av till koh lipe, thailands maldiverna sags det - vi ska stanna en hel vecka och det ska bli helt underbart att fa ligga pa en strand och forhoppningsvis bli riktigt grillad :P
 
det har kan vi nog sta ut med i en vecka ;-)
________________________________________

btw sa e jag lite illamaende har for tillfallet..jag kanske forr har berattat om snalheten som rader i det har landet?

vad e syftet med och varfor anvander man plastglas? Joo, for att det e sa enkelt att bara slanga de efter ett anvandande. Enkel ekvation pa manga stallen. Sa ej i singapore - vi har tva stadtanter som ingar i hyran (ja, arbetskraft e billig har) de ater ca 7 ganger om dagen och resten av tiden spenderar de med att dricka te och titta pa kinesiska sapoperor.
Justde, till saken: har vi haft fest med jobbet och anvant plastglas sa vem tusan tror ni star och diskar P L A S T G L A S E N dagen efter och sparar de till nasta tillfalle? (behover jag tillagga att jag tar med mig eget glas pa vara tillstallningar?)

vad e syftet med sanna har tunna vita soppasar som man har i papperkorgarna pa jobbet? jo, man tar ur hela pasen med skrap och stoppar i en ny! Forutom i singapore dar de antagligen anser att dessa vita pasar som gar sonder bara man tittar pa de ar svindyra..hade precis ovan namnda stadtant sittandes pa golvet bredvid min sopkorg och sorterar ur allt skrap (UTAN HANDSKAR) och lagger det i sin egna stora sopsack - olika kategorier. detta hade val inte varit sa ackligt om det bara varit papper i min papperskorg men tillaggas bor att jag spenderar storre delen av mitt liv pa jobbet sa ni kan ju gissa vad den sopkorgen innehaller :P och hon sitter och plockar ur sak for sak - for hand!

jag at frukost! blev valdigt fort matt

intressant delgivning va? ;)

dags att arbeta! puss

cultures

busy vecka sorry :$

jag har gatt en utbildning denna vecka, Managing Across Cultures. var instruktor var en amerikansk forskare i amnet http://davidlivermore.com/ (han var en hottie, kan ni tanka er det? forskare och hottie?) Det var ett gang sjukt intressanta och inspirerande dagar med mycket interaction mellan oss deltagare. det var tre indier, tva singaporeaner, tva lankeser och sa lilla jag - detta gjorde att jag blev foremal for att, tillsammans med dave, representera hela den vasterlandska delen av varlden :)

jag maste nog investera i nagon av hans bocker!! jag har faktiskt kommit pa att istallet for att ha endast ha fiction som lektyr kan jag ju lara mig nagot samtidigt.. med andra ord blev det en tur till bokaffaren idag (har last klart mina bocker plus alla IATA's interna nyheter..) kom hem med "the leader who had no title" av Robin Sharma samt for att inte bli en helnord pa heltid, Jo Nesbos senaste bok "leoparden" :D
om ni undrar sa haller jag pa att bli varvad till nordklubben av en van, hon e en 100procentig ultranord som forsoker omvandla den alltid sa coola lina till nagot skumt :S (det varsta e ju att hon verkar lyckas, iaf pa halvtid..)

appropa kulturer sa fick jag idag en guidebok till Singlish :P, "engelskan" som talas har, den fick mig att ga runt pa stan och asgarva..

det e sakert inte lika skoj om man inte ar omgiven av detta sprak hela dagarna men lyssna pa den har:

Singlish ord
:
Got licence

Oversattning
:
To have permission. 
Example: "Eh, I saw you turn off your computer orready. You got licence to leave work early is it?


Kan ni forsta min situation battre nu?? :O

nar vi anda pratar kulturer sa har vi har ett helt gang samlade pa den lankesiska Lion Ball tidigare i ar: lankeser saklart, nagra svenskar (kan ni uttyda oss?), en costa rican, tva singaporeaner och en indonesier.

Poang till den som kan traffa alla ratt! bakre rader till vanster e btw min chef

puss o godnatt

9 juli 2011


Anders <3 Maria

Lockne Kyrka - Rödöns Bygdegård



idag ar det den 9 juli 2011

idag gifter sig Anders & Maria

idag skulle jag varit pa brollop i Jamtland

idag skulle jag varit lycklig for dessa underbara manniskor

idag skulle jag fatt dansa och ha roligt med nara och kara

idag sitter jag pa min sang i Singapore

idag ar jag lycklig for dessa underbara manniskor

idag tanker jag pa er och onskar jag kunde fa dela denna stund med er

idag tittar jag pa en livesandning fran brollopet (ja, det e fortfarande Anders & Maria som gifter sig - inte kronprinsessan)

idag sitter jag och snyftar (bade for att det e sa vackert och for att jag inte kan vara dar)

idag onskar jag er all lycka och valgang i livet

*snyft*

All the best fran mig

trakonsdag

idag e jag riktigt kinesless alltsa.. och trott! kan min chef komma tillbaka snart, nar han e har brukar kollegan mittemot halla snattran iaf nagra minuter om dagen. de senaste tre veckorna har hon inte gjort annat an pratat med sina vanner, bokat resor, fixat alla sina administrativa saker etc etc etc.

2.5 dagar till..

flyttade in pa Swissotel i clarke quay igarkvall med tokclaudia..saklart lag vi i sangen och skvallrade halva natten :P kandes som om vi var 10 ar igen.. ska bo dar i tre natter!!! myyyys. imorse blev det hotellfrukost bestaende av maaaassa godsaker, bl.a. ROKT LAX i stora lass!! :D (som sagt, tur jag inte bor pa hotell for jamnan..)

hahaha, maste bara skriva en fin historia som var finsk/svenske senior vice president laste upp for mig idag. han borjade med att beratta att han fatt mail av sin svenska fru och laser sedan:

"Jag ligger och tänker på natten som gick. Jag vill krama dig hårt. Du kom till mig i sommarnatten.Det som hände mellan oss inatt finns i mina tankar. Du undersökte min kropp, hungrigt sög du på mig.... 
Det enda som finns kvar efter dig är minnet, märkena & fläckarna i sängen. Nu ikväll vet jag att du kommer igen. 

Så jag väntar på dig klarvaken & förberedd. I natt ska du dö din SATANS MYGGJÄVEL!!"
_____
han har humor guben :)

han sa en annan kul sak igar nar hela kontoret hade mote, tva nya manniskor hade joinat och han berattade att tjejen hade jobbat pa Cathay Pacific och Qatar Airways innan hon borjade har, den den nya tillagger tillagger: "jag var aven forst pa Virgin" (Virgin Atlantic ar ett flygbolag, red anmarkning)

Varpa Maunu (svennefinnen 65+++) sager: "jaa, det ar val dar vi alla borjar"
______________
Det tog ett tag innan torrbollarna fattade vitsen, men nar de val gjorde det - da skrattades det. de ar nog inte vana vid att hogsta chefen drar sexskamt pa moten i den har delen av varlden ;-) (han e ny!)

det var dags skoj det.

puss


Soul Teng

ska vi fortsatta ta oss igenom kambodjalandet in pics

gratis historielektion ingar.

nedan ar fran Toul Sleng i Phnom Penh. Toul Sleng ar numer ett museum. Pa den tiden var det en skola som av roda Khmererna gjordes om till fangelse och tortyrkammare 1975-1979, S21 kom det att kallas. 

regler for fangarna

14 kistor star ute pa garden, det ar de sista offren som hittades i fangelset nar regimen stortades, fangarna var da fortfarande bundna vid sina sangar.

ramen som star dar som ser ut som en gungstallning anvandes till att knyta fast fangarna upp och ner, anda tills blev medvetslosa. da togs de ner och blev doppade i de stora krukorna som star dar, de var fulla med manskligt avfall da pottorna i rummen tomdes dar..

nu ser det gront och fint ut med gron grasmatta, palmer och blommande plymera - dock finns det nog andra som upplevt en annan sida av denna plats

tortyrkammare


fangelsecell med kedjor

loftgangarna var tackta med taggtrad sa ingen skulle fa for sig att rymma eller ta livet av sig genom att hoppa ner.


tror det far racka for idag. forsok ta in detta hemska som hande for inte alls lange sedan..

ciaoo

shitshitshit

busy week - igen!

haft kul pa jobbet faktiskt. min chef e borta sa jag skoter stallet nu ;) idag har jag tillbringat 2 timmar med att skriva under papper..sant e jag inte ett dugg avundsjuk pa *gooosh* :S

pga ovan har jag inte riktigt haft tid att skriva ngt intressant har i veckan..sorry ska skarpa mig.

nu ska jag strax rusa ivag pa 30-arskalaspoolparty for min kara hollandska van. present inkoptes igarnatt, det braiga med singapore e att man kan shoppa oavsett tidpunkt pa dygnet man kommer fran kontoret :P

har aven en juliklubb med min claudia, starting today as it rakar vara forsta juli - lite mindre onyttigheter star pa schemat och for henne, aven lite traning. tankte aven prova pa tennis - det e jag ju grym pa - NOT! men det e val aldrig forsent att bli tennisproffs, hort att de tjanar hyffsat ;)

ha en stralande svensk julihelg. horde forresten pa vadret igar att det skulle regna heeeela juli - i Sverige!

puss

RSS 2.0