home sweet home

en lang resa senare ar jag antligen hemma och har avnjutit min forsta natt i Jamtland!! :)

mottes pa Åre/Östersunds flygplats av 9 graders värme och hagelregn.. :D:D ingen kunde vara gladare an jag. Mor och syster var också där såklart och gårdagen kantades av diverse ärenden, vi var sjukt effektiva. Snabb shopping kallas det! Meindlkängor är inhandlade så nu är jag fit for fight för fjällturen vi strax ska iväg på.

Lyckades nog bli av med jetlaggen på en gång tror jag genom att hålla mig vaken hela gårdagen och kvällen och sen sova 10 timmar inatt. toppenbra

4 dagar ska vi hålla oss borta så förvänta inget bloggande från mig under denna tid..mobiltelefonerna brukar inte ens funka så vi ska långt ifrån allt vad storstadsliv heter. Pumpsen och kostymen är long gone magasinerade - nu är det andra bullar som gäller.

Nästa lördag, 4 sept, är alla som vill välkomna hit till Kälarne för ett litet get-together event. Detta ger mig en chans att träffa nära och kära innan jag återvänder. Hör av er för mer detaljer!!

so loooong babes

Puss 


ICAP

some pics fran motet igar.. :) superintressant, men vad kan jag annars dela med mig av fran mitt yberintressanta liv? :P



detta forum ska endast besta av max nio flygbolagsreps. Vad hande?

gissa hur manga icke-asiater dar var! En och hon sitter langst bort till vanster..


jag far styra slidesen medan administratoren (tillika min assistent :P) gerar fotograf! Ergonomisk arbetsstallning det var att styra hans dator fran tva platser bort, undrar vad leddoktorn skulle saga om detta :S

pa dagens EC blev inga bilder tagna, det racker med att de har etsat sig fast i minnet mitt - eller snarare rosterna fran folket! men av 16 pers idag var vi sammanlagt 3 Europeeer som nickade at varandra i samforstand och tankte "dessa galningar, nar ska de lara sig..?"

Dos dias mas y despues, despues me voy!! :):)

Btw, frukosten var godkand, tom soyamjolk (alltid i Thailand o i Spanien, aldrig nagon annanstans) - dock suger det att jag inte kan ata agg for tillfallet! Kokta agg och omelett ar juh basta frukostmaten ever, men det kommer fler chanser! :/  kunde inte lata bli att ha en smaskig omelett tillverkad at mig, med mina tillbehor, men at den aldrig - tankte pa min mors ord! :) saknade dumplingsen dock, det brukar vara ett gott och staende inslag och kan ersatta aggen..

Adjokens adjo.


Monday!

jaha, bostaden for den har veckan heter Holiday Inn och ligger i Bangkok, Thailand (for den som inte kanner till det)

det e inte alls lika fancy som Sheraton men frukostbuffen imorrnbitti far vara den avgorande faktorn :P (ryktas om att den e bra!!)

nu har min rara lillasyster kommit fram till att jag har salmonella som spridit sig till blodet och darav drabbar gallan ocksa! :) kul att man kan fa en sadan diagnos av en flygvardinna som sitter i Angelholm och googlar! :D sa lange jag overlever tre dagar till sa kommer jag nog fa ett riktigt lakarutlatande och forhoppningsvis nagot botemedel ocksa :P

Idag har vi hunnit med att landa pa Suvarnubhumi och aka taxi in till hotellet, till kontoret och sen genast tillbaka till flygplatsen (den ligger inte direkt i city heller) deltog i ett ICAP mote dar (IATA Cargo Advisory Panel) med ett gang Cargo flygbolag i Thailand. Sen taxi tillbaka till hotellet - en javla massa flackande fram och tillbaka med andra ord.

Imorrn star ett mote med Passenger flygbolag och resebyraer pa schemat :S det e inte lika roligt nar Resebyraerna ocksa e involverade - stamningen kan bli ganska hatsk (sarskilt i Pakistan) eftersom det e tva sidor som strider mot varandra och inga beslut gar att fatta for de ar lika manga av varje slag! :S dodlage kan vi kalla det!! Detta lar nog aven bli mer an det vanliga eftersom vi haft en liten incident pa passagerarsidan i det har landet dar flygbolagen har forlorat massvis med miljoner! :S tur jag har med mig bossen - e hon med e det hon som star for surrandet om det skulle behovas nagot fran var sida!

Bilder fran BKK blir det nog inga..har e man sa ofta sa det finns som inte sa mycket att ta kort pa och det e ocksa svart att capture intrycken i en sadan har tuff och levande stad pa bild! Mycket tuffare an Singapore (och mycket varmare...) 

klev for ovrigt upp 04:30 imorse sa det e nog dax att kojsa snart som det kanns..

Godnatt alla glada!

PUSS


yes

finally har jag nu fatt min bokningsbekraftelse fran Swiss Air!! :D:D:D:D

kunde tillslut inte sta ut med ovissheten langre och vissheten om att jag inte skulle kunna ta mig hem den har sidan arsskiftet med hjalp av stand-by fick mig tillslut att kopa en riktig biljett. priserna trissades upp pa alla internetsajter tills jag var beredd att betala 18 papp for att ta mig hem. Gor da ett mycket smart drag och ringer till Swiss for att fraga en annan sak och passar samtidigt pa att fraga vad de ska ha for en skraddarsydd biljett.

Jag forvantade mig att hennes svar skulle bli 4000 Euro men sa klacker bruden ur sig ett belopp mycket lagre, och for en resa som gjorde mitt liv mycket enklare.. :) jag valsignade henne och sa att shit vad stralande - boka den genast! Hon sa, billigt var det val inte men det beror val pa vilka preferenser man har...jag sa att allt under mina internetpriser var considered billigt sa jag e nojd och hon e nojd. Men har ni nagonsin trott att man skulle fa ett battre pris om man ringer an om man gor det sjalv pa internet? :S

Nu har jag iaf en biljett BKK-ZRH-ARN samt en ARN-OSD, hemvagen blir det langre dock ARN-ZRH-BKK-SIN men vafaan, I couldn't care - da e jag juh pavag tillbaka sa da kan jag garna spendera tre veckor pa internationellt luftrum, huvudsaken e att jag tar mig hem pa ett mycket smidigt satt. Pa detta vis slipper jag dessutom aka tillbaka till Singapore pa torsdag - stannar bara i Bangkok och flyger via Schweiz och hem! :):):)

Ingen kan vara gladare an jag just nu. Jo kanske den som garvar at mig nar den tittar ner pa min packning som ligger pa soffan och pa min vaska som ska rymma allt :O haha - men det kommer sakert ga alldeles stralande. Ska forsoka muta min chef och se huruvida hon e sugen pa att ta med sig lite saker tillbaka till SIN at mig... Kanns inte som om att en veckas business mote utstyrsel e vad jag kommer behova under tva veckors semester i Sverige ;)

Nu ska jag googla mitt hotell i Bangkok! :D

Ar det forovrigt nagon sorts kraftpremiar i helgen? Det verkar som om varenda sjal som ager facebook ska pa kraftskiva ikvall, oavsett om man bor i Sverige eller i Singapore. Sjalv skippade jag Young Professionals kraftskiva, utmanade odet ikvall och kopte en flaska vin som intagits tillsammans med min rumanska van. Hoppas magen fortfarande e pa battringsvagen imorrn.

Idag har jag faktiskt varit utanfor dorren, av fler anledningar an att kampa mig till och fran kontoret, som tidigare dagar bestatt av - improvements i sjukdomen och jag e glad.

Mitt gym ringde mig idag ocksa och undrade vart faan jag tagit vagen..2,5 vecka utan ett endaste litet traningspass, an mindre en promenad ens en gang - hmmm, jag fick snallt upplysa de om att de kan se sig om i stjarnorna efter mitt snygga nylle den narmsta manaden ocksa!

Sondagens schema: kontoret och forbereda det sista, packa ner alla saker, ata lunch/middag med mina vanner (beroende pa nar en av de som varit pa kraftskiva ikvall vaknar), inforskaffa de sista prylarna infor hemfarden, tvatta haret samt stryka ett gang kladplagg, packa upp och packa ner mindre!

Ha en underbar kvall alla, Godnatt blir det val for mig om ett tag!

PussPUSS fran en glad och pa battringsvagen Lini

klagolåt

Jag vill verkligen bara aka hem genast!!

allt ar verkligen skit nu och nagon maste verkligen hata mig, nagon som ser till att detta hander mig exakt samtidigt!
- varldens magproblem som aven orsakar feber och yrsel samt huvudvark
- huur mycket som helst att gora pa jobbet
- Thailandsresa pa mandag som gor mig stressad
- inser igarkvall att flyget jag tankt ta hem ar overbokat med 16 platser
- imorse har jag ytterligare en kackerlacksjakt i mitt rum

pa vag till jobbet brast det och jag kunde inte annat an grata! det spelar ingen roll hur daligt jag mar bara jag far aka hem nasta torsdag som planerat!! Forsta timmen pa jobbet agnades at flyg, jag kan tom tanka mig att flyga med Finnair via Tokyo och Helsingfors till Stockholm - bara jag tar mig hem.. Bokat en biljett med BA, sa nu har jag tva, imorrn kommer jag boka ytterligare en med BA fast fran BKK istallet! Jag rakar juh iaf ha privelegiet att vara i tva stora asiatiska flyghubbar pa samma dag sa lite storre valmojligheter har jag. Dock maste jag veta vid lunchtid pa torsdag om jag ska aka tillbaka till SIN eller inte, snacka om att vara ute i sista minuten - men har man inget val sa har man inte!

Ar mycket sugen just for tillfallet att boka en RIKTIG biljett, den mest ekonomiskt lonsamma ar med TG BKK-ARN direkt, vore sweet. Kostar runt 7500 pix, nagon som har lust att sponsra?? :P

for tillfallet ligger jag i sangen och mar annu mer skit! Ska snart borsta tanderna och tvatta ansiktet sa jag kan sova, men bara tanken pa dessa anstragningar for det att snoras ihop i magen pa mig :(

Iaf fatt grata av mig lite pa mamma ikvall! :) kan som inte halla tillbaka tararna nar saker inte gar min vag.. :S sarskilt sahar manga pa en gang. Jag skulle vilja kunna se framemot min Thailandsresa och tiden dar och semestern men for tillfallet ar det bara alla problem jag tanker pa.

Forhoppningsvis ar inte alla 16 overbokade biljetter issuade yet sa om jag ringer pa fredag kanske bokningslaget e ett helt annat! Hoppet e det sista som sviker.........

Kan inte nagon snalla muntra upp mig? Antingen med nagot skojigt eller en confirmed biljett BKK-ARN!!! ;)

Godnatt folket

slutet

hmm..var visst ett tag sedan - tappade nog gnistan för att blogga i samma ögonblick som jag slutade göra allt förutom att tre saker som börjar på S (=sova, spy, skita) those words come out better in english btw..

sista dagen i Karachi förflöt på bästa sätt och fastan (deras, inte vår) bröts på samma sätt som föregående dag = Buffet. (tror det var torsdagens fastebrytare som satte krussiduller i mig :S)

på väg till flygplatsen köpte vi två kartonger mango samt 5 kg basmatiris, riset var till en av våra kollegor´- don't worry ska inte gå o bli vegetarian!

VIP servicen var där nu också och tog oss från parkeringen genom incheckning, säkerhetskontroller etc. Vi kunde stå kvar i andra änden av hallen vid incheckningen - detta e tydligen ett sånt land där om man känner någon så kan man komma undan det mesta.. Lite läskigt också med tanke på att man inte vet vad som släpps igenom kontrollerna bara för ett handskak och en hälsning. 

Väl framme i loungen tänkte vi att nu sitter vi här tills vi ska gå till planet - men då kommer vår eskort med uttalandet, "jag kommer tillbaka och hämtar er om 2 timmar och tar er till planet" (bör tilläggas att mannen opererat benet två dagar tidigare och blivit tillsagd att inte jobba på minst 8 dgr, han var extrainkallad bara för att eskortera oss) vi sa att det e lugnt, vi fixar det - åk hem du! Då ringer han vår kollega i Karachi och han får förklara för oss att Cathay-mannen måste "finish his duty" (=se till att vi kommer säkra fram till flygplanet där flygplanspersonalen kan ta över) 

hade en mycket speciell toalettant där i lounge, mycket scary - men det e lite svårt att förklara i skrift så det får bli en skojig berättelse när jag kommer hem istället.. :D bara påminn mig, påminn mig även om när jag skulle gå på toa i flygplanet mellan Bangkok och Singapore! det skrattar vi fortfarande åt.. vanor och trötthet sätter sina spår! ;)

Så på utsatt tid kommer han således tillbaka för att eskortera oss sista biten. Tydligen tar det 20 min per person i vanliga fall att gå genom näst sista säkerhetskontrollen, mannen muttrade något om IATA och pekade på oss och vi behövde inte göra något, våra väskor söktes inte igenom etc. Jag fick ta med hur många vattenflaskor jag ville :) det enda vi var tvugna att göra (twice) var att gå in i en hytt till en lady i slöja och klänning och hela kittet samt plasthandskar :O man har juh sett diverse filmer.. Men behandlingen var ganska mild och hon kollade bara utanpå kläderna att vi inte hade vapen eller ngt sånt. (sån där kroppsvisitering som sker in public i vanliga fall..)

Infor sista kontrollen ser jag en kö på 25 pakistanier i pyjamas och tänker att suck, detta har jag ingen ork med...vi behövde inte heller!! :) vår man gick bara rakt fram till vakten och pekade på oss o mumlade IATA som vanligt, vakten tittade inte ens i våra pass och hela kön öppnade sig och vi slank förbi. Nästa steg var gaten där han överlämnade oss i flygplanspersonalens händer som lovade ta hand om oss och se till att vi fick gå på först. Efter 10 minuter fick vi minsann kliva på planet - allra först! :D

VIP behandling utan dess like. Detta är tydligen lätt ordnat i sub continent länderna, tror dock inte det skulle funka lika bra i Singapore eller Europa eller ngt annat väl fungerande land - som tur e! Men vi var nöjda och glada och kände oss som prinsessor. När vi kom till Bangkok saknade vi vår man som bar våra pass och biljetter och visade vägen samt såg till att vi slapp köa etc. Tänk så fort man vänjer sig vid bekvämligheter! ;)

En resa jag sent kommer glömma!! Tack alla inblandade
_______________________________________

först idag jag kunnat dricka eller äta något som stannar kvar på ett tag så min energinivå har inte direkt varit på topp.

lyckades släpa mig ner till kontoret i 2,5h idag för ett möte.. hårtvätt - näe, hårband dolde det perfekt (folk trodde dock att jag hade bandage..) :P


vapen, det kan man juh hitta i vilken stad som helst - t.o.m. i Ostersund tills for nagra ar sedan


sma sota barn pa vag fran skolan


you see, they do respect women :)

Nu ska jag aterga till min huvudsyssla - att sova!

Hors om nagra dagar nar jag e manniska igen.

PUSS & KRAM

(btw, min kollega sa till mig idag att nasta vecka aker jag hem - helt ofattbart, nasta vecka! :) dock alldeles for mycket som ska goras innan dess..och denna lilla paus var inte medraknad i planerna.)


security

det ar en hel procedur for att ta sig in pa hotellet..

please follow the steps as per below


Hunden ovan foljd av tva hart bevapnade officerer stoppar bilen framfor en bom och en uppbuktning med taggar. bagagen ska oppnas och hunden gar runt hela bilen och sniffar (knappast efter knark..)






Har har hunden nosat klart och bommen fallts upp samt hindret fallts ner - step 1 check!


har soks hela bilen igenom med hjalp av en konstig laserkamera, saklart finns aven en bomm samt ett hinder fran marken med taggar pa - step 3 check!



Har gas framforvarande bil igenom med hjalp av laserkameran = step 2!



detta bestar bara av detta hinder som star upp ur marken samt ett trafikljus, vi maste dock kommendera bilen att hoppa over.. :S nejda, nar vi narmas oss och de bestamt sig for att vi e grona falls det ner - step 3 check!


hotellentrén, har scannas allt bagage och vi sjalva gar genom en sakerhetskontroll som pa flygplatsen - step 4 check!

smasvart att vara effektiv har omkring. alla byggnader i.e kontor, butiker, shoppingcenter etc har en sakerhetskontroll och nagon som kollar igenom alla ens tillhorigheter! tur de iaf forsoker gora stallet lite sakert..

_________________________________

Inte nog med att jag har fatt tillbringa en vecka i Pakistan, utan idag startade aven Ramadan. detta innebar att vi ikvall akte ivag tillsammans med vara tre kollegor pa kontoret har for att bryta fastan tillsammans med de. Det ar soluppgang samt solnedgang som styr hela proceduren - idag fick "iftar" intas 19:12, imorrn blir det 19:11 etc. Det ar heller inte valfritt om man vill bryta fastan vid denna tidpunkt utan det ar obligatoriskt. Alla har typ kex etc i bilen om man skulle bli fast i trafiken etc just vid detta ogonblick.

Ikvall akte vi iaf till hotell Ritz Carlton vid havet dar en enorm buffe serveras. atandet inleds av iftar som bestar av dadlar, samosas etc for att foljas av 5 minuters bon innan resten av malet intas.

Imorse vaknade jag vid 04:30 av boneutroparen samt av att det var fest ute i korren, de hade da precis avslutat sin frukost och gick och la sig ngn timme till!

btw "break the fast" ar vad man kallar det nar man far borja ata pa kvallen, undrar var ordet breakfast kommer fran??? :P vi ater det dock pa morgonen :)

     

   
Inte direkt sa att man nagonstans kan tro att detta ar i Pakistan..

________________________

Dags att packa, klockan e snart 12 pa natten och imorrn ar det utcheckning :( jag vill inte aka hem!! Har det battre har an i SIN. Nu maste jag borja laga mat och agna tid till trakiga sysslor :S aja, bara en vecka to go - kan overleva.

For ovrigt sitter jag pa flyget pa vag till Amsterdam om exakt tva (2) veckor! :D

Lyckonskningar till alla for en icke otursam Fredag 13 imorrn. Tur att vart plan lyfter 00:25, alltsa ar datumet pa vara biljetter Lordag 14 Augusti! :) annars vet jag inte riktigt.. Fredag 13:e samt 11 September samma ar hade varit mer an jag hade klarat av i ett flygplan.

Pussar till alla!


mission accomplished

huvudsyftet avklarat - ett mote med flygbolag och resebyaer! detta foregicks saklart av diverse politiska spel dar vi bland annat igar var till Ordforandens kontor PIA (Pakistan International Airlines) for att forklara hela alltet for honom och att undvika fragetecken under motet.. Andra fick ocksa vissa saker klargjorda for sig innan motet.

Val har pa hotellet vagrar halften av Resebyraernas representanter komma in i motessalen pa grund av den andra halften av Resebyrarepresentanterna.. :S tillaggas bor att de tillhor alla samma organisation - TAAP (Travel Agents Association Pakistan).

forsok sedan fa denna grupp manniskor att enas om beslut.. :S det gick ganska vilt till men vi blev anda tillsagda efter motet att det gick sapass lugnt till tack vare att vi var dar!! :) Tank er 20 vildingar, varav halften i pyjamas, sitta och skrika at varandra - godisskalarna tomdes ut pa bordet och anvandes som askkoppar och en snubbe kravde att fa ata smorgasar och pommes under tiden motet pagick (utover det te med tilltugg som serverades)!

____________________

ikvall har Ramadanmanen visat sig, vilket innebar att imorgon 05AM till 7:30PM far ingen muslim i hela varlden ata ELLER dricka nagot - denna sjalvsvalt kommer sedan att paga i en hel manad.. :I innebar aven att inga restauranger ar oppna dagtid, sa idag blev room service middagen tva ratter, varav en i take away lada for lunchen imorgon. Hotellet serverar iaf mat som vanligt och vi normala (som hon i frukostrestaurangen uttryckte sig) kan ata som vanligt! Dock inte in public fast vara kollegor har lovat att vi kan ata pa kontoret iaf :P

Oj, vad mooody jag skulle vara, kanner humoret vara pa vag at fanders om klockan narmat sig 14 innan jag haft tid att ata lunch - som fallet varit de senaste dagarna.. Innan klockan blivit 19 skulle jag nog ha haft ihjal varenda manniska i min omgivning och tank - inte ens vatten far man dricka! :S Country Managern uttryckte dock idag att de forsta dagarna (innan man vant sig) forsoker man halla sig ifran varandra for alla ar ganska lattretade ;)


mycket vanlig syn pa Karachis gator, dock brukar de vara lite mer fulla, folk hanger ut genom "dorrar & fonster", sitter pa taket, haller i varandras pyjamaser etc..


bbq i mandags, grillad kyckling med en massa goda kryddor och sa HUMMUS saklart :P kan nastan inte bli battre (forutom room service laxen da saklart)

Nytt forsok imorrnbitti att besoka gymmet, min sang ar alldeles for skon for att odsla en endaste minut pa nagot annat an somn :P (tur jag inte vet hur mycket jag vagde nar jag akte hit..) :D hotellivet ar doden

Godnatt

 


Dag 2 - Karachi

Slutsats: en heeeeeeeelt stentuff upplevelse att fa uppleva detta land!!

Den vanligaste frasen som kommer komma ur min mun nar jag e hemma igen kommer nog vara: "nar jag var i Pakistan..." Lova att ni sager ifran nar det blir for mycket :P

Nedan foljer lite bilder fran gardagen Mandag. Ber om ursakt for bildkvaliteten, och bilrutornas effekt.


pls note fotens placering under korning :)



90% av mina bilder ar tagna fran sakerheten inuti en bil


titta - det finns trafikljus har ocksa..


shoppingcenter


aven har..inte oppnat annu dock



folk anvander motorvagen till alla mojliga olika transportmedel, det e gangtrafikanter, cyklister, bilar, moppar etc.






ytterligare ett shoppingcenter, bredvid IATA's kontor



FORUM - byggnaden dar vart kontor ligger





lunch i foodcourten pa bygget - grabbarna har ar farligt snygga ;)

   


den underbara middagen intogs pa Bar-B-Q Tonight, gissa vad det blev?








Karachi dag 1

something for a start anyway


min kollega Soke Fong Wong i CX's business lounge i BKK



min utsikt fran balkongen, liite smafuktigt ute sa bilden ar inte sarskilt skarp - sen har jag aven detta fina stangsel sa ingen kan krypa in och halsa pa 


more view from the balcony


will try to provide you with some better pics later on






my luxury Sheraton room


min Pakistanska kollega med fru & dotter pa Clifton Beach


Sondagjaralousaktiviteter for Pakistanierna


linsen igen :O commercial going on on the beach


massvis med manniskor


pa vag till den lokala marknaden


det finns faktiskt rondeller har ocksa :P


min room service middag (rokt lax och massvis med mango) :D I can get used to this :P fattades bara ett glas vitt att skolja ner det hela med

En dag pa kontoret ar snart till anda och ikvall blir det "BBQ Tonight" with the guys!



anniversary

1 ar sedan exakt idag jag immigrerade bort fran Scandinavien! why kan man juh fraga sig..!?

menmen, kommer ihag denna dagen som om det var igar - dock innebar det bara da att ta de packade vaskorna, hoppa in i en taxi till Arlanda och flyga de ynka fyra timmarna till Madrid och checka in hos underbara José & Paula.

Nu ar det nagot helt annat som galler. Jag hade aldrig trott mig fa uppleva det aventyr jag e ute pa nu, men an sa lange bara positiva erfarenheter. Haft en underbar eftermiddag med en pakistansk kollega, hans fru och dotter.Vi besokte stranden eftersom Karachi ar en kuststad samt en lokal marknad!

Vet inte om jag maste tillagga att folk STIRRADE! jag forsoker bara undvika att titta pa nagon sa de inte ska kanna sig uttittade eller attackerade etc. ser bara pa mina sallskap, backen eller ut i tomma intet. 

Nu har jag iaf fatt varit ute i riktiga varlden och inte inom fyra vaggar pa Sheraton som skulle kunna vara i Singapore eller Sverige eller varsomhelst. Vad resten av veckan har att erbjuda blir nagot som visar sig.. 

en gin & tonic, med en Europe fran gymmet, senare ska jag nu krypa till kojs och fa min valbehovda skonhetssomn..e juh som lite jetlagged ocksa, dock inte sa mycket eftersom jag bara e tre timmar "hemifran" - mitt emellan Singapore och Sverige nu faktiskt! :)

Hade tankt bidra med ett gang bilder from the outside but another time cos my internet wouldn't really allow me to upload them now. Sorry people! will come, I promise!

Kom pa att jag inte gatt igenom vart presentationsmaterial eller det jag ska prata om imorrbitti sen vi satte ihop det for en vecka sen.. :S maste nog ta det med mig till frukosten :S shit - min kollega har juh stannat inne hela dagen och jobbat, saaaa flitig hon e da.

Hors imorrn.

Puss

words are not enough..

det kommer bli valdigt svart att beskriva det har med ord..

allt borjade redan pa flyget till BKK, det var fler an oss som tog samma rutt med CX. jag fick fragan: e du fran London eller Rotterdam? Sverige, svarar jag varpa fragestallaren utbrister: "Dar har ni manga muslimer!!" Vi ar alltsa okanda. Anade redan att dessa manniskor skulle vi traffa pa senare under resan ocksa.

Mycket riktigt, i CX business lounge i Bangkok, som de oppnat bara for Karachiflyget (det enda som gick saa sent), traffar vi pa dessa personer igen. Och inte bara de - eller om vi sager sa, manga traffade pa oss dar. Var juh inte svart att gissa var vi skulle.. :S och nar de ser mig har de juh alltid en oppningsreplik - tydligen en sport att gissa var jag kommer fran.

Bestmade oss mycket snart for att inte saga vad vi jobbade med och var vi skulle bo etc. Jag har juh dock valdigt svart att vara otrevlig mot folk jag inte kanner och kan inte bara ignorera om de for en helt vanlig konversation. Det var faktiskt kvinnor dar ocksa - alltsa: de far resa, vissa hade inte ENS en sjal over haret, en salig blandning kan jag saga men ingen sag direkt underkuvad ut.

SLUTSATS: ett vänligt folk! (but don't trust anyone)

efter fem trakiga timmar i loungen, visserligen med en massa champagne och vin fick vi antligen aka vidare. Jag och Soke Fong Wong bytter plats pa bada planen och salvklart tilltatlade flygvardinnorna oss med korrekt namn anda :P de e inte helt blasta iaf..

en man stannar upp i gangen och fragar mig hur lange vi ska vara i Karachi - typ en vecka sager jag varpa han fragar "du kanske vill komma hem till mig pa middag da?" nja, svarar jag - vart schema for veckan ar ganska spackat sa det blir nog tyvarr svart att hinna med! men shit, de ar inte direkt blyga av sig.. :S

inflygningen over Karachi var MORK, inte manga lysen tanda i denna 20-miljonersstad!

pa airbridgen, alldeles utanfor flygplansdorren stod tva diskreta herrar, delegater fran Cathay Pacific, nickade at oss (de behovde inte gissa manga ganger vilka de vantade pa) fragade efter vara pass och drog ivag med oss i slaptag. Fort gick det, jag hade kunnat hangt pa utan vidare men Soke Fong Wong som aldrig gar i ett par skor utan 15 cm hog klack samt har halften sa korta ben som mig hade lite problem sa vi fick ta det lite lugnt. Han gick direkt fram till tullen och tog oss sedan ngn bakvag - sta i ko?? knappast!! :) vaskorna var redan pa bandet nar vi kom och de tog hand om allt och ledde oss ut genom den vantande och skrackinjagande folkmassan och ut pa "flygplatsparkeringen" = lerigt falt.

80% av mannen e kladda i vita nattlinnen och har en knytnaves langt skagg!

de fick nagot ut av det iaf de tva mannen fran CX som eskorterade oss, de kunde smuggla ut en liter sprit obemarkt som alla fick tro var varan. Vi brydde oss inte sa mycket om det, sa lange det inte skadade oss sa kunde de lika garna fa ngt ut av det ocksa :D vi sag hela affaren och det var oerhort spannande, nu ar det juh sa att muslimer inte ar tillatna att dricka alkohol sa man kan juh undra vad de skulle med denna till ;) undrar hur mycket personen pa utsidan fick pynta for flarran?

var airport-pickup fran hotellet lyckades hitta oss ocksa, varpa jag sa att den skulle juh varit avbestalld av vara kollegor..massa tjafs dar vi diskreta holl oss i bakgrunden. CX personal vek inte fran var sida mer an i 5 sek nar spriten skulle avlamnas och overlamnade oss till var pakistanska kollega.

Mindre an 10 min tog det fran flygplanet till att vi var pa parkeringen - bor tillaggas att da akte vi tva unga kvinnor pa egen hand in i ett land vars namn borjar med: Islamic Republic of..

30 minuters bilfard senare var vi framme vid hotellet...denna historia berattar jag mer om ikvall.

som sagt - svart att forklara med ord, maste upplevas pa egen hand for att fa kanslan

kan bara tillagga att jag sovit som en prinsessa i en sang som passar 4 pers och har aven intagit en lovely frukost (pa egen hand da asiaten foredrar att sova hela dagen tror jag)

Klockan ar nu 7 min over tolv och jag ar uttrakad - men inte direkt sa att man kan ga ut och ta lite kort :S

hors senare - detta blir for langt och trakigt

Puss

mot nya äventyr

imorrn 13:30 lyfter vi från Changi och 2,5 timme senare dimper vi ner i Bangkok - där tänkte jag göra lite taxfree-inköp samt njuta i business loungen i 5 timmar innan vi åker vidare 5,5 timmar mot slutdestinationen Karachi i Pakistan.

Ovan sker med hjälp av Cathay Pacific och business class biljetter :) kommer nog inte gå någon större nöd på mig och min kollega...so far iaf :S

det har den sista veckan varit en del oroligheter i Karachi och största möjliga försiktighetsåtgärder har satts in för att se till att vi kommer safe fram till hotellet. Så snart planet tagit mark kommer en delegat från Cathay Pacific ta hand om oss och eskortera oss genom tull och immigration, bagagehämtning och han kommer inte lämna oss förrän vi blir mottagna på andra sidan av personal från IATA i Karachi.

Bör tilläggas att ovan kommer ske mitt i natten, 23:30 lokal tid på en lördag (!) därefter får vi skjuts till vår nästa boning, Sheraton, av IATA's personal som även blivit tillsagda av Country Managern att ta hand om oss på söndagen också.

Hrrrmmm..jag är väl inget större fan av detta arrangemang men antar att under sådana här omständigheter är det bara att acceptera att bli omhändertagen. Är nog lite för självständig för att vara våp och bara vänta på att någon ska fixa allt åt mig..



Nästa lördag eftermiddag kommer jag hem!

Kommer uppdatera flitigt här under vistelsen - inte direkt varje månad jag får åka till Pakistan och kommer såklart dela med mig av erfarenheten :D

sköt om er och titta in ofta för uppdateringar!

pusspuss

p.s. har redan kikat in underhållningen och ska iaf se Remember Me BKK-KHI, läste boken för ett tag sen. E den för mesig kan jag alltid se Iron Man 2 (knappast lika troligt dock..) men oj så nördigt det var på SIN-BKK, för kort för filmer så de har bara tv-program. Hey - gossip girl eller one tree hill vore väl då en hit, men nejdå - då har vi 10 olika kinesiska tv-serier på kantonesiska med kinesisk subtitle.. :O dynga - tur jag har datorn med mig samt har inhandlat en sprillans ny sudokubok :D:D:D:D

njutningsbart eller inte?

kom precis hem efter en kväll på kontoret samt ett gäng vinglas på ett pitstop halvvägs hem :P

det är exakt samma temperatur ute nu som 06.30 imorse som 13:00 som jämt..i runda slängar runt 30 grader :S vet inte hur jag ska ta det hela :S en del av mig anser att det borde vara förhimla skönt medan min hjärna och min kropp och framförallt mina kläder anser att det bästa just nu vore lite FRISK luft.

Känslan att få komma ut på morgonen och mötas av en kylig vind...oooooh

om 3 veckor och 20 minuter ska planet mot kyligare breddgrader lyfta :D caaaaaaan't wait

sista dagen på kontoret imorrn innan avfärd, en tvättmaskin på g och sen är det väl inte så mycket mer som behövs. imorrn kommer pengaväxlaren till kontoret - behöver visst inte ens anstränga mig mer än så ;)

fick en önskan från Karachi idag - kan du köpa ett grönt duschdraperi? jovisst, kanske skulle sagt det några timmar tidigare - typ innan jag åkte till IKEA igår. Finns inte sånna i KHI då? Jo, men jag har inte hittat det rätta materialet och gröna nyansen här. Nähä, och då tror du att jag kan bistå med det med hjälp av orden grönt och duschdraperi. Skickade en kollega på det uppdraget och så nog fan ska han få sig ett duschdraperi!

berätta vad som händer där hemma, ni har väl semester de flesta men behöver en update.

läste precis i DN att idag får jag börja rösta inför valet också. tur jag jobbar i samma byggnad som svenska ambassaden, får traska ner någon dag när jag kommer hem igen.

nästa destination: Pakistan!

until then..take care

Händelserikt

idag har jag fått mitt permanenta kontrakt med IATA :) tydligen ville de behålla mig efter provanställningen. Om jag inte missminner mig totalt är detta allra första gången jag har ett helt permanent anställningskontrakt - ingen tidsbegränsning, inget konsultjobb - en fast anställning :D

för er som inte lyckades svara rätt på tidigare frågor, ingen som gissade ens dock, så kan jag berätta att på lördagförmiddag tar jag mitt pick och pack och flyger till Pakistan. Ska till Peshawar och hjälparbeta för röda korset efter översvämningarna där uppe..

Eller så inte, men till Pakistan ska jag, men kommer hålla mig i de södra regionerna i.e. Karachi - en liten tolvmiljonersstad. Ska bli oerhort spannande och jag ser faktiskt fram emot det. Det jag e lite orolig över är att på torsdagen den vecka jag och min kompanjon e där drar Ramadan igång, vilket innebär att ingen mat serveras mellan 05:30 på morgonen och 19:15 på kvällen :O hur hade de tänkt att vi skulle överleva? Jag tänker bunkra under de tidigare dagarna och sen åker vi juh hem på lördag så det ska förhoppningsvis gå bra.

Sheraton kommer bli min nästa bostad, där jag tänker göra mig riktigt hemmastadd :D:D Känns bra att det är under ordnade former och vi har ordentliga försäkringar med IATA.

Det är dock lite fööör mycket att dona med såhär de sista dagarna på hemmaplan. Jag skulle gärna önska mig 4 fredagar denna vecka så jag hinner catcha upp med allt annat också. Menmen..jag har juh faktiskt snart semester så om jag jobar ihjäl mig nu i några veckor gör det nog mindre. Imorrnkväll om 3 veckor kommer jag stå på Changi med min väska packad och hoppas på att det finns någon plats till mig på flyget.

Fick frågan hur man kunde kommunicera med mig när jag e i Pakistan häromdagen, det finns internet även där kan jag då lugna alla med så kontakten blir nog inga problem.

Burqan är inköpt, vet inte om det e ngn ide att packa ner bikinin för användande i hotellets UTOMHUSPOOL (!) hur tänkte de när de bestämde sig för att inrätta en utomhuspool i Karachi? :P

Ikväll skyndade jag mig från jobbet före 21 för att hinna till IKEA, måste juh såklart ha med mig lite svenskheter till IATA kontoret. :) Ballerinakex, Annas pepparkakor och Ahlgrens bilar blev det. Svårt dock att veta huruvida de kan äta de eller inte eftersom vi inte använder oss av Halalmärkningen i särskilt stor utsträckning.. :S (förutom i Karlstad då :P)

Sova snart! (åtminstonde försöka)

Puss & Godnatt


reply

tidigare fråga fick ett om möjligt roligare svar från vår kollega i det specifika landet:

"Thanks for your email, however please not we need to conduct the EC meeting with in office working hours. EC meeting after 1800 hrs will not suit other participants".

inga vilda gissningar so far..

när ni kommit på vilket land det e så vet ni var jag ska åka på lördag och stanna en vecka.. :S *gulp*


hmm..?

email fran flygbolag angaende ett mote dar 7 andra flygbolag + 7 resebyraer + IATA's personal aven ska medverka:

"Due to my personal commitments, I am not available for meeting on August 10. Please conven it on August 11 evening, after 1800 hrs"

oh yes - probably!! :O

e han helt dum?

gissa landet......

RSS 2.0