guuuuuuuuuld

ibland e det alltbra sweet o va svensk!! :D (särskilt när man får se de kaxiga norrmännen bli klådda - grinar över ett OS silver, snacka om storhetsvansinne) tiden var inne för oss! Ngn som hörde Jonas Karlssons uppräckning av de senaste 40 guldmedaljörerna?? :O

har de senaste 10 dagarna fällt fler tårar än jag gjort sammanlagt under de 3 senaste åren..tur man iaf inte kan se prisutdelningarna med svenska nationalsången live! Reprisen morgonen efter får räcka :P

-34,5 grader imorse - tänk om Åre/Östersund fått detta OS, åkarna hade fått samma underbara sol men frågan e vad de gjort med antalet minusgrader :S kommentaren ikväll till min far var "men pappa, det e juh bara -20" - tror det har gått lite väl långt då med kallgraderna. Men det gäller att njuta ordentligt och riktigt insupa denna ljuva torra och lätt svala luft :S --- snart blir det andra bullar!!





skylten på bilden nedan mötte mig & lillasyster när vi glada i hågen traskade in på Polisstationen förra veckan för att ansöka om ett nytt pass till mig. Lika förundrade kollar vi på varandra och frågar oss: när faan har de här j*vlarna öppet då!?  (svar finnes nedan)



När vi kommer in i byggnaden upptäcker vi dock att en lunchrestaurang hus(husman)erar i samma lokaler och detta är en informationsskylt om när de serverar lunch/fika!! :D:D:D:D:D

____________________________________________________________________________________________


inget andra storslalomåk blir det nu så då får jag väl passa på och traska i säng.

Godnatt alla glada.

livet på landet

* sparkstötting
* längdskidor (efter två km hade jag mjölksyra i armarna - och då stakar jag inte ens...tänk de tappra jävlar som i stort sett stakar sig 15 km och fortfarande kan hålla i stavarna mot slutet)
* hemskjuten orre (dock inte av mig)
* kantarellsås
* OS

de tre första dock bara i fredags :P

OS
har vi varje dag och VI lyckas juh göra ngt bra också varje dag. Särskilt alla VI som ligger hemma i soffan med ett glas vin i näven. Vår största ansträgning är när det börjar närma sig Finish och vi ställer oss upp i soffan och hoppar & skriker - vältränad som faen blir man av det!! :)

För övrigt - 20 grader och snöstorm, inte så lusten infinner sig att dra ut och göra ngt produktivt direkt.

Om det inte var OS varje kväll och vi MÅSTE sitta framför tvn hade vi juh åtminstonde kunnat spela lite Nintendo Wee för att få lite motion iaf :P

hmpf......detta är förödande för mina träningsresultat.

ädla valörer

GUUUUUUUUUUUUUUUUULD igen!!!

och imorrn har vi en riktigt lång och svettig kväll framför oss, med start 19:15!! åtta klassiska sprintlopp och så störtlopp för damerna.....

kan nog sluta hyffsat det här OS:et.

för övrigt är jag nu förflyttad till Jämtland, flyget hade hela 3 passagerare utöver mig :D stannar nu på denna destination ett par dagar och njuter av ledighet och OS ;)

puss

OS-bloggen

då har vi ett guld!!! :D:D:D GRATTIS Charlotte och två fjärdeplatser, snopet hörrni :(

ikväll blir det nya chanser för Helena Jonsson och AKO.

Jag tycker själv att jag valde ganska rätt period att vara mellan två jobb ;) nu har jag tillbringat tre dagar i sthlm hos världens bästa M - en lovely lördag kväll med vänner, OS, Melodifestival och sen utgång, dumt att bryta ett invant mönster! :P skönt att komma tillbaka till färdeneslandet och genast få börja heja på oss. :)

nu ska jag ta och packa ihop mina prylar (60 kg som utökats till minst 70 vid det här laget, efter lite shopping och hämtning från mitt lägenhetsförråd) och ta en bulle till Bromma flygplats och pallra mig norrut. Behöver verkligen min älskade varma vinterjacka och mina älskade übervarma skor för att överleva här. Madridskor räcker inte långt i snömodden här!

en månads semester ligger framför mina fötter :D ska det inte bli underbart? kan inte bara alla jag känner bo på samma ställe? alternativt att ngn kan förse mig med en bil? tåg och buss e juh inte mina favvotransportmedel direkt....långsamma och opålitliga är de - inte minst sj. De håller jag mig ifrån så långt det e möjligt!!:O

Finns det ngn låt som är gjord i fler versioner än Rufus Wainwright's Hallelujah??? ser för tillfället på Nyhetsmorgon och det e ngn version på orientaliska eller vad det ska föreställa. Tur att ordet Hallelujah e svårt att översätta.. För mig är denna låt Ryan's & Marissa's kärlekshistoria i OC som slutar så tragiskt! :(

ses i Jämtland!!  


hjärta av stål

fyra dagar i avskedets tecken.. :(

de sista blir nu ikväll

imorgon bitti (långt innan flyget lyfter) tar jag mina 100 kg och försöker packa mig ut till flygplatsen, kommer vara utsjasad innan jag ens kommit fram till tunnelbanan.

tur iaf att jag har en egen taktik när det gäller att få med sig mycket saker...först gäller det att klä på sig de tyngsta byxorna, tröjorna och jackan. Väl på flyget kan man börja ta av sig lager för lager :P andra regeln är att i datorväskan packa alla tunga böcker, tidningar och papper!! de ser bara en datorväska och antar att man bara har datorn däri - kanske en väldigt stor och tung och omodern sak men de skulle juh aldrig drömma om att väga den eller så. Sen är det bara att hålla tummarna för resten av grejerna - de som ska checkas in alltså!

Rummet är halvt städat, sista kläderna hänger på tork - med den grymma torkhastighet vi har i denna lght lär de väl inte vara torra förrän de blivit upphängda i Sverige. Hört att blöta kläder e väldigt lätta att släpa på ;)

nästa rapport blir antagligen från escandinavia!! måste nu platta håret och kleta på mig lite smink så jag inte ser ut som de sju svåra år som jag känner mig som.

hasta pronto a todos.

un beso

dagar

då är jag inne på andra dagen av 3 ledigförattpackaochsagaadjödagar..har inte ens nästan börjat fundera på packningen.. :O I tisdags efter jobbet gick vi ut på aw för att ta farväl under lite mer lättsamma former - varpå jag blir bestulen på hela min handväska!!! :S verkligen inte ett najs sätt att avsluta vistelsen på, jag som klarat mig hela tiden och varit försiktig.

Inget att gråta över direkt eftersom jag inte hade så himlans mycket i den.....mina pengar och restaurangkuponger kommer de inte till himlen med! det störiga var både mitt spanska och svenska visakort, mitt körkort och mitt PASS! hur lätt är det att flyga utan endaste tillstymmelse till identitetshandling?

utan ett ruttet öre på fickan gick jag igår till banken med min polisrapport och jag fick genast ut hur mycket pengar jag ville :D (bra för mig, men egentligen inte bra att banken tillåter det)

Nu ska jag ta och frakta mig iväg till Svenska Ambassaden som ska hjälpa mig att tillverka ett tillfälligt pass..inte helt gratis vill jag lova.

För övrigt är mitt nya anställningskontrakt numer signerat av DG :S ingen återvändo.....I like alla villkor utom ett, och det var non-negotiable, men man måste juh försöka iaf!! skriver mer om de senare - måste skynda mig iväg nu innan de stänger.

Varför måste en massa vin, en massa mat och låååååååååånga nätter vara en stor del av alla avsked??? det gör det hela lite svårare att hinna med!! ;)

ses snart! Svedala på lördag

Puss

where are we?

vilka omtumlande dagar det har varit..helt underbart och intensivt och så skönt att ha nära och kära så nära.

mor med man i Madrid från onsdag - torsdag seightseeing i Madrids fina kvarter. hälsat på David Beckhams förra hus...eller hus och hus - PALATS, bildbevis - se nedan:



vin och tapas har varit mottot, både gällande lunch och middag och resten av dagarna...från sängen till matbordet till sängen. Vet vem som ska besöka gymmet imorrn iaf :P

Lördag var väl inte sällskapets turdag...missat flyg från Madrid till Barcelona :O (ngn gång ska väl vara den första) jag gjorde nog också flygvärdinnornas dag med min fråga strax innan landning. När vi köpte våra nya biljetter eftersom vi inte kunde boka om de gamla var det Barcelona vi skulle till. Jag skänkte inte en tanke till att det finns en flygplats 20 min utanför staden och en 2h bort..dit typ RyanAir flyger. Väl uppe i luften är detta ngt jag kommer på och tänker att det vore väl helt underbart om det var så att vi skulle vara tvugna att frakta oss från Girona också!

Min fråga: "Excuse me, where are we landing?" möttes av ett skratt och en förklaring att de bara flög till El Prat (Barca) och inte Girona.. :) ngt som gick bra iaf!! Detta var inte det enda som hände: Alex och Alex som flög från Oslo via Amsterdam förlorade sitt bagage halvvägs också.. :O Tur iaf att Johanna & Alex kom fram i tid till matchen, trots att de bytt dag bara sådär - från söndag till lördag! taskigt för de som bokat resa till söndagen..

Matchen var iaf grymt händelserik med Zlatan spelandes från start - men lat som han e lyckades han inte med så mycket mer än att missa ett nästintill öppet mål :P Leo Messi däremot e en som är värd att kallas fotbollsspelare, 95 minuter där han ger gärnet hela tiden...han fick juh dessutom göra första målet för Barca! :) 2 röda kort delades ut, även dessa till Barca, men trots 8 spelare mot slutet så lyckades de vinna med 2-1 :D:D:D:D:D Bra jobbat grabbar!! Camp Nou var också riktigt grymt att besöka. Känslan när man stegar in på arenan och ser detta gröna enorma fält omringat av närmare 100.000 laktarplatser är enorm och måste bara upplevas.

          



gänget ute på strapats

 
de har ansikten också :P


please note the swedish flag in the top :D

helgen avslutades helt underbart med middag och vin och drinkar på Obama - till det hade vi två stycken helt underbara engelsmän som spelade den bästa livemusik jag hört på lääääääääääänge!!!


Alex fastnade visst inte på kort igårkväll!! :S

2,5h sömn senare var det till att studsa upp och dra till flygplatsen för att flyga tillbaka hit till Madrid och två dagars jobb! aldrig önskat mer än imorse att de aldrig skulle öppna dörrarna till planet så jag slapp vakna och gå ut. Har på ett underligt och med ett lite väl skakigt och hoppande hjärta överlevt denna dag utan större missöden.

Nu väntar dock en god natts sömn - det e jobbigt med främmande, hinner med det mesta utom att sova..!

men till min älskade: TACK för en alldeles underbar helg. Kändes bra att avsluta med detta, nu kan jag dra varsomhelst!! (nästan)

Sov gott

PUSS



X vs Y - omröstning i kommentarerna

London VS Singapore

pros and cons

London                                                         
+ ligger i Europa
+ skulle få ett skojigt liv (tror jag)
+ skulle lära mig prata engelska ordentligt
- mindre kvalificerad tjänst (bold minus)
- regnigt & grått


Singapore
+ en bra position som Assistant Manager = mycket bra för min framtida karriär (bold plus)
- väldigt långt borta
/ jobba och leva i en helt annan kultur
- långt kontrakt
+ sol & bad
+ skulle leva i mitten av en annan del av världen med ett stort utbud av möjligheter till utforskning
+ helgerna kan tillbringas på en vit sandstrand i indiska oceanen
- skulle antingen bli gripen för dråp efter max 2 månader due to långsamhet hos befolkningen
+ grym erfarenhet
                                                                      
Tänker jag karriärmässigt så är Singapore ett MYCKET bättre alternativ, men tänker jag levnadsmässigt är London ett bättre... :S

Decisions decisions decisions - som dessutom måste fattas idag!!

kom igen nu - alla uppmanas att rösta i kommentarsfältet.......hade varit så mycket enklare om de hade ringt och sagt att jag inte fick tjänsten i Singapore. Kändes dessutom så eftersom intervjun gick mycket dåligt (enligt mig). Inom en timme ringde dock HC GVA och sa att uppenbarligen hade det gått mycket bra och att jag nu stod inför ett val!! SKIIIIIIIIIIIIIIIT

HJÄLP

suuuuuuuuuushi

vad sags om sushi med skinka, chorizo, lok och oliver?? det var de forslag som mina spanjorvanner kom med nar vi igar skulle ha en sushikvall tillsammans....... :O gissa vem som fick bestamma?? inte de iaf!!  :D

hade en helt underbar gettogether kvall och lagade hur mycket sushi som helst, trodde vi skulle fa kaka sushi i en hel vecka men mas o menos allt utom tre bitar tog slut!! Impressed. bilder angor bloggen senare vid senare tillfalle..

_____________________________________________________________

for ovrigt haller jag pa att bli tokig pa mitt foretag...uppenbarligen tror de att de kan gora vad de vill utan att fraga om min asikt forst! for inte forsta gangen har jag idag fatt ett mail med en request om intervju infor ett jobb jag inte sokt. sokte en assistant manager tjanst i singapore och hade intervju igar och nu vill de att jag ska intervju for ett en annan assistant manager tjanst imorrn. Men halla - anledningen till att jag inte sokte den andra kanske hade att gora med att jag inte trodde det var aktuellt med min ringa kunskap i det omradet.. Tydligen tycket ngn annan ngt annat!

allt som hander har gor mig bara forvirrad :S vet inte var jag SKA flytta om en vecka, vet inte var jag VILL flytta, vet inte alls vad jag vill... Jag har sagt det forr och jag sager det igen, ge mig en spakula tack!! Kan t.o.m. tanka mig att betala en slant for den!

________________________________________________________________

nu ska jag ata fardigt min lunch bestaende av kottfarssas *mums* gjorde pa algfars och massvis med vitlok och sambal oelek (stark som tusan e den - bade for att den e stark och antagligen for att jag inte e van starkare kryddning en halften av normal saltmangd) :P bestaller ett par burkar sambal tack!!

Oooooooooooch imorrn kommer min alskade mamma och hennes samre halft! Sa skojigt det ska bli och sa skont att kunna saga att det e imorrn :P

PUss o godnatt nu alla glada! 

RSS 2.0