jojo

det e jobbigt att halla hela avdelningen flytande.. :O jag kanske har angrat mig nar det galler vad jag vill gora i framtiden - bara en massa galenskaper och manniskor som inte vet hur de ska prioritera och bara vill bli av med arbetsuppgifterna. Tur att jag e grym iaf!! :D

det gar ju sadar med den har planeringen av mitt projekt maste jag saga, imorrn ska jag lasa in mig i ett eget rum igen sa jag kan tanka ordentligt.

btw, e det ngn som har grym erfarenhet av att gora sanna dar projektplaner far ni garna meddela undertecknad a det snaraste..

ajustja, igar var det awardutdelning :) det blev ett grymt silver for min del och ett brev signerat av vice presidenten pa human capital. nedan far jag motta beviset fran var Regional Director. elandig bild men kande inte for att vara kinkig och be de ta om den.. Ser ut som om att den har damen inte skulle do av lite solexponering.. :O

jada, lovar att visa nar de presenterar oss i manadsbladet ocksa :P


.


till skillnad fran gardagens arbete till kl1 pa natten har jag ikvall varit underbart duktig och stadat hela mitt rum - far ju finbesok imorrn sa kan ju inte ha doda odlor liggande i duschen :S

nu ska har sovas, eller ja - forst lite how i met your mother som vanligt!! basta serien som ngnsin gjorts

puss

lycka

from idag har jag fatt en egen baby..fatt alltsa, inte fatt valja baby sjalv. det hela kanns valdigt stort och ogripbart just for tillfallet, men ska bli oerhort spannande! men shit - sa mycket kommer nu hanga pa mig :O vad tankte de med?

vad ska jag gora da? jo, jag ska utveckla och implementera en global financial security policy. for tillfallet har de kommit overens (Singapore och Geneve) att jag ska halla pa med min baby pa 20% och mitt vanliga jobb pa 80% (tank om man alltid kunde fa borja sa nar det galler babisar :P) hahaha, tur det inte e ngn som vet sa noga vad jag sysslar med for inte tanker jag ha more or less trist fyra dagar i veckan och roligt en dag..nani, det blir nog till att vanda pa steken :)

dock borjar jag bli lite orolig efter dagens conf call, det ar verkligen JAG som ska gora det har, typ sjalv *gulp* jag vet ju for bovelen knappt vad det handlar om.

det har e iata i ett notskal det, du vet aldrig ngnsin var du kommer hamna i slutandan..

hur tusan ska detta sluta? *stor gulp*

bast att sova lite nu sa jag far komma till jobbet imorrn och gora min projektplan for de narmsta 13 manaderna. Antligen borjar det handa grejer igen :D varit dott har ett tag


godnajs


Glad första advent!

for ett ar sedan drack vi iaf glogg pa forsta advent..i ar trodde jag det var nasta helg..nasta ar kommer jag val ha glomt bort fenomenet advent.. (dock tror jag inte att jag ngnsin vetat exakt varfor vi firar det..mer an for att dricka glogg och tanda mysljus)

haft en underbar helg iaf, hade farvalfest for tva kara vanner fran Madrid som jobbat har i tre manader. mexikansk restaurang med oerhort goda margaritas och sen blev det en del dans pa china one :) ungefar fem timmar efter att vi skiljts at satt vi i en taxi tillsammans pa vag till brunch - hektiskt schema men sondagmorgon med vin och champagne e aldrig fel :P blev aven bjudna pa underbart god mat!

inte lange kvar till karaste elin kommer pa besok, torsdag - nu e det nedrakning pa riktigt :D ska bli duuunderskoj.

nu e det nog dags att sova..hektisk vecka framfor mig, som borjade redan vid 16-tiden i eftermiddags da jag steppade in pa kontoret. 

ha sa mysigt med nysnon dar hemma, sjalv tankte jag dra pa extra kallt pa ACn inatt.

puss 

life is not booring anymore..

vad ska jag saga om denna dag? finns inga ord for hur den forhallit sig till mig..

bakgrundsfakta #1: utgang igar, gor att hjarnan reagerar lite langsammare idag an vanliga dagar

anlander till jobbet, hinner inte ta mer an EN HALV tugga av min frukost innan min alskade chef ropar pa mig, introducerar vara tva nyanstallda stjarnor (puckon..) och sager "jag ska ivag pa ett mote nu - du far ta hand om de".
 
bakgrundsfakta #2: jag e inte human innan jag atit frukost och last facebook

"tack for det" - vad gor jag? svar ve och forbannelse saklart inombords over honom och onskar han hade namnt ngn liten detalj igar eller sa om detta..

jag stuvar in de i ett konferensrum och introducerar de till en arbetsuppgift som jag vet kommer halla de sysselsatta i minst ett par dagar iaf :)

bakgrundsfakta #3: jag var redan nar jag kom lite stressad for jag hade sett alla miljoners mail som droppade in (fran min chef saklart) igar kvall, nar jag var ute och inte kunde gora mycket at..

sen hade jag aven bestamt med IT att de skulle uppgradera min dator till windows 7 imorse, sa lange kl 11 raknas till morgon hann jag med. vad jag dock inte hade raknat med var att jag inte skulle fa tillbaka den forran halv fyra pa eftermiddagen. tusan och tusan vad jag skulle gora saker bara for att jag inte kunde idag.

pa eftermiddagen hade vi ett helakontoretmote som jag tankte som vanligt att shit vad trist det kommer bli - sen helt plotsligt mitt i motet sa berattar var direktor att jag fatt en employee award for mitt outstanding work (japp han anvande de orden!!) normalt brukar detta meddelas av ens chef (min e lite tankspridd dock..) och jag sag nog ut som en fagelholk dar jag satt :S direktoren sag lika forvanad ut han nar han sag pa mitt ansiktsuttryck att jag inte kande till ngt alls om detta. hahaha    vet dock inte annu vilken kulor den e, men oavsett sa kommer den kunna bekosta en sverigeresa :D

sen hade jag nagon timme pa mig (till kl 21) att gora en hel dags arbete, vilket gick som smort saklart ;) och avslutade kvallen med de basta och nagra glas vin, som vanligt!

Btw, fick nu ett mail fran min chef som gratulerade mig till awarden - wow, han e snabb!! det mailet ska jag spara och lasa varje gang jag kanner mig vardelos :)

stord dag som anda slutade valdigt bra! maste bara tillagga att jag H A T A R Australien, de har ta mig tusan inte manga ratt i ngt, de kan inte vara compliant i nagra av vara regler och har helt storda system. tacka vet jag lander som bangladesh och pakistan som e sa mycket efter att de inte tors saga emot :)

shit, nu maste jag ga o lagga mig, ska snart upp o ha excelkurs.

ha en trevlig loningshelg folket!

ciaoooo


life is booring

det e darfor jag inte skriver sa ofta.. men nu kan jag beratta att jag haller pa att bli forkyld (tantvarning har..) jag e ju iof forkyld en gang vartannat ar sa nog ska jag overleva.

maste beratta vad som hande idag pa jobbet, min kara van A pa human capital har gjort min dag...vecka...manad! (japp..human capital later ju lite som organiserat och ha koll pa saker...hmm..)

anyway, en annan van hade klagat pa att ett conf call blev uppskjutet hela tiden - och sa fick hon dagens besked med framflyttning till imorgon. denna framflyttning kom genom en outlook invitation. var van forwardade den invitationen till oss roliga pa kontoret och skrev ngt dramatiskt om hur less hon var pa de skithuvudena (sant som vi roar oss med ibland for att halla spiriten uppe) - ngt hon nog daremot inte tankt pa var att hon iom detta bjod in aven oss till samtalet. Jag sag den och tankte vem tusan e det har, knappast ngn jag ska prata med - sa gjorde aven de andra, alla utom A pa human capital - hon tackade glatt ja och atervande med reply all och fragade efter Agendan till motet. HAHAHAHAHAHAHA den valorganiserade avdelningen som ska ha koll pa allt laste visst inte ens amnet motet handlade om........ vi andra fick oss iaf ett stort skratt!! alla utom hon som forwardat inbjudan, hon blev smarre skrackslagen (forstaeligt)

lesson learnt: forwarda aldrig en motes inbjudan, forutom om du faktiskt bjuder in fler folk till motet.

question: ngn som har last, hort, anvant en Samsung EX1? det e en kamera alltsa.. betyg och recensioner uppskattas. e de positiva kan det bli arets julklapp till mig sjalv.

nu ska har trotthet och forkylning motarbetas (na, inte med whiskey utan tankte faktiskt forpassa mig till sangen)

puss

Aviation Run

aviation run forra lordagen, en hel vecka sedan - ja, det e val ungefar sa lang tid som det tagit for mig att aterhamta mig.

5km pa en landningsbana - 2,5 i en riktning och sa 2,5 tillbaka..kan det bli trakigare? sen att solen hade gatt upp ocksa gjorde inte saken battre och det var obeskrivligt hett, bade uppifran himlen och nerifran den heta asfalten..

anyway sa tog jag mig runt och kom in som #3 av oss fran IATA :)


6AM waiting for a cab..for a half'n hour :S



7AM


yeaaaaaaaaaah


fore racet, fulla av energi


IATA teamet



joint uppvarmning


3km


after the run

nagra framgangsfaktorer to keep in mind for nasta gang:
- ga inte ut och drick vin kvallen innan
- sov mer an 5 timmar
- trana i forvag

en annan lordag e det idag! ursakta min absence, jag har varit fullt upptagen med att vara irriterad pa allt o alla den har veckan :S ursakta till den som hamnat i klam.

bye now

kom o ta mig langt harifran, langt harifran, langt harifran

insag forsent att detta e en lat av Brandsta City Slackers.. :S

http://www.youtube.com/watch?v=7zX2jhhvnPM

hursomhelst sa maste ngn det, innan jag forvandlas till en indier - med allt vad det innebar:
- luktar svett 24/7
- e vegan
- luktar och ater bara curry
- bar sari dar halva kroppen visas
- e acklig och vet inte hur man stadar
- blir bortgift av mina foraldrar
- har konstiga marken i ovre halvan av ansiktet
- odlar mustasch pa allvar fran en alder av 3,5
- aldrig hort talas om typ traning
- tycker att singapore e glesbefolkat
- lyssnar pa ngn currypop
- kan inte oppna truten utan att vicka huvudet fram och tillbaka

e det sa ni vill att jag ska sluta upp?

om inte, hjaaaaalp mig!!

(for den som inte anat det sa har jag nog stott pa den varsta sorten, mer an tillrackligt - men vi har faktiskt ett gang sota indier pa kontoret som inte luktar och som ater vanlig mat och som tycker att singapore e skit!) alltsa kan jag inte kallas framlingsfientlig ;-)

gissa vem som gjort sig fortjant av nagra glas gott rodvin idag? joda, det e jag det!! men har ju fortfarande det dar racet att trana till..dock e det alltid ngn ny muskel jag far ont i sa fort jag tanker pa traning :( ah, men kan ju inte vara samre an barnen som ska delta iaf.. eller? :S

positiv energi hitat pleeeeeeeeease!!


hari raya haji

eller Eid som vi sager i arabvarlden. jag gillar arabvarlden battre an singaporevarlden coh galler mig darav till Eid. oavsett vilken sa e vi lediga idag och har darmed en tredagarshelg. ska jag vara helt arlig hade jag hellre jobbat idag och sparat alla sanna har lediga dagar till den dag jag bor ngnstans dar man faktiskt vill sticka snoken utanfor ACvarlden..

anyway, nu rakad jag ju vara fast har sa min taktik har varit shoppingcenter ;) dar e det alltid kallt o bra, och inte sa mycket folk (hmpf - bara 4,5 miljoner) da resten passar pa att aka over gransen till malaysia en san har langhelg och kopa billigt ris, ga till frisoren mm.

pratade med min kara kollega i pakistan haromdagen och fragade vad de gjorde pa den har hogtiden (de e lediga en hel vecka - tur jag inte bor dar!) han berattar foljande:
for tva veckor sedan gick han till en djurmarknad och kopte en stor tjur (man kan kopa vilket djur man vill). Vissa tar sedan hem djuret, det lever fortfarande, och forvarar det hemma i vardagsrummet tills idag - medan andra, typ Wasfi, lejer in det pa en farm fram tills i lordags. I lordags tog han hem det och forvarar det i vardagsrummet tills idag. Idag ska det dodas. Kommentar fran honom: Vi foredrar att kalla det offra istallet for att doda. Oavsett vilket tar de iaf livet av tjuren, i vardagsrummet. Wasfi sjalv som haller i vapnet, men overvakad av en slaktare.

Jag kommer ihag nar vi slaktade vara djur hemma nar jag var liten..ungefar samma sak, forutom att vi inte holl till inne.

Jag kommenterade att det borde val bli ganska blodigt inne, det holl han med om men man var ju tvungen att stada ordentligt efterat - no kidding..

Sen har de grillfest av djuret de dodat (offrat).

Jag glomde fraga varfor de har den har ritualen.. dock vet jag att det e ngn slags fortsattning pa Eid-il-fitr som firas i slutet pa Ramadan. Dock har de fatt ata nu under ngn manad o e sig sjalva igen..

Man lar sig ngt nytt varje dag. (forutom den har langhelgen da!!)

7 november, tufft! tiden gar, snart e det jul. i fredagskvall nar jag var pa ett shoppingcenter i narheten spelades julsanger och samma sak hander varje gang - heeeeeeeeeeeeemlangtan!! man ska vara hemma innan, pa och efter jul - det ska vara sno, man ska inte ga omkring i shorts o linne o svettas :O

hmpf

november

igar borjade jag mitt nya liv - ny manad = nya mojligheter! da mitt aviation race e bara 1.5 vecka bort galler det att ligga i, blir inte till att vara ute och dricka vin i tid och otid inte.. borjade manaden med ett gymbesok igar, sweeeet :) dock kanns det idag om man sager sa, bor nog vila nagra dagar nu :P

har man inte ett kul liv sa far man val gora sig ett och det var precis vad jag o maria och deb gjorde igarkvall :D maurits, en av vara interns har fullgjort sin sexmanadersplikt och har sin sista dag imorrn innan aterfarden till himlen (europa!). vad kan da passa battre an ett litet skamt?


hans kontor!


ser ni de fina flaggorna? svenska, spanska och hollandska :) vart signum

nar storre delen av de anstallda gatt hem igar tog vi och slog in varje liten pinal pa hans skrivbord, inkl skrivbord, stol och whiteboard i tidningspapper. vi skrattade gott under tiden kan jag lova. maurits e som jag och har typ hela sitt bohag pa jobbet sa vi slog in en klase med bananer, hans jordnotsmor och allt annat. det var enda anledningen till att han var tvungen att packa upp imorse - stackarn var sa hungrig, men annars hade han lamnat det.

sotisen tackade oss for att vi gjort detta..kan ni tanka er ;-) han kommer sakna oss massvis, och en sak som e saker e att han aaaaaldrig kommer glomma bort oss! haha

man har inte roligare an vad man gor sig - dagens visdomsord!

ciaooo


RSS 2.0