skon sondag

idag har jag haft en superharlig dag - det har regnat ute, sa jag har med gott samvete kunnat stanna inomhus :P har blivit valdigt lite arbete..men a andra sidan har jag tagit ett langt bad (forsta gangen i mitt badkar), med en bok som sallskap :) var verkligen superskont!
 
nu har jag precis atit middag, och vantar pa att klockan ska bli atta sa jag far prata med kara Jenny. Jenny fran singan som for tillfallet e i Sverige och pa onsdag aker till Argentina for en sexmanadersvistelse med spanskaplugg o dyl. Supermodig e hon! far se om jag hinner aka och halsa pa..hade varit suuuuper. 
 
igar gjorde jag aven slag i saken och hangde upp lite gardiner i mitt sovrum, nu ser det lite mer hemtrevligt ut darinne. mamma kommer i November, sa kanske maste vanta med gardiner till vardagsrummet tills dess :P 
 
for ovrigt har jag ocksa stadat (eller iaf plockat undan det varsta av sakerna som lag pa golvet), sa nu kan jag tom ga till storre delen fritt genom lght, utan att hoppa over saker. kanner mig riktigt huslig ;) har ocksa gjort lite research for var alpernaresa till vintern. kom dock inte sa langt, men vi e ju installda pa verbier sa kan ju inte vara sa svart lixom.
 
igar agnade jag nagra effektiva timmar at lite shopping, lordagar you know! allt maste goras - en ny hartork inforskaffades, lite bestick, skotillbehor, mat och annat smatt o gott. min hartork e valdigt tjusig, och idag har jag testat den, och den fyllde den funktion den skulle ;)
 
blev en philips saklart..kan ju inte riktigt halla mig ifran det market! och bara sa ni vet - den svarta fargen e matt, inte glansig, vilket gor den toppentjusig
 
en annan intressant sak som jag har agnat helgen at ar att satta in papper i min parm. jag hade en stor hog som har frodats pa golvet har i vardagsrummet sen nagra manader tillbaka, rakningar och annat skit. Jag har kommit fram till att de gillar att skicka papper om allt i det har landet. jag brukar lata alla kuvert ligga ooppnade tills det e dags for det dar utomordentligt trista - rakningsbetalning. I need an assistant!! jag har tusan inte tid for sanna saker, typ betala rakningar, boka resor, planera saker, lasa post etc. for ovrigt kan den ocksa fa ga ut med soporna, tvatta samt handla mat. nagon som kanner sig manad? 
 
ska springa ner och hamta tvatten nu - yeaaaaaaaaj
 
trevlig sondagkvall till alla. det som stor mig mest e att ni sakert har en bra sondagsfilm kl 21.00 pa tv4 att titta pa.. jag har inte ens en tv annu, an mindre kommer jag fa in svenska kanaler nar jag har en tv :(
 
e det ngn som har lust att ge mig ngt tips pa vad som e sevart, bara hojta!
 
puss

vinvandring med pappis!

pappis var ju pa besok i somras, i borjan av augusti om jag inte minns helt fel... var ju lixom ett tag sen ;)
 
forutom alla vanliga saker som att ata och dricka gott, tog vi en sondag taget till cantonen Valais - det e typ i Valais som alla Alper ligger. Vi gick en vinvandring, som var utsedd av farsgubben, den var aven barnanpassad..jag hade foredragit nagot som gav lite mer av en adrenalinkick jag - men det blir val tid for det sen.
 
 
vi akter tag i 2.5 timme och landade i Salgesh, som ligger i den tysktalande delen av Schweiz. valdigt tydliget for folket kunde inte ens ett endaste ord franska :S min spraktunga var confused..for den beharskar ju inte direkt mycket tyska - mer an <NEXT HALT, GENF FLUGHAFEN, END BANHOF> da saklart! :)   
 
pa vag ut ur salgesh och in i vinets varld!
 
ganska fina kullar de hade darborta
 
 
sahar vaxer det som blir sanna godsaker som vi oftast ser pa flaskor :P Schweiz har en hyffsat stor vinproduktion, iallafall jamfort med sverige, dock blir det anda sa lite sa det e inget som gar pa export. Schweiziskt vin finns inte att kopa utanfor landet..tydligen! de gor mycket goda vita och roseviner, men det roda - pinot noir - det e bara nagot blask det! 
 
har ar det sakert nagon som bor. vi gick lite vilse efter vagen, och till slut anade vi att vi nog inte ens hade hittat den ratta vagen som vi skulle ga... aja, vi fick ju se en massa vin iaf efter vagen :)
 
faan o sa vin alltsa..allt ska vara rakt och organiserat..
 
Har ni sett vilket gulligt utedass som fanns darute i skogen?
 
 
vita och roda tillsammans..??? hur gar det till? blir detta rosevin?
 
Nu har vi natt byn Sierre och for forsta gangen lite civiliserade kladmarken :) Sierre ligger tva minute med tag hitanfor Salgesh, och darmed i den fransktalande delen av Switzerland.. har var alla skyltar och manniskor pa franska - som det ska vara. typiskt att peak inte finns i geneve :(
 
nu borjar det likna alperna iaf!! ;) sahar det ska se ut. timrad alphydda i Sierre. jag vill bo i en san nasta gang jag flyttar.
 
har ar vi nere i en lokal vingrotta, och dricker lite vin efter dagens anstragning. vi gav upp hoppet pa att fa nagon mat i slottsrestaurangen som pappis hade sett sa mycket framemot :( de skulle inte oppna forran 1.5 timma senare..och fore dess hade vi nog dott. Det hela slutade med att vi kakade kebab innan vi akte hem igen.. alla restauranger hade nagot fel - de serverade inte mat pa sondagar, kocken hade inte kommit annu, det fanns inga bord osv. men tillslut hittade vi det lokala turkhaket - och kebab e ju aldrig fy skam ;)
  
resterande delar av sommaren kommer for den som haller utkik :D
 
puss o godnatt
 

tack!

Tack mina tappra lasare for att ni inte ger upp hoppet ;)

Har lite fullt upp men jag vet att jag har massvis med intressanta stories att beratta, och bilder att visa from diverse resor. Pa fredag aker jag till Sverige for en gudomligt valfortjant semester sa ni kan forvanta er att det mesta kommer att komma upp under veckans gang :P

I cannot wait - orkar inte jobba mer nu :(

puss sa lange - pa snart aterseende

RSS 2.0