bytt varldsdel

100 kg packning och 12 underbara timmar pa A340n var jag framme i Helsinki - sen ytterligare 3 hemska timmar fyllda med turbulens till GVA ar jag nu framme i min nya hemstad.


avskedet pa flygplatsen var ganska angerfyllt - Ioana och Chris var med och vi grat floder...anda tills jag fick komma till loungen och ta ett glas vin ;) min Singaporefamilj som alltid kommer finnas nara mitt hjarta <3

dagen har varit underbar, borjade med att jag insag att jag blir tvungen att lara mig franska iaf :) nar jag kom fram hit till lagenheten dar ska bo nu i borjan, kom en gammal gammal man fram till mig och borjade prata franska. jag forsokte beratta att jag inte pratar franska men han surrade pa han och jag log och sa si, si lite nu o da (si e ja pa SPANSKA!) han trodde att jag skulle till flygplatsen sa han forklarade hur jag skulle ta mig dit (jag forstod :D) nar han trodde att jag inte forstod sa bytte han till tyska - och min tyska e ju lika bra som min ryska!! :O rolig historia - men efter manga om o men lyckades jag fa honom att forsta att jag skulle flytta in - och da borjade han genast hjalpa till med vaskorna...trodde han skulle do pa kuppen stackarn..

staden bjod pa sin basta sida for att valkomna mig iaf - solen sken och det var superduperskont, bestamde mig for att ga ut och titta pa nya placet och efter 15 min springer jag rakt in i min kompis fran Madrid :D japp, staden e liten :P hon tog med mig pa grym sightseeing - har sett mest hela staden idag och den e grymt vacker och alldeles alldeles underbar! jag e den lyckligaste personen i varlden. tank att sitta ute och ata lunch i stralande solsken med en frasch vind i ansiktet :)

tankte dela med mig av dagens bilder men hittar inte sladden till kameran - det far bli senare for jag orkar inte grava upp alla vaskor.

nu ska har sovas snart!

puss


last day

vecka full med hejdaluncher och middagar, hejdamail och lyckonskningar, upplarning av ngn som inte har alla bestick i ladan, forsok att avsluta allt pending.. :S stressigt till tusen. hursomhelst sa e skrivbordet nu rensat och DHLladan till GVA packad, sagt hejda till alla kollegor - utan manga tarar faktiskt ;)

det svaraste e dock kvar, saga hejda till mina alsklingar - de ska folja med till flygplatsen, jag kommer att grata ihjal mig :(

ikvall bjod en Sri lankisk kollega (ne, inte min chef) hem mig och en van pa middag - hans fru hade lagat massvis med underbar srilankisk mat, en valdigt unik och minnsesvard kvall maste jag saga - pa manga satt :D
- stallet tog en timme att ta sig till fran jobbet (har garanterat aldrig varit sa langt borta ngn gang, bara det en upplevelse i sig)
- vi fick ga 10 min fran tunnelbanan och iaf jag var vid det laget svettig till tusen da jag bar pa allt som skulle hem fran kontoret
- de hade inte AC pa i hemmet
- tre suuuuupersota barn hade de
- middagen intogs med handerna - forsta gangen i mitt liv. min chefs fru brukar alltid duka med bestick "ocksa" nar jag kommer dit men det hade de inte gjort har tanken var - ska det goras ska det goras ordentligt. jag kan forsta att man kan ata typ sushiris med fingrarna (handerna) men inte typ sas och sri lankiskt coolt saffransris. kan lova att deras barn hade en underbar stund, stirrande pa tva utomjordingar som forsoker ata med fingrarna. Jag forsoker ju saklart gegga ner mig sa lite som mojligt sa anvander bara tre fingrar men ser att alla andra kor ner hela naven i maten :) sen ar det inte sa att man for maten till munnen med fingarna (handen) utan man for snarare ner huvet till tallriken istallet :P tror det e storsta misstaget jag o ioana gjorde ;) - anyway det var spannande - massa coolt kulturutbyte den har veckan!!

nu borjar mitt nya liv ocksa - valdigt tydligt som det verkar, fick mail fran min relocation agency som jag ska traffa pa mandag - vi ska titta pa fem lagenheter. har jag hittat en som jag garanterat vill ha, om den e awesome invandigt vill saga, men pa papperet ser den perfekt ut med ett lovely location, ser tom mysigt ut pa google streetview! :)

fick aven in detta i mailboxen ikvall, fran head of min nya avdelning - han sa att they are waiting for me :)




snart borjar det nya livet! spannande nar nu snart allt jobbigt e over.

nu ska har sovas. nasta gang jag skriver kanske det blir fran Schweiz.

puss o kram




tisdagkvall, snart lordag

min biljett sager lordag, det sager varken mitt skrivbord, mitt rum, mina tomma resvaskor, min inbox eller min attgoralista :O

imorrn star annu en "avskedsfest" pa schemat, borjar bli lite tjatigt det har maste jag saga..jobbet igen.

har iaf bokat boende nu tills jag anlander till min nya stad pa sondagmorgon :) gar framat det har! kakat min sista liter mangosorbet ikvall :) massa sista saker som hander nu.

ska beratta sen alla intressanta saker jag fatt reda pa av min nya roomie..skitbra att ha ngn att fraga om sant man alltid undrat over - t.ex. att ens mamma packar ens resvaskor nar man som 36aring flyttar till nytt land :O

sjuk har jag blivit dessutom - frossa, tror jag varit uppe varje halvtimme hela natten och andrat flakten till snabbare och nasta gang till saktare, huvudvark och en massa elande..har inte tid med detta nu :O

sen e det inte latt att lara gamla hundar sitta heller! jepp, syftar pa min upplarning av den nyanlanda...

pa lordag far jag iaf flyga igen :D ngt skoj att se framemot

puss



countdown

idag e min sista sondag i Singan..och for tillfallet har jag en kollega som ber kvallsbon i mitt rum - med bonematta, hatt, nytvattad o allt..han har dock ingen aning om at vilket hall mekka ligger sa han ber in mot kylen. detta ska ta ca en timme och nu har 2,5 minuter passerat och han har redan klivit upp och satt sig ner 12 ganger - varsta traningspasset :P anyways, its interesting (fast jag skulle hursomhelst inte tycka att det vore vettigt att slosa bort flera timmar per dag pa ngt sa oproduktivt..)

nu dricker han vatten - trodde inte man fick pausa :O skriver upp alla min fragor som jag ska stalla sen.
igarkvall hade vi ett litet farvalgettogether med lite peeps, svenskganget samt vannerna fran kontoret - pa wine connection saklart. i fredags var jag bjuden pa middag till min chef och hans familj :( han sjong en sang han skrivit at mig :) sa fint! jag tycker verkligen inte om farval sa kommer forsoka dra ut pa de definitiva avskeden sa lange som mojligt. tills pa lordag typ

den har veckan ska jag ha intensivkurs med ovanstaende kollega i konsten att gora mitt jobb - han fick en vecka iaf ;) dock har jag sagt at honom att resten av veckan far han be sina boner medan jag fortfarande e pa kontoret.

spannande!

god sondag till alla. om en vecka e jag i min nya stad i mitt nya land - *gulp*

hemma!

Glad Påsk till alla!

observera å - det e grymt med ett vanligt svenskt tangentbord..har dock en del problem att hitta vissa tangenter som har flyttats till konstiga stallen.

efter diverse timmar on the road kom jag iaf hem igar eftermiddag :) underbart!! kom med min standby flight SIN-HEL och sen min bokade flight HEL-ARN efter jag sprang som en galning genom helsinki airport, hann tom med en del shopping tack vare att butiken lag bredvid min gate ;) bad om tre saten pa min tolvtimmarsflight, vilket jag fick - lite formaner ska man val ha for att jobbba i branshen sa jag sov som ett barn maaaanga timmar, anda tills ett skrikande ett vackte mig o jag insag att det var frukostservering.

bilresa fran arlanda och hem, trevligt men ytterst trakigt att inte ha ngt att gora - inte riktigt van vid att vara helt järalöus je hella.. familjemiddag igar hemma med massa sma sotingar, ny hund och nytt barn i familjen - inget av de e mina iaf ;) ännu..

gardagens lunch i tönnebro åts självfallet ute, solen sken och e man svensk intas alla måltider då solen skiner utomhus!! gaaaah. gissa hur välklädd jag var? tygskor utan strumpor e ingen hit.. har lite smaproblem med kylan, men luften e heeeelt underbart frisk, jag master nog bara vanja mig vid att det e harligt jamt!! :D

supergod middag påskmiddag ikväll hos vänner till mamma o jå, ända tills jag inte kunde hålla ögonen öppna längre - fick kämpa kan jag lova.

godnatt ganget.

paskkramar


imara

imorrn e det antligen torsdag! :) och jag far aka hem. undrar hur i tusan jag ska ha tid egentligen, sa oforberedd for allting - sa olikt mig! massvis med jobb att gora, har inte packat, har inte kopt en endaste sak att ta med mig hem, har inte tvattat - nada :O anyway, det ordnar sig nog. om jag kommer med flyget overhuvudtaget vill saga... SIN-HEL verkar inte vara ngt storre problem, dock ser det varre ut med flighten HEL-ARN - overbokad! :O finns nagra alternativ;
1. spendera langfredagen pa Vantaa Airport i Helsingfors i vantan pa nasta flight - struket
2. kopa en biljett till SASflyget 0800 och chansa pa att jag hinner dit tills dess - yes den tar vi! problemet e att singanflyget ska landa 0635, sen maste jag saklart hamta ut min vaska, ga ut i landet och checka in igen...later fruktansvart korkat och omstandigt. dyrt e det ocksa - enkelresa HEL-ARN kostar ungefar lika mycket som jag betalar SIN-HEL-ARN-HEL-SIN. tals att funderas pa, dumt att bestamma sig innan flyget gar. tur jag har min egna lilla resebyra, lillan, som kan fixa sant nar jag sjalv e halvvags pa vag till europa elller sa - tack snuttan, du e bast!

tokfort har den har veckan gatt, trots att det i mandags kandes som om det aldrig skulle bli torsdag - galet e det!

nu ska jag ga o lagga mig och forsoka sova bort en harlig huvudvark.

puss o hej

harifran nuuuu!

on occasions e den har staden valdigt billig och jag bara laaaaaaaaaaaaaaaangtar tills jag far flytta harifran;

1. vaknar kl 8 sondagmorgon av att ngn j**** fagel sitter pa min balkong och later som en galning - da vi inte direkt har treglasfonster har later det ungefar som att jag har en kalleankasjulhackspett i mitt huvud!

2. da jag knackat tillrackligt lange pa balkongdorren drar fagelhel***** harifran och jag far antligen sova massvis med fler timmar, nar jag sen ska ga ut till koket for att hamta vatten moter jag I G E N en fagel i vart kok - suuuuperfrascht. Jag ger som vanligt ut mitt riktigt tjejiga skrik och e inne pa rummet med dorren stangd inom 5 roda.. vid det har laget skulle jag klara mig galant i en skrackfilm med en knivman som jagar mig - kanns pa samma satt nar jag har faglar alternativt kackerlackor i koket

Dessa ovalkomna djur som man hittar pa random stallen e INGET jag kommer sakna, odlorna gor mig inte mycket men ska iaf bli skont att kunna flytta pa vilken mobel jag vill utan att skrika till nar den sedvanliga odlan springer undan..

for ovrigt ser jag MYCKET fram emot att pa en morgon, kunna oppna fonstret och frisk luft kommer in. som det e nu sitter jag i lght, solen skiner och det e sondag - hade kunnat ga ner for att battra pa (ta bort genomskinligheten i min hudton) brannan men bara tanken pa att ga utanfor dorren far mig att bli pa daligt humor. hursomhelst om fyra dygn och ett gang timmar e jag pa planet till battre varlden och battre linahumor :D

Pa ett eller annat satt maste jag snart ladda upp, kla pa mig och ga ut for att avverka andra halvan av min attgoralista.

btw, maste bara tillagga att jag inte har skrivit ett endaste jobbmail den har helgen, ej heller gjort nagot annat som har med jobb att gora :) jag e stolt over mig sjalv - har ej heller satt min fot pa kontoret..forsta helgen sen min thailandsemester i mitten av januari som jag inte hangt dar!!! hurraaaaaaaaaa. tror mitt nya tankesatt att "det inte e ngn som dor om jag har gor det har just nu" - inte sa jag e hjartkirurg lixom - har gjort susen!

efter idag ar det bara en helg kvar i Singan innan det blir tackoadjo pa riktigt!

tack o adjo for idag, tank vad dagen gatt fort, tank sa mycket vi gjort, men nu e det slut for idag.

RSS 2.0