mitt crib

nedan följer ett gäng bilder på min älskade bostad/rum/lght, vad jag nu kan kalla det!

thairestaurang till middag, mycket surrande - mor sover, jag med snart!

tidigt imorgon bitti åker vi till en ö i Indonesien - back måndagkväll!! långhelg med mamma..lovely

so long guys





















en flaska champagne och denna mumsig sak med papaya, ananas, sharon, avocado, torkad mango & Droste väntade på oss när vi anlände från flygplatsen



mitt alldels egna barskåp


lite patriotisk måste jag väl få vara..


Vesak Day

Yes - fredagen är här, sitter och avnjuter en god lunch efter en mycket kort poolsession. Den här veckan har jag varit mycket effektiv och har hunnit med ALLT jag hade tänkt, plus lite till.. Mycket nöjd, att göra listan kunde jag slänga för allt var uträttat. förutom en sak kommer jag på nu, måla naglarna!!

jag har hunnit med mer än heltidsjobb, IKEA, persisk middag, shopping på diverse udda ställen, städa, tvätta, träna, handla osv..

nu ska jag diska undan och sen ge mig iväg till Changi Airport (än en gång utnämnd till världens bästa) och möta upp min mammis! (världens bästa)

adios amigos.

P.S. e bank holiday här idag=LEDIG D.S

___________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you're painfully proud to inform a Non-Swede that there actually was an entire week with over 30 degrees celsius this summer"


bara en sak till:

usch så mycket jag ogillar Salem-al-Fakir! :O

*bröööl*

det e faktiskt lite småotrevligt att sitta på jobbet, omgiven av lokalbor och hela dagarna måsta höra nar de helt ogenerat ger ifrån sig diverse kroppsljud.
 
en dam född pa mitten av -50 talet har denna vecka rapat helt öppet, ungefär som om att jag blinkar (=jag gör ingen affär av det) MEN skulle jag RÅKA rapa på kontoret skulle jag hålla for munnen eller åtminstonde be om ursäkt efteråt men icke!! ..antar att det e en av de saker som ar olika mellan vara kulturer - huruvida det e oartigt eller inte... De hostar också rakt ut och harklar sig på diverse vedervärdiga sätt (jag har en syster som brukar låta pa samma satt - but not in public, ungefär som att en decimeterstor snorlobba bara måste ut SNARAST - rikke, du kan ta åt dig) utan hand for munnen och ingen ursäkt. Däremot är de ytterst noggranna med att alltid be om ursäkt nar de nyser och ingen säger "atjo" - mer an jag då såklart och efter jag börjat med det har även internthaisvensktony börjat med det när jag nyser.. :) Jag anser att en nysning är mer ofrivilligt än att öppet rapa och hosta och harkla sig..det e svårt att stoppa en nysning!
 
satt i köket och åt lunch en dag i början med min tyska internvän och en av städtanterna (annan story) satt vid sitt lilla bord en bit bort. Plotsligt hör vi världens sörplande......vi tittar pa varandra och utan ord brister vi ut i ett stort gapflabb! Sådant uppförande (sörplandet menar jag såklart, inte skrattandet) är sånt som säkerligen står högst upp på Magdalena Ribbings (ref. DN's Hyfs & Stilspalt som jag dagligen följer) lista over no nos när man ar bland folk!! :O
 
tur alla är olika, vore tråkigt annars :P

mindre än två dygn och mammis e här! (om hon klarar sig genom tullen...:P)

Adios

lokala lokala

i lordags nar jag gjorde allt nodvandigt var jag aven pa banken och fick antligen prata med en manniska som forst och framst forstod vad jag sa, second: han forstod vad jag ville ha, third: han forstod hur mycket jag ville betala for det, forth: han fixade det at mig!! :D:D:D
 
anledningen till att jag valde Citibank har var for att slippa ha med lokala att gora, men det har visat sig att deras saker e samre an de lokala bankernas. Kan ni tanka er att ha ett visakort dar man inte ens kan kopa saker pa internet, typ flygbiljetter, hotell - ja allt... :S vansinne
 
Saaa...alltsa blev jag tvungen att gora det - ta steget mot vuxenlivet - bestalla ett Kreditkort!! :O har aldrig agt ett tidigare och forstar inte vitsen med att ha det, aven om jag handlar pa kredit sa maste jag juh betala for det jag kopt. Menmen, vill de ha det sa, sa fine with me. (KREDITKORTSAGARE ska jag skriva i mitt CV)
 
Kom precis tillbaka fran lunchen och sa besokte jag var matbutik nere i entreplanet for att kopa krokar som man satter upp pa vaggen. Hittar inga sa jag fragar och han forstar saklart inte vad jag sager, jag forklarar och han sager: " NO HAVE!"  jag sager: "men du vet juh inte vad jag menar" na sager han. Jag brister ut i en harang engelska svordomar och gar darifran! Sant har som gor mig galen pa lokalbefolkningen har! *gaaaaaaaaaah*

Back to work och ett conf call med Pakistan Office! :)

see ya

PT

OMG vilka puckade människor det finns i det här landet.. :O

Eftersom jag nyss joinat gymmet blev jag erbjuden den sedvanliga träningsgenomgången. Älskar verkligen de sessionerna :S NOT men eftersom de ringt och tjatat gick jag med på att ha en igårkväll i allafall.

Sessionen började med något jag aldrig gjort förut: en fullständig kroppsutvärdering med hjälp av ngn sorts våg jag fick stå barfota på. Min vikt, andel kroppsfet, andel muskler osv mättes..jag tror vad jag vill på det där testet - antagligen var den inställd efter asiater och han glömde ändra till Svensk!! :) Enligt mätningen var min fitness poäng inte högre än 78/100!! :O hallå, bara det säger väl sitt :P (just kidding)

Enligt "tränaren" borde jag åtminstonde gå ner 5 kg i kroppsfett och ägna mig väldigt mycket åt fettförbränning... suck suck suck - hur tråkigt är inte det? Han stirrade sig väldigt blind på min vikt och tyckte jag väger ALLDELES för mycket och han frågade vad min målvikt var.. - jag svarar att jag inte har någon målvikt, jag tränar inte för att gå ner i vikt utan för att må bra och keep in shape! Han tyckte nog att jag var fullständigt knäpp i huvudet.

Bör tilläggas att den här konversationen tog ca 30 min eftersom jag fick fråga "va?" minst 4 gånger varje gång han sa något..inte bara Singlish pratade han, utan dessutom väldigt tyst och inåtvänt!!

Jag fick också se att min högra arm är det som e starkast i min kropp medan bålen är det svagaste, benen kommer någonstans mittimellan där vänsterbenet är något starkare än det högra. Jag måste således se till att träna upp allt utom högerarmen så att allt är på samma nivå :P

Sen kommer vi till självaste träningen där han bestämde att vi skulle köra ben - ett område där jag redan vet att jag är hyffsat stark. Han placerar mig i en maskin och sätter en vikt och jag börjar..eftersom jag använder den maskinen i vanliga fall vet jag vilken vikt jag brukar använda och han hedde på inte ens hälften så jag frågade om jag fick gå hem om jag gjorde antalet reps med bara ett ben.. han fattar inte vinken utan fortsätter med lika töntiga övningar.. :O efter bensessionen frågar han vad jag brukar göra eftersom mina ben är så starka - han trodde tydligen att jag skulle vara helt utslagen vid det laget... :S

Som personlig tränare kanske man måste anpassa träningen till den person man har framför sig, inte köra ett basprogram för alla oavsett tidigare meriter!!

Det bästa kommer efter vår "träning" då han sätter sig ner och skriver vad jag måste förbättra och vilka mål jag BORDE ha. En punkt på listan var teknik, så jag frågar huruvida min teknik var rätt eller inte. (Självklart utgick jag från att den var det eftersom han inte sa något när jag gjorde övningarna..) - Nä, det var det inte och så berättar han vad jag gjorde fel. Är det så man som personlig tränare ska vara?  inte berätta när någon gör fel?

Sen försökte han självklart också sälja på mig ett personligtränarepaket (målet med hela sessionen) - jag svarade vänligt men bestämt att jag föredrar att träna själv, när jag vill och hur jag vill. - Men varför?, frågar Demonen (ja, han hette ngt sådant)  

Ärlig som jag är svarar jag honom att jag inte behöver en tränare som inte säger till när jag gör fel eller som ger mig barnövningar trots att jag uppenbarligen klarar mer.. Han försöker därefter sälja på mig både kickboxing och TRX, men efter idogt nekande så var han villig att släppa hem mig

Sorry guys! Inget funkar på mig.

Oooops lång story, Sorry :/


                    
vad e felet med mina benmuskler???? :P
______________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you think a good nights sleep only counts if it consists of 8 consecutive hours, 10 hours would be considered too much"

Just one more thing: Någon vänlig själ (helst i Ösd) som har lust att gå på Stadium och köpa ett par sneakers till mig före torsdag?? betalar bra - eller åtminstonde det som de kostar :P

tårar

ligger vid poolen i solen (tredje dagen sedan jag joinade crew SG för 10 veckor sedan) och tänker på mina älskade jag var tvungen att lämna bakom mig i Spanien..!

uppe i lght för lunch bestämmer jag mig för att logga in på min spanska facebook jag inte besökt på mycket länge. nya händelser:

en ny kompis request :)
fyra nya fototaggar :/ (borde vara :) men när jag såg bilderna och läste bildrubrikerna började tårarna strömma nerför mina kinder..)

jag som inte gråtit sen vecka 2 och nu kommer det hur många tårar som helst, kunde/ville inte sluta!! Vilken inverkan några få ord kan ha på mottagandet av en bild! ...gjorde inte direkt att saknaden blev mindre heller...

här är bilderna som fick mig på sånt gråthumör, ser kanske inte så sorgligt ut för blotta ögat...



Paula & Jag i Pontevedra



David, Paula & Jag i Zaragoza


__________________________________________________________________________

"you know you are from Sweden when you think people are too intrusive when they stand closer than 1,5 meter away from you, even if you are at crowded busses or trains"



produktiv

3 veckor efter flytten var antligen bada vaskorna uppackade! :) bara for att det regnat idag har jag varit duktig och prickat av saker fran "attgöralistan" - typ shoppat, tvattat, klackat om ett par skor, packat upp...

For tillfallet har jag ocksa en kattochråttalek med en gecko i mitt rum :S usch, tycker de kan vara sota pa avstand UTOMHUS men inte pa mitt rum och den har verkar inte vilja forsvinna heller. Gissa vem som flog i taket nar jag tog en av mina puffar och skulle flytta den sa jag kunde kliva upp pa den och sa kommer det fram en odla dar bakom pa vaggen. Puffen e nu tillbaka pa sin plats och jag hoppas Gecko kommer vara det snart ocksa!!  kanske borde vara smart och flytta bort sangen fran vaggen :P kanske kan valla lite fragor om ngn kommer pa besok dock.. - "men Lina, varför har du sängen mitt i rummet???" -"Weell, det var sa här va.."

Nu ska jag vara kreativ och tillverka lite garnering till mina väggar sa det blir mer som hemma.. Jag har sparat 10 snusdosor som jag funderar pa att satta upp i ngt fint monster :P det basta e att de ar i tre olika farger: Rosa, Lila & Turkos - skulle kunna bli vackert!! :D for ovrigt har jag gjort min forsta snusbestallning...hoppas verkligen att den kommer fram! testade juh EN gang i Spanien, men postgangen e juh inte direkt saker dar sa det gick at skogen. Lokalpost kommer fram har iaf men det e ingen som skickat ngt paket till mig sa jag vet inte hur det star till med overseas sandningar :S

aterstar att se

______________________________________________________________

you know you are from Sweden when you end all your phonecalls with "pusspuss" and then don't understand at all why the english-speaking people around you looks at you like you're a retard or a pervert

Vimmel

Idolbild från sista InterNationseventet på O'Gambinos, jag står här längst till höger :P


                     


Så var det helg igen och tiden bara flyger iväg..jag var t.o.m tvungen att fundera hur många veckor mitt jubileum sträcker sig till idag och jag var tvungen att tänka! :) Kom fram till 10 bara för att jag vet att nästa fredag kommer mammis och då har jag varit här 11 veckor :P

Snart kommer räkning vara ett minne blott!


Jag e lite nyfiken på vem den anonyme kommentatorn från förra inlägget e..(ip adressen gav nagra ledtradar, fast stammer anda inte riktigt) :S

___________________________________________________________________________


You know you are from Sweden when you would happily catch the tube to the suburbs at 3 am or walk alone through a park at night, but you'd NEVER ride in a car without your seatbelt on


organized girl

Organized Girl

Detta, kara vanner ar numer mitt liv..

Ser ni hur valdigt organiserat det e!? I Madrid fick jag ofta klagomal fran mina kollegor pa min daliga ordning pa skrivbordet... :( Trots att det kanske ser lite oordnat ut sa vet jag exakt var jag har allting om det e ngn som kommer och fragar om ngt. SåDESå!!!


          


                                        
This is my very favourit, of course from IKEA!! :)

____________________________________________________


you know you are from Sweden when yo find it hard to undersatnd the breakfast culture in other parts of the world - it has to be porridge/fil&flingor, wholegrain bread & coffee/O'boy to be ok

Pulau

Den senaste veckan har jag fatt konkurrens i koket har hemma... :S ar inte van att det ar ngn annan an jag dar men nu har en av de Indiska grabbarna sin mamma pa besok och hon ar i koket heeeeeeeeela tiden!

Det forsta hon sa som presentation var: Jag ar XX's mamma och jag ar lakare/professor. Antar att hon ville att jag skulle veta att hon inte var ngn indisk kvinna fran slumkvarteren i Bombay. Hon ar iaf hur sot som helst och idag lagade hon middag till sig sjalv och sin son samt till mig och det franska paret som bor har! :):)

Som bekant ar juh inte Indisk mat min favorit direkt men imorrn ska jag iaf testa, som tillbehor iaf for matratten bestod av endast ris. De har hinduerna ar juh vegetarianer de... Pulau heter det, i Sveriga kallas det pilaf berattade hon ocksa eftersom hon sjalvklart varit i Stockholm. Fragan e da, varfor aker man till Stockholm och kakar indisk mat? Tror det finns battre alternativ.. :P

XX (hennes son) har jag pratat med en gang sen jag flyttade in, det var Hej, jag heter Lina - jag har flyttat in har nu foljt av en presentation av hans namn. Han ar den tysta typen som sager hej nar han gar forbi koket och jag rakar vara dar men INGET mer!! Han heter XX for jag har som vanligt ingen suck att hora vad de sager.. :S Sen morsan kom hit slutar det alltid med att vi alla som bor har star i koket och blir underhallna av henne medan sonen ar pa sitt rum och kommer till koket for att hamta vatten (aka, saga at morsan att halla klaffen!) idag tog han kort pa mig, vet inte om det var for att mamman ville eller for att han sagt at mamman att vilja :P

Jag ska fa hennes adress och mailadress och ar valkommen att bo dar om/nar jag har lust att aka till Bombay! E hon inte rar? Sjalvklart springer hon runt i Sari ocksa, i sondags hade hon Sari och traningsskor - de skulle val pa seightseeing :P Lordagen strosade hon runt i nattlinne hela dagen...alltsa flanell med langa armar och som rackte anda ner till golvet! Sjalv forsokte jag sova i t-shirt haromnatten (da har jag anda AC pa dygnet runt) och jag holl pa att forgas.

Valdigt berest e hon och duktig pa engelska, utover sitt lakaryrke volontararbetar hon med att lara fattiga barn engelska :) mycket rart!! Hennes son kom in pa Goteborgs Universitet nar han skulle ut i varlden och plugga men valde Stamford framfor Sverige. Undrar vilket som slar hogst internationellt?? 

OBS: ingen av ovanstaende information har delgivits av sonen i fraga!

Nunen e klocka myche o a Lina jett gå o lägg sä om hu ske pall mä kinesan imåra.


                                                              

Godnatt


hoppsan kerstin

söndag söndag - oj vad trött jag e... trodde helgen var till för att vila upp sig och inte komma till jobbet tröttare än vad man var när man lämnade.. :S

färsk ananas, riven cocos och russin sitter jag för tillfället och avnjuter som kvällsfika efter en trevlig skypedejt med min älskade pappis. Min pappis som för övrigt har fått jobb på västkusten så han kan flytta ner till sin flickvän efter två års distansförhållande! GRATTIS...och lycka till med logistiken för den delen :P (ganska glad att jag befinner mig på andra sidan jorden om jag ska vara ärlig) ;)

igår eftermiddag/kväll var jag på picknick tillsammans med YP - young professionals, den svenska organisationen som består av oss framgångsrika :) svenskar under 35 som bor och jobbar i Singapore!! Träffades i Botanic Gardens (mitt första besök där..) med matsäck och vin och kubb firade vi in våren (till Sverige)! Det var sköj och kvällen avslutades med ett gäng på en italiensk restaurang nere i Clarke Quay. Det stället kommer alla som kommer på besök garanterat att få se! Mitt favorittillhåll. En flykt från verkligheten, man får en chans att glömma för en stund exakt VAR man befinner sig.. :D Det behövs kan jag säga :P

Idag har jag varit duktig och lagat lite mat samt, hall i er, GJORT APPELMOS.. :D imorrn blir det alltsa appelmos och kanel pa frukostgroten..*mums* saknar bara Alpro's soyamjolk, den de har har smakar skit men jag borjar vanja mig - jag e en san som inte kan ata grot UTAN mjolk hur acklig an mjolken e.

nu nar jag e sa huslig sa börjar det aven bli städdags i mitt rum av allt att döma...frågan e bara hur jag ska bära mig åt!? :S finns som inte så mycket städmorderniteter här direkt. På förra placet hade vi iaf nedanstående dammsugare, den användes enbart av mig - 1 gång! De tokarna använde ngn sorts svamp för att torka golvet, varje dag!




godnatt allihopa, nu ska jag komma ihåg att ställa vackarklockan sa det inte blir som i fredags när jag vaknade av att jag tyckte det var lite fööör ljust i mitt rum! hmpf, då var klockan atta och jag hade helt missat min gymsejour! men den blir imorrn istallet.

___________________________________________

you know you are from Sweden when you think "yes" and "no" is enough answer to any question (apart from "how are you?")


min karriär

jag har i veckan kommit fram till vad jag ska gora pa min nasta tjanst efter jag e klar pa IATA har. Pa alla gym (utom i Sverige) far man handdukar nar man anlander..en liten och en stor! Mycket bra for da slipper jag i vaskan odsla plats at ngt sa trivialt men anda nodvandigt.

Pa de flesta stallen far man handdukarna nar man entrar gymmet och de kollar ens kort - men inte pa California Fitness..dar har de en 6 meter lang disk framfor damernas omkladningsrum och en 6 meters disk framfor herrarnas omkladningsrum. Dessa diskar sysselsatter 2 personer var (gymmet har oppet 6 AM till 12 PM) som rullar ihop och ger dig dina tva handdukar. Nar jag ar fardig gar jag dit och lagger de smutsiga pa disken och personerna bakom disken lagger den lilla i en tvattkorg och den stora i en annan.

Vore val inte detta ett spannande jobb att ha? Kan ngn fundera ut vad dessa 4 personer 18 h om dygnet kostar detta gym! Jag ar juh anda svensk och i Sverige skulle man aldrig slosa resurser pa ngt sadant!! :/

Det basta e att dessa handduksmanniskor har en titel - Towel Attendants ... hahahahaha

Det ar alltsa mitt nasta karriar move... "vad jobbar du med?" "jag ar towel attendant!" daligt coolt :P


radio

jag ar superglad for min nya upptackt.. min allra basta van pa kontoret!!

ngn smart person som kom en idé att samla alla Sveriges radiokanaler pa en webplats, samt 10 andra europeiska landers radiokanaler ocksa sa nu kan jag lyssna pa vilken radiokanal som helst heeeeeeeeela dagarna. For att inte vara helt utanfor har jag iaf bara en horlur i! :)

de senaste tva dagarna har lyssnat pa Bandit ROCK, for tillfallet ar det en snubbe som verkligen later som om han kommer fran Jamtland som jobbar. Men jag har kunnat njuta av musik som 

Ebba Gron
Imperiet
Metallica 
Dia Psalma

och mycket mycket mer tungt och tufft hela dagarna! :D:D:D det var juh san musik som jag lyssnade pa nar jag var ung juh, men som latt gloms bort. Men det e helt underbart att hora alla dessa latar dar jag kan texten utantill, sitter faktiskt har och sjunger lite tyst for mig sjalv..tur texterna ar pa svenska :P

nu kanske ni undrar varfor jag dissar "vanlig" webradio...det e for att jag av ngn anledning inte kan lyssna pa de pa min jobbdator. De har inte sparrat ngt, (antagligen det sista foretaget i varlden dar Facebook fortf ar oppet), men uppenbarligen har de lagt in ngt som forhindrar lyssnande pa radio. Eller sa ar det bara jag som e kass! 

Dock har det ingen betydelse vilket for min nya upptackt funkar toppen heeeeela tiden! :) inget buffrande har och dar inte ;)

Yeeeeeeeeey

_________________________________________________________

You know you are from Sweden when you're used to sort all your dirty clothes in piles of 30, 40, 60 degrees - and when abroad you get confused cos you can only choose between cold and warm.

Om det anda var sa val.. Nejda, i Singaopre kan man inte valja - har ar det by default bara KALLT!

 


Söndag

sitter nu och ater stekt (blev val mest friterad) makrillfilé, quinoa och en svampsas gjord pa torkade mammaplockade kantareller :P *mums* behovdes verkligen ett mal god och fet och salt mat idag.. :P (hade iof rackt med att ga till narmsta foodcourt for att fa det..) efterratten bestar av jackfruitchips och rostade/saltade grams. Forsta pris till den som vet vad ngt av det e.. :P den farska ananasen far vanta en liten stund.. :D

helgen har varit en hard upplevelse och jag haller sakta men sakert pa att aterhamta mig..har mer eller mindre glomt bort (fortrangt) sant har som har att gora med bakis. hander juh inte sa ofta att man drabbas av det har borta i Asien. :S

ngt bra har iaf kommit ut av det, jag vann en middag for fyra i fredags pa Internationseventet, till ett varde av 1500 pix pa restaurangen vi var pa..en Irländsk/Italiensk - hur man nu kunde komma pa den blandningen!? mer saker: fler bekanta som gardagen spenderades tillsammans med. Efter bion vill saga, denna gang var det The Back-up Plan som stog pa schemat. halvrolig men ingen topprulle direkt..

nu vidare till min favvosyssla - veckans avsnitt av Andra Avenyn (det sandes i torsdags och idag ar det sondag och jag har inte ens tankt pa det tidigare) Bra jobbat Lina ;)


kolla pa den LILA sotpotatisen, de ater det som frukt har :S

                                                                     
japansk lunch - en skal med ris och rå lax, sesamolja & misosoppa

                               
min favvo - Hummus på den Persiska restaurangen vi var på i veckan


min nya pool


så här ser min efterrätt (i texten ovan) ut - roasted Grams & Jackfruit chips

nu ar det Skype som galler och sen blir det en gooooooood natts sömn!

__________________________________________________________


You know you are from Sweden when, while entering a supermarket in another country, find that you can buy alcohol..and you get the same look in your eyes like a child on Christmas

smile

igar fick jag ett lustigt samtal :S ett samtal som jag inte vet hur jag ska tolka! Det hela borjade med ett mail jag laste morgonen innan och som sedan kom till mer klarhet efter ett overseas samtal senare under dagen.. Men jag hade aldrig forvantat mig sa snabb action som det nu visade sig att det blev! 

nu far vi avvakta och vanta pa vad som komma skall..vet ej nar jag ska vanta mig nagot, vet ej fran vem ska jag vanta mig nagot - men det roliga e att detta hade varit min hogsta onskan for 4-5 manader sedan! (oj, det e visst redan Maj!!!) nu vet jag inte vad det e langre, sjalvklart blir jag glad, men kommer det i langden vara tillrackligt?  

for ovrigt borjar jag trivas ganska bra har nu..det var flytten som gjorde det!! :) kanner mig plotsligt som en annan manniska, glad lixom! :P och inte blev det samre efter ovanstaende samtal heller, det fick mig att kanna mig mycket tillfreds med min nuvarande situation. Sarskilt mitt jobb da maste jag saga dar jag dagligen stalls infor spannande uppgifter. Vad skulle jag kunna byta detta mot? :O

________________________________________
you know you are from Sweden when whenever discussing international problems you always, without exception state that "why don't you do it like we do it in Sweden?"

byte?

hmpf, mitt inlagg som jag skrev tidigare idag blev visst aldrig publicerat.. :(

det e lite annorlunda kan jag saga att jobba i den har regionen mot for Nordic & Baltic och Europa :O

fick ett mail fran Pakistan haromdagen: -var Resebyra har skadats i ett bombdad och vi var tvugna att temporart flytta till nya lokaler medan de gamla renoveras, hur staller ni er till detta? Well, bra fraga - det star inget om bombningar i vara resolutioner.. :S det var heller ingen fraga man fick till vardags i MAD eller STO.

vi har aven ytterst stranga regler och villkor som ska uppfyllas for att Resebyraer/CargoAgenter ska fa bli ackrediterade av oss, en av dessa ar att en fysisk inspektion maste utforas i lokalerna dar de haller hus. Vad gor man i de fall da omradet dar Agencyn ligger e alldeles for farligt och inte vara anstallda eller flygbolagen som opererar i omradet vill aka dit for inspektionen. Snacka om moment 22 for Agenten som bara vill bli ackrediterad, vad svarar man da de fragar vad som drojer..? Kan juh dock fraga sig vad en resebyra i en san stad gor egentligen, tror juh inte att de saljer biljetter till arméplanen direkt :S

det e inte alla som har förmånen att få växa upp och leva på en trygg och säker plats..sa var glada för var ni e!

smile - and be happy


Thailand, Karon Beach


mitt hotell rum, var det inte vackert sa sag? 

    
saklart jag maste lamna mina fotspar var jag an gar..

     
ovan och nedan har ni bildbevis pa att jag at iaf :P


 

      
och har pa att jag drack :D (kampande, men fick anda in te i mig en hel vinflaska under en langhelg), i helgen har det dock blivit flera flaskor!! En liter vin och en liter rom/vodka/gin/vadsomhelst kostar lika mycket pa taxfree har - WHY? Dagens fraga: Vad tjanar man mest pa att kopa? De har iaf anpassat vinflaskorna (1L) till inforselkvoten :P

  



   

            

var en underbar helg pa alla satt och vis..hade dock kunnat vara liiite roligare med sallskap - inte superskoj att ga pa restaurang for sig sjalv direkt

hade dock glomt bort/fortrangt en storig detalj med Thailand..att man koper en biljett fran A tillB och de ser till att man tar sig fran A ill B med de glommer bor att saga hur manga ganger man maste stanna och byta efter vagen.

jag blev arg pa min chauffor som skulle kora mig till flygplatsen (trots att jag vet att man inte ska bli arg pa de..) han fattade inte ett ord engelska men jag tror att han horde pa min róst och sag pa mig att jag var arg. Helt plotsligt halvvags till flygplatsen stannar han bilen och sager: "wait here bus airport" bor tillaggas att det var inte direkt en busstation eller busshallplats vi var pa utan vid vagkanten i en for mig okand stad. Jag forsokte fraga hur lange jag maste vanta, hur bussen sag ut etc men de enda ord han kunde var wait, here, bus, airport sa mina forsok var till klargorande var inte lyckosamma. det var da mitt humor brast

okey, sant dar kanske man har tid med och njuter av nar man e ute och backpackar (lite charmigt kanske) men inte nar man e dar ett par dagar och ska till flygplatsen lite kvickt for att ta sig hem igen. Har upptackt att jag nog blivit ganska mycket mer bekvam an pa den tiden.... :D 

Hoppas alla haft en trevlig valborgsmassoaften - Walpurgis Eve som det heter pa engelska med manga eldar och sanger.. tror nog att den enda gangen jag saknar "Varvindar Friska" ar nar jag sitter i Singapore pa balkongen och kommer pa pa 1 Maj att jag glomde bort Valborgsmassoafton. Den sangen har jag garenterat inte hort sen jag var litet barn men tur det finns Spotify, den gick pa repeat nagra ganger igar eftermiddag!! :)

Nu blir det en IKEA tur for lite inkop till mitt nya crib!

Adjokens Adjo

Vårvindar friska
Leka och viska,
Lunderna kring, likt älskande par,
Strömmarna ila,
Finna ej vila
Förr'n ner i djupet störtvågen far.
Klappa, mitt hjärta, klaga! — O, hör,
Vallhornets klang bland klipporna dör!
Strömkarlen spelar,
Sorgerna delar
Vakan kring berg och dal.

Hjärtat vill brista —
Ack! när den sista
Gången jag hörde kärlekens röst:
Avskedets plåga,
Ögonens låga,
Mun emot mun vid klappande bröst.
Fjälldalen stod i blomstrande skrud,
Trasten slog drill på drill för sin brud;
Strömkarlen spelte,
Sorgerna delte,
Suckande, berg och dal.


RSS 2.0