makes totally sense

nu borjar saker och ting falla pa plats har..vilken dag det har varit! dock slutade den pa basta mojliga satt med en stor 200grams chokladkaka - Marabou Caribbean :) har varit utan i nagra veckor nu, men nu e normaliteten aterstalld.

sitter har o skrattar sa jag grater, i eftermiddags grat jag av andra anledningar..

btw, vill ni veta ngt hemskt..eller ja, det e iaf superhemskt for alla utlandssvenskar som borjade ata kaviar forst nar man flyttade till andra sidan jorden - typ jag! :S

IKEA har en ny strategi, en skitstrategi - de har slutat salja allt i sin matshop (aka min dagligvaruhandel) som inte e fran deras egna sortiment. jovisst ni, ikea har en egen food line. dock ingar inte ahlgrens bilar, marabou choklad, blossaglogg etc etc i deras foodline. alltsa, de har bara typ sylt med 80 socker i o sant, inget av det en utlandssvensk skulle vilja kopa :( mark val, det har ar heller inget singaporefenomen som man skulle kunna tro - just eftersom det e sa korkat!! utan en global strategi. men tank pa cloetta, marabou, ahlgrens, kalles kaviar o alla andra stackars foretag som nu inte far ngn internationell exposure. och sen kan ni ocksa agna MIG en stor tanke!! annu fler saker att importera nar jag e hemma *suck*

puss o adjo


Deepawali

idag e jag ledig! :) det e ngn indisk hogtid, typ deras storsta och de e ganska manga faktiskt - och en av valdigt fa som firas over hela indien. vad de firar har jag dock ingen aning om..

hade ett gang konstiga drommar inatt:
- jag var med nar min van fick ett barn och helt plotsligt fick jag ocksa ett..dock valdigt oforvantat da jag inte ens visste att jag var gravid. jag blev saklart stortokig for jag sa att det minsann inte fick plats ngt barn i mitt liv nu, jag hade alldeles for mycket med jobbet. sen hade jag barnet under en dag och lyckades tappa bort det x antal ganger. Jag vaknade upp och var den lyckligaste manniskan i hela varlden nar jag insag att det bara var en drom + plus att jag insag att klockan bara var 0700 och jag kunde sova vidare manga timmar.. double happiness :D

lesson learnt: lina e inte redo for ngn unge!!

- jag pratade med min chef och han bjod in mig till ett conference call med sin chef och en annan person, ett samtal som betydde valdigt mycket for mig och som jag gatt o vantat pa i en hel vecka. Jag vaknar upp och blir skitforbannad for att det bara var en drom :S

lesson learnt: blanda inte ihop jobb o fritid

- jag traffade min 16-ariga dotter som vuxit upp med min syster pa landet..

lesson learnt: lina e inte redo for ngn unge, varken babis eller tonaring!

ikvall har jag och en kollega varit pa middag hos min chef och hans familj, de kommer fran Sri Lanka och vi har haft en underbar kvall :) min chef skrattade at Kaman (min kollega) nar hon rackte honom bestick nar vi satt vid bords...jag tankte "naha, vad tankte han gora da" da det inte var dukat med bestick. Jag har ju hort talas om att det finns folk som ater med fingrarna, dock har jag aldrig varit med om det forr - och sarskilt inte vid ett dukat bord och tankte aldrig ens tanken. Inte forsta gangen jag ater i hans narhet direkt.. Jag trodde mer att det var oborstade indier som gjorde det nar de sitter i skraddarstallning pa sina lergolv och de har inte ager nagra bestick.. hmm, aldrig for sent att lara sig ngt nytt ;-) dock kommer jag nog vanta ett tag innan jag anammar atvanorna, dock blev det gaffel och sked (forsta gangen pa 1,5 ar - men jag hade inte mage att fraga efter en kniv) 

kul dag jag haft va? :)

nu blir det nagra avsnitt av how i met your mother innan sovklockan ringer..

byeee 

we wish you a

i skrivandets stund hangs det upp julpynt langs Orchard Road och i traden pa Somerset. i skrivandets stund ar det fortfarande 30 grader varmt ute. i skrivandets stund ar kl kvart over tio pa kvallen. i skrivandets stund onskar jag mig ngn annanstans.



Aviation run

forra veckan signade jag upp for CAAS (Civil Aviation Authority Singapore) Aviation Run har i singan, forsta gangen jag springer ett lopp sen tiden med Hotagen Road Runners i St Olofsloppet nar jag var sisadar 14 bast.. dags att trana - tre veckor kvar.

jag har alltid tyckt att det har landet ar lite val forsiktigt och det blev bekraftat annu en gang nar vi skulle fylla i registreringsinformation for loppet..

Fornamn:
Efternamn:
Emailadress:
Telefonnummer:
IDnummer:
Fodelsedatum:  
Kon: vanta ska jag kolla
T-shirt storlek: Asienstorlekar eller normala storlekar? alternativt M eftersom jag e svensk och vi gillar att vara lagom
Kontaktperson vid nodsituation: my darlingchristian
Relation till kontaktperson vid nodsituation: Van
Telefonnummer till kontaktperson vid nodsituation: spelar ingen roll for han ska ocksa springa = han kommer inte svara 
Blodgrupp: BLÅ
Medicinsk historia: oftast frisk nar jag inte far ngn allergichock
Transportsatt: skit i det ni

inte for att min erfarenhet av lopp i andra lander e stor, men ska jag verkligen behova avkravas san har konfidentiell information?

sen far man en goodiebag ocksa om man staller upp, antar de var tvugna att lagga dit det for annars skulle ingen lokalbo stalla upp.

traffat nagra nya intressanta svenskar idag pa lunchen, alltid skoj att kora hela visan igen - vad jag gor har, hur lange jag varit har, hur lange jag ska stanna, var jag bor, var jag kommer ifran (dock dok inte den upp idag..) - jag har lart mig att sammanfatta det i en mening nufortiden :)


trakmandag

hade nog ungefar varldens samsta dag igar..

1) vemsomhelst hade kunnat fa byta jobb med mig, var sa fruktansvart uttrakad - en exploderande bomb over hela stan e nog det enda som hade fatt mig pa halvbra humor.

2) nar jag kom hem insag jag det hemska i att det bor tva indier i min lght, forutom att de inte vet hur man diskar..de har familjer ocksa. for tillfallet e mamman till en av de (jag vet fortfarande inte vad de heter trots att vi bott dar i 1.5 ar tillsammans..) och halsa pa, gissa vad hon gor hela dagarna? jo, lagar mat o kokar te. Jag kan inte ens ga ut och fylla pa min vattenflaska utan att hon fragar om jag vill ha te - nej tack!! sen e hon inte pa kortbesok heller utan 2 veckor (!!) i must keep myself busy during this time.. tur iaf att jag slipper dela kyl med packet.

3) min AC gick sonder. det gjorde den forst i sondags, men da sprang jag ner i nattsarken (ah, spelar val ingen roll, halva befolkningen gar ju runt i pyjamas bland folk till vardags har) till min dygnetruntoppna mataffar och kopte nya batterier till fjarrkontrollen = ACn funkade. Igar nar jag kom hem gjorde den dock inte det :( jag ringde fort som tusan till min hyresvard som upplyser att han ska laga den imorrn (alltsa idag) Jag svor lite at honom och fragade hur tusan han hade tankt sig att jag skulle overleva natten? han sa: satt pa flakten. till informationen hor att flakten och ACn gar parallellt, ACn far mig inte att frysa utan assistans.. shit tankte jag

senare borjade det hela vanda lite atminstonde, jag fick mail av tuffaste Elin - hon kommer o halsar pa mig 1 december pa vag hem fran en astuff konferens i Perth, Australien. Besoket varar en hel vecka :) och jag har ngt suuuupermysigt att se framemot!! har inte setts pa alldeles for lang tid da Umea dessvarre inte har en central plats pa sverigekartan.. :S 

och alldeles nar jag fatt det glada beskedet testar jag min lycka med ACn - och vetnivad? den funkade :D och lina overlevde natten!

anyway, snart halvvags genom veckan. eller ja, typ iaf. keeping myself busy *gaah*

IATA team building

antagligen forsta gangen i singapore :P tack vare var finsk/svenske SVP som gillar sant :) vi blev ungefar 90 pers, sa toppenuppslutning :D


delar av organiseringskommiteen, ingen frivillig syssla..



score board


vissa lag hade en lattare uppgift an andra att hitta utstyrsel med tanke pa stundande Halloween, men jag e inte bitter..


min kollega KK, kommer nog aldrig fa se honom rora pa sig mer an sahar..stillbild!


IATA BLACKS eller ALL BLACKS? det senare gick ju segrande ur nastanderbymotet mot Aussieland igar iaf



kara Maunu som deklarerade nagra regler: 1) tafsa inte mer an nodvandigt pa varandra, 2) spring sa fort ni kan, 3) vinnande laget e bast! lokalborna har annu inte riktigt vant sig vid ngn som skamtar..


alskade Tim, Country Manager i Thailand e inte direkt den rosa typen..


ngn kampar friskt med att knyta ballongen..och det har var anda fore vinet..


Sunil, CM i Indien ser ut som en riktig terrorist med alskade vannen Maria pa ryggen


shangri-la pa Sentosa hostade oss och har var det en riktigt grym grillbuffe efter tavlingarna..en av kycklingsorterna var att do for - sarskilt morgonen efter. Dock fick burgers pa TGI Fridays bota bakiskanslor :) funkar alltid! och sa min darlingChris i blatt saklart!



typ pizza eller ngt sant..sjalv holl jag mig till kycklingen som enligt ovan var det godaste jag atit pa lange :) sen jag var hemma iaf..



jovisst e det strand och hav vi har har, och joda - det e mitten av oktober aven har :P


hungriga och fullstandigt utarbetade! joda, nog e det strand o hav har ocksa ;-) samt palmer saklart!



70% av bla laget.. en fick en frisbee over nasbenet och fick aka hem efter forsta tavlingen :(



den har kombon har siktakts forr, dock var de da ikladda finkostymerna och vitskjortorna pa I-LEADpresentationen i Montreaux, Schweiz, i Januari i ar :D



och sa stanger stallet - ja, det har iaf.. ;-)

jag e glad att kameran inte foljde med pa nattens vidare aventyr, det gjorde inte de flesta manniskor heller men vi var ett tappert gang pa ca 10 st som holl ut halva natten, bra jobbat med tanke pa att vi hallit igang sen kl halv fyra pa eftermiddagen. country managers somnade i buskar, flyg missades pa morgonen osv - men otroligt skojigt hade vi!


imorrn far jag beratta om min alldeles vardelosa mandag som anda slutade hyffsat bra :)
nu blir det till att gora sig klar for sangen sa jag kan ga upp imorrn och besoka gymmet, maste ju arbeta lite pa mina killer legs som jag i fredags fick hora att jag har ;) det ska nu vara ett slut pa min tremanadersvila!! har ju signat upp pa CAAS aviation run, 5 km - precis sa langt som jag kan springa, i november sa dags att satta fart antar jag..

kyss o adjo

happy days

den har veckan har vi massvis med events som pagar har i stan, alltsa IATA event. Jag har hittills klarat mig overlevande fran alla - med hjalp av att sitta pa kontoret 12 timmar om dagen ;-) med andra ord, vi vanliga dodliga var inte valkomna till att besoka wps :(

min allra basta kollega och van har (NOT!) ska snart aka till grekland pa semester, japp europa. vet ni vad hon ska checka in? en kartong med 12 1.5 liters vattenflaskor (!) why? jo, for vatten e sa dyrt dar har hon hort. som tur e har jag min nya van KaMan australiensisk kines sa vi kan skratta gott tillsammans. helt seriost? snacka om besvar.

imorrn jobbar vi till 15, sen ska alla pa kontoret plus alla country managers aka till Sentosa pa teambuilding! :D kommer bli awesome. jag e i det bla laget och tavlingsandan e pa topp. ska bli superskoj!!

for ovrigt hade jag ett givande samtal igar ocksa som gjorde mig otroligt glad! saker och ting borjar nu narma sig en losning - woooooooonderful! so happy. mer info kommer i framtiden nar allt e mer an inofficiella underbordetsamtal som inte far yppas till ngn :S

kul vecka va?

snart e det jul, jag vill aka hem. for att det ska kunna bli verklighet maste jag nog jaga lite pa var human capitalavdelning att ge oss lite gratis semesterdagar!

puss o adjo

en vanlig sondag i singan

time to leave...jag insag det idag nar jag var och handlade lite mat :O i min korg hade jag tva sorters torkat sjogras som ats som snacks, lokalt godis i form av torkade fikon med salt, socker och honung, halalkyckling samt bongroddar.. SHIT, jag har blivit asiat!

maten e lagad iaf och den har veckan kommer jag fa ata god hemlagad lunch utan en massa tillsatser i :) tom halalslaktad kyckling :S

idag e min alskade pappis fodelsedag - miljoners GRATTIS!! han e i gotet med resten av syskonen och har det mysigt <3


har e vi, min pappis och jag pa Langkawi (Malaysia) i somras :)

kom pa att jag inte visat nagra bilder fran den semestern, jag lovar - det kommer tids nog

har var jag iaf lite brun, nu ser jag mer ut som laban (spoket) i hudfargen :( damn it, for att bli brun kan jag ju inte sitta och stirra in i en datorskarm hela dagarna :S

hahaha, maste beratta exakt hur smart min hyresvard tror jag ar - lyckligtvis ar jag svensk och inte singaporean, vilka mahan de maste vara, GOSH!

igar nar jag duschade insag jag att slangen/roret som gar mellan varmvattenberedaren och duschslangen fatt en spricka och allt vatten kom ut dar istallet for genom duschmunstycket (denna slang sitter i ansiktshojd sa det var inte svart att inse att problemet uppstatt..)

idag ringer jag min hyresvard for att beratta sa han kan ta hit ngn som kan fixa det imorrn..sahar flyter samtalet ungefar:
L: min dusch gick sonder igar, vattnet sprutar bara rakt ut
Mr Lee: hande det alldeles nyligen eller nar var det sa du?
L: det hande igar
Mr Lee: kan du vara sa snall och stanga av vattnet sa ska jag ta dit en hantverkare imorrn  

haha trodde han allvarligt talat att jag var sa korkad att jag latit vattnet sta och spruta sen igar??? hahaha :D dock e jag overtygad om att det finns massvis med sa korkade brudar i det har landet..

ooops, tiden gar..eftersom jag nu inte har en fungerande dusch maste jag, oavsett jag vill eller inte, ga till gymmet imorrn bitti :( kan vara ett bra satt att fa igang min traning igen :P

godnatt alla glada, btw - har SNON kommit? har ar det fortfarande 30-35 grader ute *suck*

algjakt

harlig kronika, fran OP. Passar val bra sa har ars.

http://op.se/kulturnoje/kronikor/1.3962327-bara-fittor-som-inte-jagar  :D





har har vi en A30 pa vag fran frankfurt to Wien, eskorterad av Osterikiska Air Force..tar man bort markningen sa skulle jag garna bli eskorterad i det planet :P (LHs business i A380 ar ungefar som ekonomi i SQs A380 - skarpning!!)

snart helg!!  

skatt

om skattesamhallet, snodd e den..

10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000 kr. De kommer överens om att notan skall delas på samma sätt som skatt betalas i Sverige:

- De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting
- Den 5:e betalar 10 kr
- Den 6:e betalar 30 kr
- Den 7:e 70 kr
- Den 8:e 120 kr
- Den 9:e 180 kr
- Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr

De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren:
– "Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i fortsättningen".

En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas.

De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta. Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att
reducera varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis.

Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr.

Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat...

– Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen.
Han pekar på den 10:e och säger:
– Men han sparar 70 kr!
– Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gånger så mycket som jag, säger den 5:e personen.
– Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20?
De rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen.
– Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag.
– Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!

De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga.

Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet upptäcker de något väldigt märkligt:

Det fattas 440 Kr...
(520-80=440  (kostnaden som den 10:e gästen betalar - kostnaden för 10:e lunchgästen))

stora problem

aldrig haft ett sant problem forut, inte for att jag brukar leka assistent sa ofta heller men hur komplicerat ska det vara med hal i papper??

jag blev inskickad i organiseringen av var stora arliga passengerkonferens som ager rum har i Singan nasta vecka..forsta gangen den halls utanfor geneve! :)

pa fredag kommer hon som ordnar den fran geneve hit och hon ville att jag skulle skriva ut lite dokument at henne..halla! jag vet inte hur man faxar ens och behover hjalp for att gora olika installningar pa skrivaren. sjalv brukar jag da anlita min van Ioana vars jobb handlar om sant, men idag bestamde jag mig for att skriva ut dokumenten sjalv :P

hon skrev i mailet att hon behovde fem kopior och de skulle vara i recto-verso och med hal i. forsta problemet blev ju vad tusan betyder recto-verso.. efter forsta konsultationen med en madersmalsengelsktalande blev det zero napp, sa overgick da till den palitliga kallan google. dar kom jag fram till att det betydde typ dubbelsidigt :) fine, problemet lost.

ska skriva ut och valjer att skrivaren ska gora hal i papparet - da kommer alternativen 2 eller 4 hal fram, vad TUSAN! problemet kommer av att i Singan ar normen 2 hal och parmar osv ar anpassade efter det, sjalv tycker jag ju att 4 hal e normalt eftersom det e det vi har i Sverige, dock kommer jag aven ihag att i Spanien hade man 3 hal :O

sa jag skriver ungefar varldshistoriens pinsammaste mail, men reserverar mig for att det e den dummaste fraga hon fatt pa lange ;) jag fragar hur manga hal hon vill ha :D hursomhelst svarar hon och tycker det var en valdigt smart fraga och kommer fram till att det far bli 4 da det skulle passa flest manniskor..

jag stalle in 4 hal i papperet i skrivarinstallningarna...men gissa vem som blir tokig nar papperen kommer ut? kan ni gissa var de dar 4 halen sitter? inte e det iaf sa fint och samlat som i vanliga lander, na de e jamt utspridda over hela sidan, dvs oversta o nedersta halet ca 1 cm fran oversta och nedersta kanten..suck - jag antar att det inte var det hon menade med 4 hal. eller ar det bara i sverige vi har de samlade i mitten?

tips valkomnas!!

lang story om oviktig grej men tank vilka problem som kan uppsta nar man arbetar internationellt..

nagra glas rodvin och jag ska nog kunna somna gatt inatt, utan alltfor manga tankar pa halen :S

puss

jfk

Change is the law of life. And those who look only to the past or present are certain to miss the future.

veckan som gatt

i-lead reunion


i och med besok fran asia pacific landernas kontor fick vi tillfalle att aterses igen, senast var i januari.. nu e det oktober, helt sjukt vad fort tiden gar :S

idag ska jag gora ngt kul: NOT! ska bege mig till ett bibliotek och lasa en bok DAR. dum som jag e anmalde jag mig i sista stund till en kurs, som rakar ha sin forsta inlamningsuppgift om en vecka - inte tusan hinner jag bestalla samt fa hem en bok innan dess, finns heller inte pa bokaffarerna har :S undrar var singstudenter koper sina kursbocker.. surt ar aven att jag nu maste lasa denna bok skriven av en svensk, pa engelska :( och sen e jag dessutom allergisk mot bibliotek och jag far inte lana hem boken - tror ni de marker om jag snor den och kopierar den pa jobbet och sen lamnar tillbaka den? hmm..tals att funderas pa.

njut av dagen, imorrn e det dags att aterga till arbetet :) jag langtar visserligen dit men kan tanka mig att det inte e alla som gor det.

cheeers

RSS 2.0