sondag 28/11-2010





Forsta Advent ar nu infirad i Singapore. Alkoholfri glogg (de hade ingen annan pa det lilla ikea), russin, adventssljusstake, julmusik samt ett gang svenskar :) det var nagot som saknades dock - maste varit snon och kylan, julmarknader och blota fotter (av annat an poolvatten..:P)

Jag ar glad att jag kan vara har och fira forsta advent med vanner, aven om det ar sahar ars jag onskar jag var pa nagot annat stalle.

skanker aven en extra tanke till nara och kara som inte langre finns bland oss nar jag tander detta ljus.

soo loong


jao

Spenderat en natt for mig sjalv nu, forsta gangen pa tre veckor.. :S kom hem sent och det forsta jag mottes av var inte vaskor, klader och saker over hela rummet utan tomhet och tystnad. oki, det var lite skont att kunna ga fran ena anden av rummet till den andra utan att sparka omkull tre vattenflaskor, parkera en bok under sangen samt kliva i tiotusen morkbruna harstran :)

musik behovdes (inga som pratade med mig)
dammsugare fram  (ALLA harstran ar numer borta)
tacket har jag fatt haft for mig sjalv inatt

ah, jag forsoker bara vara positiv har va! Mina darlings akte hem igar :( har haft besokare tre veckor i rad nu, forsta pappa i en vecka som sedan blev avbytt av tjejerna. Vi har haft en underbar tid, men tyvarr ar underbart kort - alldeles for kort. Vi fick iaf en lovely avskedslunch tillsammans igar pa min favvo Japanska Buffet restaurang, sen tarar och glomda nycklar..


en massa drinkar blev det visst pa 71:a vaningen


ngn gjorde antagligen sitt livs varsta promenad vid detta tillfalle (stackars Marta ser ju vettskramd ut) - fanns dock inga alternativ..


pa bron ovanfor Padang Padang pa Bali


pa Nusa Dua stranden pa Bali sitter vi och myser med varsin drink efter lunch - mat forst, sen dricka


farbror gecko var liiite stor

Miljoners stora tack till mina tjejer som forgyllt de senaste tva veckorna valdigt mycket.

Nu blir det dunderjobb i tre veckor :) med borjan nu!

Adjo

Padang Padang

Nu ar det fredag och jag sitter av min andra och sista dag pa kontoret den har veckan ;) tokbruna kom vi hem fran Bali, hade stralande vader alla dagar - kunde inte bli mer perfekt. shopping, massvis med god mat och massvis med GTisar har vi ocksa hunnit med men det ar med regret i rosten jag sager att det var ganska skont mot slutet faktiskt att veta att vi skulle fa aka tillbaka till Singapore.. (mmm...ni laste ratt!) efter ett gang dagar pa ett stalle dar folket inte forstar engelska borjar humoret och talamodet tryta och jag tanker - vilken tur att det inte var hit jag flyttade!

En dag blev vi utelasta - TWICE!! inga nyckelkort funkade i dorren nar vi kom tillbaka fran frukosten pa morgonen men ngn tog sig in genom balkongen och oppnade. Nar vi gick till stranden hade de en "ingenjor" dar som donade med var dorr sa vi antog att den var fixad nar vi kom hem pa eftermiddagen med ett stort sug efter varsin GT.. icke kunde vi komma in och morgonpersonalen hade heller inte informerat kvallspersonalen om den lilla incidenten sa det tog 1.5 timme, 4 ingenjorer, 5 ovrig hotellpersonal samt en massa ovett fran oss innan de fattade vad som var fel och kunde komma pa en losning. Losningen i det har fallet var att bryta upp balkongdorren - kan tillagga att vi fick byta rum samt blev bjudna pa trerattersmiddag med "vin" - pa var begaran :P

fler historier kommer, maste jobba nu

nedan ar vi iaf pa Padang Padang, tydligen den strand dar Julia Robert's nya film Eat, Pray, Love e inspelad. Filmen ar inforskaffad och vi sag halva igar - ackompanjerat av nagra GT, experimenterade med olika sorters gin tillomed, dock har hon inte tagit sig till stranden annu..





fanns fyra restauranger pa den lilla stranden, enligt mig - ingen enligt Marta! :)


bildbevis, tjejerna ater pa ngt som ser ut sahar.. Hamburgarna var inte de basta - vi fragade vad det var pa varpa den tandlosa karingen svarar: skinka, ost, lok, tomat, gurka, majonnas etc. Later bra tankte vi och bestallde in varsin :S gissa vad det var pa..jo exakt ovan i ett hamburgerbrod - men INGEN hamburgare (ngn hade visst missuppfattat sjalva grejen med hamburgare..tur att hon kunde skara mango iaf)


..och som har ett sant har kok! BRAAAAAAVO (de hade inget val, at eller svalt) :P


ville saga at manniskan som stor min bild att flot se ur perlanne



Padang Padang fran ovan


resans basta bild - nar vi far RIKTIGT vin pa flyget hem. underbara Johanna!

Jobb nu! ligger bara liiiite efter, dumt med semester nar alla andra fortfarande jobbar.

Puss

soooool

Bali e grymt, de levererar en toppensol och bruna blir vi.

Internet ar inte toppeneffektivt sa det blir inte sa manga pics..


Kuta Beach





Fragan e: varfor aker fyra fransman som inte kan ett endaste ord engelska pa semester till Bali i fyra veckor? fick ta fram mina grymma franskakunskaper pa flyget :P

(grabben kunde inte ens saga vin pa engelska - han fick ta min flaska och visa flygvardinnan som garvade och fragade mig hur faan de skulle klara sig :D )

imorrn, ny dag pa stranden - da blir det stranden dar Julia Roberts' nya film "Eat, Pray, Love" spelats in, vi hoppas det e kandistatt dar..blir dock antagligen vi och ett par kineser med rismage och paraply under parasollet.

vad lever vi pa? gin o tonic som det tar minst 20 minuter for hotellpersonalen att halla upp, sen ytterligare 20 minuter nar vi vill betala - de maste ju skriva ut kvittot :S effektiviteten ar inte pa max har direkt, men vi har ju semester.

Skal o Godnatt




lockbete

jag tror bestämt ngn på jobbet känner mig - är det dags för möte och jag ska delta så finns det ngt att locka med :P

Nu håller vi på och packa ihop det sista för att pallra oss iväg till flygplatsen.. om ett par timmar går flyget till Bali :D:D 5 heeeela dagar kommer vi få där. Det ska bli helt underbart. Johanna och Märta är ju mitt sällskap också och OJ så skoj vi ska ha det.
Hoppas de har bättre barer där än på Sibu :P
det e inte så vi tänker supermycket på hur hemskt väder ni har där hemma direkt ;)
Ha en trevlig helg alla!
Puss o Kram

Sibu

Det forsta som moter oss nar vi landstiger pa Sibu Island ar ett radjur, pa gangvagen, en halvmeter ifran oss. Inte visste vi att det var ett helt zoo vi skulle till.. Inte ett dugg radda var de, e ju mer van att de skuttar ivag sa fort man kommer narmare an 100m.





Beach 2 (namnen var valdigt pahittiga!!)


Beach 4



Vi hade iaf en toppensemester, synd att allt bra maste ha ett slut..

Iof insag jag an en gang att jag ar ganska glad over att det e Singapore jag bor i och inte ngt av de mindre valorganiserade landerna runtomkring.. :P ex. baten hem skulle runt 13:00 fran on och vi sitter i godan ro vid 10:15 och kakar frukost nar Anders som tur e gar for att prata med repan och hora exakt vilken tid baten avgick - svaret: "sista baten gar 11:00, det e andrat pga tidvattnet" da var det nagra som fick fart pa pakarna kan jag lova. Detta var inget hotellet hade tankt beratta for oss tydligen..hmm

Sibu ar iaf en liten o med endast ett Resort pa, ligger 30 min med bat fran hamnen Tanjong Leman i Malaysia. Lagsasong pa Malaysias ostkust nu sa stranderna var folktomma, sanar som pa oss da, det var helt lugn och skont, ingen trafik, nothing. Maten var fantastisk aven fast man nastan fick knacka aggen till frukostomeletten sjalv for att de skulle forsta hur man ville ha den :)





den har gudomliga privata BBQ buffen fick vi pa lordagkvallen, helt sagolikt god mat - grillad squid, jatterakor, lamm, biff, sea bass, kyckling, nudlar, ris och saser till allting - detta var bara huvudratten, forratten hade bestatt av sallad samt soppa och efterratten var farsk frukt! *mums* hade det var i Sin, hade mina kollegor latt bett att fa ta med sig resterna.. ;)

Idag ar en sista dag att spendera med far, eller han spendera medan jag jobbar, vi far ata lunch och middag tillsammans iaf innan han beger sig till flygplatsen. En vecka gar fort.. :(

dags for lite arbete nu tror jag minsann.

Puss


Depavaali

nu e det lååånghelg! :) så underbart det ska bli att få komma ut ur staden och vila upp sig lite, i gott sällskap dessutom - kan nog inte bli bättre.
Pulau Sibu heter stället om ngn e intresserad, den trafik som finns på ön består av EN (1) moppe :P tänk vad lugnt och stilla och tyst och skönt vi ska ha det..mm
innan dess måste vi dock kliva upp i 5-snåret imorrnbitti för att ta oss till detta paradis, det e jag mindre sugen på kanske..menmen, vad gör man inte?
nu, packa!
Trevlig Depavaali allihopa (tack vare det som vi har röd dag imorrn, typ den indiska julen)
Middagen har precis intagits på en supergod italiensk restaurang, jag fick en toscansk skaldjurssoppa som var sagolikt god - vitt vin till det såklart! *mums*
Puss o Adjö, ses på söndagkväll

3 November

och idag kommer min pappis!! :D:D han sitter nog pa flyget ngnstans mellan Munchen och Singapore for tillfallet.

har de senaste dagarna kopt nytt tacke och lakan samt stadat rummet infor hans ankomst. I vanliga fall racker det med en uppsattning lakan, nar de behovs tvattas gors detta pa morgonen (endast helg) och sen laggs de tillbaka nar de e torra pa kvallen! Optimering kallas det :P

om 3 veckor kommer mina vanner

om 6 veckor kommer mamma o JA

Jag blir tokig pa min i-lead grupp, vissa ar tydligen bortom all formaga att leverera i tid..

more pics fran Bangkok

 




Sprang forbi de dar manniskorna pa vag hem till hotellet, sa mysigt nar de star pa trottoaren och lagar mat (vill inte tanka pa hur mycket avgaser denna mat innehaller da trafiken i denna stad ar ngt utover det vanliga..) har ju atit ett gang sanna har i sitt tidigare liv. nu ar det visst mer seriosa restauranger som star pa schemat :S pa gott och ont.

Pa fredagmorgon aker vi pa solsemester :D:D (idag skulle jag kunna ha solsemester har tom, stralande vader..)

Chiaooo

roosa



rosa e fargen pa de flesta taxibilar i BKK, finns en del turkosa, roda och gula ocksa sa det blir en valdans fin fargblandning pa gatorna..

Jag har nu varit utan snus sen kl 12 mitt pa dagen igar :P vet inte varfor, kom bara pa det efter lunch :) snart ett dygn, far val se hur lange jag tycker det e skojigt.

Ikea fick sig ett besok av mig igarkvall ocksa, maste ju forbereda infor pappans ankomst imorrn med tacke och lakan.. Jag har bara haft en uppsattning, tvatta pa morgonen och lagga tillbaka i sangen pa kvallen har gallt. traffade aven pa min goda van Anders dar, hur stora ar de oddsen lixom? (inte sa att ikea ar affaren man besoker valdigt frekvent..) sa det var roligt med lite sallskap.

nu e jag trott och vill sova, tror dock jag bor borja jobba a det snaraste.

Imorrn kommer min pappis och pa fredagmorgon tidigtsomfaan aker vi till paradiset!






enjoooooooy


RSS 2.0