en vanlig lördag

först.....sovmorgon - välförtjänt sådan efter den vecka jag haft!

nu hemkommen från kontoret - ack så plikttrogen man e. visst kan jag jobba hemifrån men jag när väl vant mig vid att ha två skärmar framför nosen kan jag bara inte använda en..och särskilt inte jobbdatorns som e sååå liten! :O (vilka i-landsproblem jag har här borta i det här u-landet)

fått vila åtminstonde ett gäng timmar vid poolen idag. har haft slut på böcker i en hel månad och sedan en vecka tillbaka är även mina nyhetsblad från IATA utlästa så blir det till att bege sig till en bokaffär snabbt som attans. E ganska tråkigt att bara ligga o stirra på badarna, särskilt eftersom det e asiater - inte en snygg bringa så långt ögat kan nå :(

imorrn kan det gärna få vara regn och allt annat skitväder vad mig anbelangar...särskilt min hud kräver det - hur ofta bränner man sig om händerna lixom?? under fötterna?? hallåååååå

ett glas vin för att varvar ner nu och sen blir det sängen för en till natt med underbar sömn. Jag har nu lärt mig vad jag behöver för att kunna sova gott i sånna här hektiska perioder - två alvedon en stund innan läggdags och det blir alldeles utmärkt! Måste gå till apoteket snart appropå det. (lovar, ska inte bli beroende..bara 4 veckor till)

om mindre än en månad är jag förresten i hemlandet :D nästan glömt bort det! kommer bli lovely. Är det någon som vill ha levande, tjocka övergödda grodor säg gärna till för idag hittade jag ett ställe där man kan få köpa de för "3 för $10" :O försökte ta ett kort men exakt då fick jag slut på batteri (såklart)

Yran är det i helgen också - helt sjukt så många år sedan det var jag var där senast, undrar när nästa gång kan bli :S

sov gott och parta lugnt alla min vänner!


Mitt dagliga tidsfordriv


För ett tag sedan var det någon som undrade vad jag jobbar med, tänkte berätta det nu. Nu när jag i allra högsta grad vet! =)

då jag inte vet vem personen ifråga är vet jag inte vilken nivå jag ska lägga det hela på men det blir low-level..för dagisbarn :P

Vänligen ha överseende med de fina översättningarna från engelska till svenska jag använder mig av.

International Air Transport Association, IATA är mitt företag - eller ja, inte mitt men flygbolagens. Vi är en icke-vinstdrivande organisation som ägs till 100% av 96% av de Internationella flygbolagen. I Singapore har vi vårt Regionskontor för Asia & Pacific (från Pakistan till South West Pacific Islands).

Divisionen jag arbetar inom heter IDFS - Industry Distribution & Financial Services, vi är den största divisionen som utvecklar Standards, Infrastruktur, Produkter samt Program som gör att flygbolag och Rese/Cargobyråer har möjlighet att erbjuda global högklassig service. :D:D:D

Min avdelning heter Ackrediteringen och vi är runt 8 pers. Min roll är Assistant Manager.

Arbetsuppgifter: (här kommer det intressanta) ;)

- Policy Guidance/Resolution Governance i Asia & Pacific
- Ansvarig för Cargo Conference issues i hela regionen
- SME (Subject Matter Expert) inom Cargo i hela regionen
- Samordnar alla Cargo Conferenceämnen från hela regionen inför den årliga Globala Cargo Conferensen som hålls i Mars.
- Medverkar på industry meetings inom Cargo i de olika länderna, tillsammans med de aktiva flygbolagen samt de lokala Cargobyråsamarbetsorganisationerna där beslut tas om Resolutioner och Regler som ska gälla i det landet.
- Guidar våra lokala kontor som finns i varje land gällande ALLT! (ikväll var det den muslimska begravningsritualen som avhandlades).
- Samordnar den årliga finansiella utvärderingen av cirkus 800 Cargo & Resebyråer i Pakistan.
- Ser till att alla Cargobyråer i Pakistan uppfyller de Dangerous Goods Regulations som IATA har fastställt.
- Om någon Cargo eller Resebyrå i Pakistan flyttar eller byter namn är det även jag som sköter detta.
- Två månader om året genererar jag dagliga, veckovisa samt månatliga rapporter som skickas elektroniskt till alla flygbolag. (hatar denna arbetsuppgift - lyckligtvis fick jag juli också som självklart är den längsta månaden på hela året, MEN således bara en (1) dag kvar) =)

Ovan innebär också ständig jour, är det lördag och mina kollegor i Pakistan vill prata med mig om hur mycket skolorna i Singapore kostar ringer de såklart. Svensk och vänlig som jag e så berättar jag självklart allt om det Singaporeanska skolsystemet (nu är väl Lina inte den bästa personen att ringa om man har frågor om skolor i Singapore men tydligen tycker de att jag ska kunna det)

Tänk er att kommande fyra (4) veckor ska allt ovan ske samtidigt!!! :O inte undra på att jag inte kan sova på nätterna...

ska testa nu iaf, sen jag packat träningsväskan.

Godnatt på er och hoppas ni e nöjda med det lite långdragna svaret men ingen IATA gör är lätt att förklara med tre (3) meningar. 

Sweet dreams              
                               


oktober

vad gör alla vuxna människor egentligen i oktober? när sommarsemestern är slut, mörkret och det råa höstvädret börjar lägga sig över landet..

jag vet, de har det mysigt i sänghalmen :)

jag är dessa dagar helt busy med att komma ihåg vilket datum vem fyller år, och få är det inte.. :S

Idag är det älskade Märta som har sin födelsedag och man ska juh aldrig prata om en kvinnas ålder så jag lämnar det öppet! STORT GRATTIS till dig. Tänker på dig och önskar jag kunde vara hemma och baka tårta till dig ikväll.

Istället har jag precis flyttat in på kontoret...känns så mer eller mindre eftersom enda gången jag inte e där e de få timmar då jag försöker sova hemma i min alldeles egna säng!

gänget - vi hörs

kyss o adjö

annorlunda

ibland e det bra att ha ett avvikande utseende fran massan..

imorse nar jag var pa gymmet och hade duschat kommer staderskan fram och sager "du glomde din hargrej har igar" oj sager jag eftersom jag inte ens markt det. med hargrej menar hon plattangen - nog en grej som inte existerar har.

hade hon vetat att det var min om jag sett ut som vilken kines som helst?

da far man sta ut med att folk stirrar (i smyg eftersom vi e i Singapore) och tycker man gor knepiga saker hela tiden!! :D:D

Tack sa hjartligt! <3

Hon som stog bredvid mig fragade "men har du inte upptackt det?" na, jag anvander den bara pa morgonen svarar jag "ja, men hemma da, innan du gar till gymmet?" Den dagen den sorgen nar jag plattar haret INNAN jag gar till gymmet :S

kanske bor tillagga att hade jag varit lokaling sa hade jag gjort det. de kommer till gymmet helsminkade och kladda for att ga till jobbet, sen agnar de en halvtimme at att byta om och tvatta av sig sminket for att trana i 20 minuter och sen ar det 1 h tid framfor spegeln igen. En av mina skapgrannar brukar jag saga till pa morgonen att hon blir aldrig snygg, om hon sa skulle sta framfor spegeln i en hel manad!! (sager det pa svenska dock)

nu maste jag jobba

So long

72:a våningen

Börjar med att säga GRATTIS Victoria på din födelsedag! Hoppas Dennis gav dig tårta på sängen imorse!? (annars ska han få med mig att göra..)

Förra helgen var vi upp i Skybaren i en av Singapore's högsta byggnader. Var ganska coolt att stiga in i hissen och trycka på nr 70 eller om det var 71 och sen segla iväg :)

Sista trappan fick vi gå uppför innan vi entrade New Asia Bar. Loungestämning, inga asiater och goda drinkar gjorde att jag kände mig långt från Asien!

Utsikten över staden ska vi inte prata om, ni kan ju tänka er - ingen besökare kommer hädanefter undan detta tillhåll heller..listan börjar bli lång nu känns det som - dessvärre glömmer jag nog bort sakerna eftersom så ni får väl påminna mig in due time.


flodsidan av staden, ganska ok va? (tom för att vara i långtbortistan)



och kolla vilka tjusiga grabbar jag hade med mig som sällskap! :) gissa nationalitet

Nu har jag precis kommit hem från jobbet efter en mycket hektisk dag! Fått reda på lite fler roliga saker också, men det sparar jag till en annan dag med att berätta..hihi

Take good care everyone.

Puss o Kram


snart sova..

nu återstår bara det urtrista..

* duscha, tvätta håret (först måste jag dessutom ta bort krypet från häromdagen..) :(
* lägga i mina nytvättade lakan (eftersom jag bara äger en omgång måste jag tvätta på morgonen så de hinner torka över dagen)

godnatt om en timme eller så

perfekt söndag

idag har jag haft en alldeles underbar dag..

* sovmorgon - utan inverkan av alkohol! länge sen sist :S
* solning vid poolen, underbart trots det att blev lite sent due to above
* får reda på att bästaste Johanna & Märta har bokat en Singaporeresa i November
* god middag - bland annat bestående av makrill i tomatsås (juppz, från Svedala)
* gymbesök - förundrad över hur folk klär sig på gymmet här, ikväll såg jag en i jenas och en annan i kjol :S inget av det är enligt mig särskilt ändamålsenligt. (de tränade också, stod inte och tittade på..)
* skypedate med pappis

en drömsöndag med andra ord! inget att ångra, tänk om de alltid kunde vara såhär :D

vad händer på era drömsöndagar?




typiskt..

sa hade jag sett sa mycket fram emot att fa aka hem 24 Augusti och borja hemkomsten med en 4-dagars fjalltur tillsammans med kara mor.

nagon ville mig visst inte lika val. Nu MASTE jag aka till Bangkok precis den veckan.. :S och min grymma planering blir helt forstord!

det hjalper visst inte att mina kollegor i Pakistan ber for mig 5 ganger om dagen - eller ocksa har jag inte varit tillrackligt snall for att deras boner ska horas.

Nu kommer jag forhoppningsvis lamna varldsdelen 26-27 Augusti istallet om var GVA person har lust att hjalpa mig a det snaraste med biljetterna...javla tjorv.

ska jag aka direkt hem fran bangkok eller tillbaka till singapore och sen hem?
ska jag flyga tor fran bangkok eller enkel vag fran bangkok och sen enkel till singapore nar jag ska hem?
vilket flygbolag e bast?

Dessa funderingar e sant som jag lejt bort till andra..

Tur jag inte hade bokat en riktig biljett for da hade det varit kort.

Mitt Thailandsbesok var visst ej heller optional.. :S gick till min chef och sa att jag ar juh pa semester da - "jaha, men da kanske du kan andra dina biljetter da" svarade hon! :) e inte livet underbart ibland? :P

aja, far juh aka en vecka till thailand iaf (knappast strandliv dock..)

Vad sker i helgen hemma hos er? (det ar val idag lonen kommer, san dar loningshelg da va som det kallas..)

updates ar mycket valkomna, ont om kommentarer har horni

nu får det vara nog :(

Detta hittar jag nu i min dusch...tips på vad det e är mycket välkomna! (mitt bästa förslag är tusenfoting..)
Sen tidigare har vi
samt
Självklart också
Please rescue me..

The feared law of Singapore

Singapore är ett land fullt av regler och lagar. Vissa av lagarna kan kännas lite överdrivna men de har antagligen tittat påa hur länderna runt omkring beter sig och valde att sätta hårt mot hårt för att förebygga något som exempelvis liknar Indien.

Några exempel på vad som är förbjudet:
- Tugga tuggummi (dock säljs det på Apoteket, om du visar upp ditt pass och antecknar dig i en liggare)
- Föra in tuggummi i landet (står längst upp på listan, före droger, från tullen som informerar om vad som får föras in och inte)
- Dricka något i tunnelbanan (refererar nog till de mycket populära plastpåsar med sugrör som lokalborna förser sig ur) men istället for att förbjuda dessa kletsaker, förbjuder man all dryck - oavsett burk, flaska, plastpåse, McDonaldsmugg etc. Jag hade en erfarenhet i början, på den tiden då jag var tvungen att nyttja kollektivtrafiken för att ta mig till och från jobbet. (kände ej heller till denna regel då) På vägen hem en kväll var jag trött och törstig, köpte en 0.5 liters plastflaska med dryck och en annan med vatten som jag öppnade på bussen och drack växelvis ur. Jag kan lova att alla manniskor i bussen stirrade på mig från öppnandet av flaskorna till avstigandet..
- Äta i tunnelbanan
- Gå över gatan där det inte är övergångsställen
- Gå mot röd gubbe
- Cykla i tunnlar (de säger dock inget om de tokar som cyklar på trottoaren och anser att de har företräde framför alla gångtrafikanter)
- Slänga skräp någonstans förutom i papperskorgar (väldigt bra lag då det inte ligger fullt med McD papper överallt varje lördag och söndag morgon) Den som blir gripen för detta brott tre gånger, måste - förutom böta - städa gatorna en Söndag iklädd en väst där det står "jag är nedskräpare".
- Spotta på gatan (trevligt för allmänheten, önskar vi hade den i Sverige också)
- Att inte spola på allmänna toaletter (går fortare att spola själv än att ringa polisen och vänta på att de ska spola åt mig)
- Den som är homosexuell har inget här att hämta då homosexualitet är förbjudet och leder till fängelsestraff om någon får reda på det
- Visa sin nationsflagga, om annan än Singapore's egen, på bilen eller på huset eller på något annat synligt ställe

Vad jag funderar över är vem som ser till att dessa lagar och regler följs. De gånger jag hört sirener de senaste 5 månaderna kan jag räkna på två tummar och jag ser aldrig några polismän som patrullerar gatorna. Ryktet säger att de är civilklädda!

Bryter man mot ovanstående regler följer en bot på från S$500 (=2750kr) för de enklaste övertradelser som att tugga tuggummi till skyhöga böter för de mer "allvarliga" brotten.

Singaporeanerna är till stor del väldigt lydiga, antagligen hunsade från födseln, medans vi vanliga människor använder vårt sunda förnuft.

Sjalv lever jag efter följande.. :)

 "If you obey all the rules you miss all the fun" - Katharine Hepburn

 

 



Sentosa

Förra helgens lördagsutflykt! (ligger liiite efter nu, jag vet men tiden är knapp)

Sentosa är då en konstgjord ö strax utanför Singapore. Dit kan man åka tåg, buss, båt eller gondol...pick and choose your prefered transport. Konstgjort är precis vad allting är på denna ö..i djungel fann vi suuuupervackra vattenfall (NOT) som självfallet var konstgjorda, tittade man bakom en "sten", någon som sett ihåliga stenar?, fann man där en generator!! :O




Hade nog varit ganska underbart om vi hade valt en dag då det inte regnade.. :P





Sentosa paparazzis (aka mitt sällskap)

  
barntevestjärnan vet hur man ska bete sig framför kameran (samt bakom)


därav motiven


när vi blivit lite rastlösa och mätta av all färsk ananas picknicken bestod av tänkte vi utforska ön per cykel!


kartläsaren var visst inte helt på det klara med sin uppgift..

      
oj så fräscha vi var och såå gott vid måste ha luktat efter vår cykeltur! :)


denna koreanska middag tillbaka på fastlandet hade vi gjort oss val fortjänta av! :)


inte var det slut på äventyret här inte..har vi en heldag så har vi en heldag, därmed BASTA!


just fin hjälp jag får av smilfinken ;)


efter nagra av ovanstaende undrar jag nog vilken goja han snackar.. 

Stannade hos Ioana till morgonkvisten och sen blev det saklart en solig sondag, hann med nagra timmar pa eftermiddagen iaf. Jag tankte att inte behovs nagon solskyddsfaktor sa sent heller, men usch sa rod jag blev i fejjan och usch sa manga kommentarer jag fick pa jobbet och usch sa jag flagnar nu :S 

Hinner nog lagga sig lagomt till nasta soliga dag, nasta ar kanske, eftersom det sen dess varit sol endast under arbetstid och hela helgen har det regnat. Ar det inte mysigt sa sag? 

Slutsats: Ni dar hemma behover icke forvanta er att jag ska vara solbrand iaf..antagligen ar alla mycket brunare an mig eftersom detta, enligt DN, ar det varmaste aret nagonsin..i Sverige! sweeet

Lunchen forbered, skypning avklarad, gymmet avklarat, stadning ej avklarad, jobbet ej avklarat :( det far vanta tills imorrn eller nagon annan dag! 

Sov gott!
 

Bus

I det här landet äter man inte godis/chips som snacks, utan nedan är en av alla de konstigheter de plockar i sig om de är sugna (vilket är väldigt ofta).. :S


Någon som ser vad det e?

Jag kan berätta att den som tittar riktigt noga kan se att det är två småfiskar, ni kan se ena ryggraden iaf, stjärtfenor samt andra fenor - huvudena är tyvärr inte synliga på denna delikatess. Dessa har friterats i olja och täckts kryddats med chili =) vad sägs? något jag ska köpa med mig hem till familjeunderhållningen på tv på fredag kvällarna?? Kanske funkar bra med ett glas vin..vitt/rött?

I fredags var vi till Arab Street och busade...vad händer då där?


Joo, två blonda ljushuvuden sätter sig tillsammans med Singapore's MENA-befolkning på en uteservering och röker Vattenpipa :) då kan jag stryka det från attgörainnanjagdörlistan - Check!


Vår var kryddad med "peach", vi beställde det och när de kom med den efter länge och väl fick servitören frågan av oss vilken smak det var. Han röker och röker men kan inte komma fram till det..till slut frågar han vad vi beställt. Vårt svar = peach (dumt) varpå grabben utbrister - "This is peach, this is very much peach"  :), in my ass att det var. Spelar ingen roll vilken "smak" det var, för det var skojigt att testa iaf. Kanske inget jag kommer tillbringa alla helger med framöver men rolig upplevelse - särskilt i den miljön.

Senare under natten kom vi också på hur man nyktrast och billigast klarar sig från en fredagkväll i Clarke Quay: Gå till en pub, beställ något att dricka. Sitt och vänta i 30 minuter och gå sedan därifrån eftersom de fortfarande inte serverat drickat. ;) toppen va?
______________________________________________

6 veckor idag, nedräkning pågår på hög nivå vill jag lova! Biljetterna är tom requestade, igår :) nu är det bara att hålla tummarna. Vårt lokala kontor i Pakistan ber till Allah om att jag ska få åka så det känns mycket tryggt! :P

Kyss o Adjö


heart attack, again!

jag vander mig i badrummet nar jag gjort av med tandborsten, ska ga ut och kla pa mig. Vad star da inte pa min vita matta utanfor badrumsdorren? Jo sjalvklart, den storsta och mest glansande kackerlacka jag nagonsin har sett..med grymma tentakler staende utat.

Jag skriker och gor ett av mina, vid det har laget, valkanda krumsprang och en halv sekund senares stod jag pa sangen!! Jag har andan i halsen och funderar vad i helvete jag ska gora nu, till det hela gor att kackerlackan hann forsvinna under den halva sekund det tog att hoppa upp pa sangen.. Det e scary att se en men det e annu mer scary att veta att det finns en men inte var den finns.

Jag var pa vag till gymmet och tankte inte tillbringa morgonen pa sangen sa tog mod till mig att hamta mina klader iaf. Och sen far jag plotsligt syn pa den igen.. Jag minns min Rumanska kompis berattelse om nar hon dammsugit upp en kackerlacka hemma hos sig. Jag hamtar min dammsugare, satter igang den och gar loss pa kackerlackan. Sjalvklart rymmer den men jag flyttar omkring moblerna den har forsvunnit bakom och tillslut har den ingenstans att ta vagen - an in i min dammsugare!! (hoppas jag, for den var bara borta helt plotsligt..!!)

Tank om den overlever inne i dammsugaren? Kan nagon kolla upp det? Kan nagon komma hem till mig och byta dammsugarpase for det har jag da rakt ingen lust med.. :S  

Sa om mina grannar undrar varfor jag e uppe och skriker samt dammsuger klockan 06 pa morgonen sa vet ni varfor :P



Tro inte att det var nog med det. Nar jag kommer till jobbet funkar inte min laptop - 40 min senare anlander var IT-avdelning. Jag tror juh till min fasa att alla mina dokument ar borta, men som tur var kunde han bara switcha harddisken till en ny dator. :) tack for det!! sen funkar inte min dockningsstation samt ej heller min stromadapter! Till raga pa allt, spillde jag ut en halv kopp med te over mitt skrivbord och mig sjalv...... Hur ska denna dag sluta? Overkord av lastbil kanske...

Wish me luck!

Nu ska jag borja jobba, klockan ar 10:30, jag har varit har sen 08:30 :O


*suck*

hade tankar pa att fordjupa mig lite i fotbollsmatchen igar (Spanien-Tyskland 1-0)genom att titta i de tva storsta tidningarna i Singapore. Tidning nr 1 visade sig inte ens ha nagon sportsektion! :O var e jag? Tidning nr 2 visar sig ha en sportsektion pa 1.5 sidor..men utover detta behandlar de aven amnet fotbollsVM pa forstasidan med rubriken: "The Netherlands to final", dvs matchen som gick i Tisdags. Jag vill val inte lasa om Spanienmatchen imorrn heller...snacka om att komma med gamla nyheter!! Tror de att by tomorrow nagon fotbollsintresserad mojligtvis har missat resultatet pa onsdagens match? 
 
Oj vad jag hade velat telepatera mig sjalv till Madrid igar. Tank att sitta pa Estadio Santiago Bernabeu tillsammans med nastan 50.000 andra manniskor och se Spanien ga till VM-final for forsta gangen, Ever! Jag kan inte ens forestalla mig stamningen och kanslan det maste ha varit dar. Moreover ar juh Spanjorerna lite mer kanslosamma och passionerade an vad vi svenskar ar ocksa sa det lar juh inte ha gjort det hela mindre stamningsfullt!!
 
tur att VM snart e over sa jag slipper ha mer angest over vilket land jag valde att bosatta mig i... ;)
 
and work continues (nagon annan gang ska jag beratta om Lau Pau Sat som jag besokte igar)

fasoner

fruktansvärt less är jag nu på det här eländiga vädret. har ingen lust att gå ut över huvud taget!! det e bara fuktigt, hett, molnigt och regnigt hela tiden.. Jag vill ha sol. Har inte kunnat ligga vid poolen på 3 veckor :O min tidigare lite halvbruna hy har nu förvandlats till det vanliga kinesiska = gul/vit/genomskinlig :(

idag om 7 veckor hoppas jag på att få åka härifrån för en stund, det ska bli sååå underbart med en paus - känner mig väldigt irriterad på allting för tillfället.

t.ex. förra veckan var jag på en Indonesisk restaurang med en Indonesie som jobbar på kontoret. När maten var serverad frågar jag om jag kan få något annat än de obligatoriska gaffel + sked, jag bad om att få en kniv alternativt ett par pinnar. Ingetdera ägdes av den restaurangen.. Märk väl - det var en riktig restaurang vi var på, ingen soptipp. Jag finner det ganska svårt att skära kyckling med hjälp av en sked :O vette faan hur de gör på det här stället.

Det e inte bara det att det inte går att skära, men enligt vanlig hederlig uppfostran får man lära sig att sked används endast till soppa, alternativt gröt (fråga Ribbing också), vid riktiga måltider används kniv och gaffel - av många anledningar. Jag skulle väldigt gärna vilja se en av dessa människor på en middag i Sverige när det e dukat med kniv och gaffel, kanske flera stycken till och med. Hur skulle de då bära sig åt? hihihihihihi

av ovanstående anledning, bär jag numer alltid omkring på ett par disposable pinnar i min handväska! :) inte e jag rådlös iaf :P

tror jag har avverkat ämnet tidigare men kändes inte som om jag hade fått fram min ståndpunkt.. :) nu vet ni: kniv + gaffel eller pinnar är det som gäller för den som bjuda mig på mat.

Ni kanske förstår att jag behöver komma härifrån och ladda upp mina, nuförtiden lätturladdade, batterier.

ha en fortsatt skojig dag därhemma i sommarvärmen! ska också sola när jag kommer hem och grilla och äta massvis med filmjölk och keso och prata i telefon med alla jag vill prata med, VARJE DAG!

Puss o Hej

shit

vaknade upp pa morgonkvisten..5-snaret av att jag hade haft varldens varsta mardrom! Jag hade ögonen och ansiktet fullt med tarar, sa hemskt var det! :(

Det passar sig inte att beratta vad drommen handlade om men det var valdigt verkligt och alla smasaker omkring stamde alldeles for bra.. Hade inte dott av att ha nagon mer an Lillen (nallen) att krama om da. Tur det e ett gang timmars tidsskillnad hem for da kunde jag kolla sa att laget var oforandrat sen innan drommen! Glad blev jag!

Glad kommer jag ocksa bli nar denna dag e slut, trottheten ar overhangande. Helgens osovande har gjort sitt till plus att drommar som tycks vilja besoka mig om natterna nu for tiden. Antar att det e for mycket tankar som gar runt i min hjarna till vardags for att jag ska kunna fa vilsamma natter. hmpf

 


lördag

varför måste Magdalena Ribbing ha semester?..i en månad dessutom :O har ju lyckats framkalla ett litet beroende av hennes spalt. som sagt, det där med lång sommarsemester är väldigt svenskt!! på vårt avdelningsmöte på jobbet igår diskuterades det onödigt länge att en av våra kollegor i Australien skulle ha 5 veckors semester, mina kollegor och min chef undrade HUR någon kunde godkänna en sådan semester. Jag höll mig från att berätta att den i Sverige som inte tar 5 veckors semster kan anses vara lite konstig :D (kanske håller på o kommer från det lite nu dock..)

vem lägger förresten ett möte kl 16-17 på en fredageftermiddag, ok om du visste att mötet bara skulle räcka till 17 men det här särskilda mötet sträckte sig till framåt 19:30. 30 minuter av dessa diskuterades restauranger, till slut var jag tvungen att be de fortsätta mötet - bara för att folk i allmänhet inte har något liv här!! Nu ska jag väl inte påstå att jag har supermycket till liv här och jag stannar gärna längre på jobbet MEN inte på en fredag för att några tycker om att prata om totalt oviktiga saker på möten.

Ovan känns väldigt IATA. (förutom i Madrid där produktivitet var ett av ledorden, där avhandlades aldrig något utöver det som var viktigt och gällde alla). När jag blir Chef tänker kommer inga av mina möten vara långa och utdragna - kvick liten sammanfattning bara.

what to do today? Fotbollen börjar juh inte förrän om 11,5 timme :( när det väl e helg och jag får sova huuuur länge jag vill, vaknar jag såklart efter inte ens 6 timmars sömn.. Tänkte att jag kan väl gå ut och roa mig med något då, men icke sa nicke när åskan börjar dundra och regnet ööööööööser ner. För att ni ska få en uppfattning om hur mycket det regnar här i år så har det denna Juni regnat 240 mm jämfört med Juni 2009 då det regnade 20 mm. Blir väl till att krypa tillbaka till sängen då och fortsätta läsningen av min allra sista bok!

Ciao Ciao

made it!

Here's something coolt http://www.solarimpulse.com/

Fore lunch hade jag min forsta presentation sen jag kom till Singapore. Det var for mina kollegor och jag var skitnervos. Nog for att de inte gillar mig, men de gillar inte det jag skulle prata om heller.. Visste dock att jag kunde lita pa min kunskap och erfarenhet i amnet..nagot de inte har. :) Det gick faktiskt valdigt bra, fick tusen fragor som latt kunde besvaras :P I'm a natural ;)

Har inga problem att prata om saker nar jag ar saker pa amnet. Har jag inte stenkoll blir det mycket svarare.. :O

Men nu ar det over och jag kan andas ut. :)

Maste juh ocksa passa pa och gratulera min lillebror och valkomna honom till branschen. Han tog sig in pa pilotutbildningen pa forsta forsoket. 1500 sokande och 10-15 kom in! I'm impressed! Way to go Orold, GRATTIS! Flyg och hamta hem mig vetja ;)

Vad hittar alla pa denna helg efter Midsommarhelgen? Tell me

Kyss o Adjo

vi finns!


http://www.scandasia.com/viewNews.php?coun_code=se&news_id=6669
  men de hade glomt bort att inkludera min rumanska van!

imorse vaknade jag 04:51 av att det regnade sa mycket att det slog mot balkongdorrarna :O gick upp och tittade pa skapelsen och hoppades att det skulle sluta inom 1.5 timme. Val tillbaka i sangen vaknade jag 3 ganger av askan trodde jag forst, insag sedan att det var jetplan som stortdok mot mitt hus :O Tre stycken horde jag och det var liite smasvart att sova. Somnade val dock till slut och nu vet jag inte om jag dromde hela grejen eller inte.. :S

samma sak som hande med andra kackerlackan, den forsta var pa riktigt men den andra KAN ha varit en drom! hmm..you'll never know, neither will I


RSS 2.0